Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

V posledních cca 10 - 15 letech se vytratila z veřejného prostoru lež. Nyní ji můžete maximálně nazvat alternativním názorem. Běda Vám jak lež či nesmysl nazvete pravými jmény! Hned vyfasujete nálepku bolševika a totalitáře, který vnucuje jediný názor. A takto onálepkován musíte odtáhnout jinam, protože jste přeci hanebně chtěl vnutit nějaký názor. Třikrát fuj!

Svatí bojovníci za pravdu (= svou pravdu) si naopak nasadí trnovou korunu disidentů údajně pronásledovaných za své názory (= lži a nesmysly). A dav jim nadšeně tleská, protože nejsou přeci ovce! Nejsou sice ovce co papouškují pravdu, ale nějak si nevšimli, že stali ovcemi co papouškují lež.

Divný svět, kde pravda a lež si prohazují role...

2 0
možnosti
TK

S pravdou je ten problém, že každý má tu svoji subjektivní. Svoji pravdu mají vaxeři i antivaxeři, svoji pravdu mají voliči levice i pravice, svoji pravdu mají USA i Rusko (to má dokonce i Pravdu :-)), svoji pravdu mají zastánci legalizace marihuany i zastánci zákazu prodeje všech drog, prostě všichni mají svoji pravdu danou jejich úhlem pohledu. No a pokud se někdo rozhodne bojovat za vítězství pravdy, neznamená to nic jiného, než že bojuje za to, aby ta jeho pravda zvítězila nad jinými pravdami, i kdyby k tomu mě použít násilí.

1 0
možnosti

Tvrde vedy nemluvi o pravde ale o dosazenem stupni poznani, ktery musi byt falzifikovatelny. Ve fyzice se casto zjistuje, ze tzv. vecne pravdy jsou dany jen pro velmi specialni pripady. Viz nastup teorie relativity a kvantove fyziky.

3 0
možnosti
JK

Ono je to trochu jinak. Kvantová fyzika neříká, že je teorie relativity lež. Vybral jste si špatný příklad. :-)

1 0
možnosti

Perfektni clanek. Nejhorsi rezimy s miliony mrtvych zakladali pravdolaskari. Napr. rezim v Kambodzi zakladali pravdolaskari z parizske Sorbonny, atd.

0 1
možnosti
Foto

KarmaR^

Bojovník za pravdu ví, že toto X je zelený list. A pravdu má ten, kdo má v ruce pendrek nebo kalašnikov. A platilo to za Sokrata, za inkvizice, za nacistů i bolševiků a platí to pořád:-(

Díky za krásné čtení na neděli.

1 0
možnosti
JP

V první třídě ZDŠ mě učil učitel Pravda, bělovlasý specialista na prvňáčky. Takže poprvé a naposled jsem celý rok měl Pravdu, nic než Pravdu, což byla pravda. Škoda, že jsem si to jako šestiletý tehdy nevychutnal. Ale na konci první třídy mi sebral násadku, okrouhal jsem ji totiž ořezávátkem, aby se mi vešla do dřevěného penálu. Učitel Pravda tuto mou pravdu ovšem popřel a řekl, že jsem si násadku zešpičatil (ořezávátko to jinak neumí), abych mohl spolužačky v lavici přede mnou píchat. Tam jsem pochopil, že pravda je opravdu (olež) pojem hodně vrtkavý a to se se mnou táhlo léta. Teprve daleko později jsem přiznal učiteli Pravdovi část pravdy, začal jsem totiž píchat spolužačky. A učitel Pravda to už tehdy odhalil! :-)

2 0
možnosti
Foto

:-) Byl hoden svého příjmení

0 0
možnosti
RV

Einstein nikdy nezačal veriť v boha. Svedčí o tom jeho list priateľovi, ktorý napísal zhruba rok pred svojou smrťou.

https://blog.sme.sk/vasicek/nezaradene/einsteinov-list

0 0
možnosti
LH

Sledujte ČT a nemáte pochyb...

1 0
možnosti
Foto

Váš humor je vskutku osvěžující.

Kor po včerejším hledání pravdy na dně lahví...

...od ferneta.

Díky :-)

1 0
možnosti
Foto

Na pravdu u nás nemají monopol učitelé marxismu-leninismu či svědci Jehovovi. Monopol na pravdu má v Česku Václav Havel a tato jeho výsada byla zajištěna a stále ještě je udržována Českou televizí.

4 3
možnosti
VB
  • Počet článků 286
  • Celková karma 22,15
  • Průměrná čtenost 1530x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik