Cabo Girao - magický útes

Byl to můj mnohaletý sen podívat se na tento ostrov, na ostrov plný květů a vůní, na ostrov věčného jara, na ostrov tak blízký a přesto tak vzdálený, na ostrov Madeira.

Madeira, to je exotika na mapě Evropské unie. Mohla bych psát hodiny o tomto ostrově, ale pro začátek se chci podělit "jen" o to "nej".

Když jsem poprvé přijela na Madeiru, ubytovala se v hotelu a otevřela okno na balkón, uviděla jsem Cabo Girao. Nutno podotknout, že v té době jsem neměla ani tušení na co se vlastně dívám. Cabo Girao je nejvyšší útes na Madeiře a se svými 580m druhý nejvyšší v Evropě (nejvyšší je útes v Norsku, takže Cabo Girao je vlastně nejvyšším útesem Evropské unie). Od té chvíle, kdy jsem Cabo Girao poprvé uviděla neuběhl den, kdy bych ho nehypnotizovala pohledem a nefotila. Fotila jsem útes po ránu, útes v mlze, útes v mracích, za svitu poledního i odpoledního slunce, ale hlavně ... při západu slunce. Možná jsou moje fotky kýčovité, ale já se pozorování a fotografování téhle přírodní krásy nemohla nebažit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Petra Fořt Rathouská | středa 6.10.2010 22:37 | karma článku: 13,86 | přečteno: 1080x