Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

„Lidé se mylně domnívají, že dříve či později se přece něco musí stát. To je hluboký omyl. Život může být docela dobře zároveň krátký i prázdný.“

Zdroj: https://rampichova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785712

Ano, může být, ale všechna moudra pana Houellebeca vezmou za své, pokud se lidé poučí. Např. tímto: "Skutečná radost ze života spočívá v tom, že se necháš strávit záměrem, který

sám považuješ za velký. Pak jsi přírodní silou a ne uzlíčkem bolístek a nemocí,

který si stěžuje, že svět se nesnaží učinit Tě šťastným." >George Bernard Shaw.

0 0
možnosti

Jenže modra pana Houllebeca vychází z reality, moudra pana Shawa vychází z ideje.

0 0
možnosti
Foto

Zuzko, přeji zábavné čtení a dneska k tomu ještě hezký víkend!!:-)

0 0
možnosti
Foto

První polibek by zasloužil literární cenuR^

0 0
možnosti
Foto

Asi by nemělo být překvapivé, že tentýž text vnímáte s časovým odstupem a nabytými poznatky jinak, než předtím. U někoho ani nemusí být časový odstup tak velký, může stačit výrazněji odlišné duševní rozpoložení.

A ten autor určitě je přínosný a vy pak rozdílným nahlížením a vnímáním získáte mnohem víc, než někdo povrchním přečtením v čekárně. Vy pak, kromě překvapení, můžete získat množství nových prožitků, pocitů a informací.

Ale moc bych se s tím na vašem místě raději nešířil, aby po vás vydavatelství nechtělo nějaký příplatek za nadstandard.

2 0
možnosti

Máte pravdu, posun ve vnímání je logický a neměl by člověka tedy zaskočit, pro mě se většinou váže s poezií a písněmi a Cimrmanovským divadlem, ale právě u Houellebecqa jsem se nad tím poprvé opravdu zamyslela.... Před lety jsem ho vlastně vůbec nepochopila, jen mi připadalo podezřelé, že když je tak proslulý (notabene navzdory tak složitému jménu ;-), musí na těch knihách něco být, a ono opravdu :-)))

PS: Pokud se ozve někdo z Odeonu, tak to jednoduše zapřu, to většinou funguje;-)

0 0
možnosti

Tak to určitě i víte, jak se říká tomu tučnýmu kolem vagíny.;-)

0 0
možnosti

Tak dumám, jakým citátem odpálit přes síť. Jaký bonmot by na oplátku nejlépe vystihoval mužskou populaci ..... Muž se trochu podobal Antoinu Waechterovi v mladých letech, je-li něco takového představitelné; byl však spíše hnědovlasý a měl pečlivě střižený vous; vlastně se nepodobal tolik Antoinu Waechterovi jako Robinu Hoodovi, ovšem s něčím švýcarským nebo lépe řečeno jurským navíc. Kdybych to měl shrnout, vlastně se nikomu moc nepodobal, ale vypadal fakt jako vůl. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 9,10
  • Průměrná čtenost 690x
V povídkách se snažím o pointy, co mi síly stačí, a pevně doufám, že se mi podaří alespoň někoho z vás zaujmout či pobavit... příběhy zveřejněné (nejen) na tomto blogu vyšly ve sbírkách Bodycaching a jiná hledání a Láska za časů covidu a jiné horory.

Kontakt: zuzana.rampichova@centrum.cz

 

 

Seznam rubrik