Zdravý selský rozum po česku - 19. díl - Pokuta za Promopro

Jsou věci, které při nejlepší vůli, nepochopím. A moc rád bych si je nechal vysvětlit. Tak kdyby někdo z vás věděl, jak to je a v čem se následně tady níže mýlím, dejte mi vědět. Promopro je tunel skoro jak Blanka. A to se vším všudy. To je jasné už mnoho měsíců. Nyní se vyšetřuje a máme výsledky. Může za to „Ministerstvo“.

Je to neuvěřitelné, ale u nás v České republice nás neřídí lidé, ale samostatně fungující státní neživé „bytosti“. V tomto případě „Ministerstvo“. Lidé zaměstnaní na ministerstvu s ním nemají nic společného. Lidé v jeho vedení už vůbec ne, ačkoliv ve smlouvách dokládajících oprávněnost vysokých platů je popsána jakási jejich odpovědnost. Ale ví někdo, za co takový ministr nebo náměstek ve skutečnosti odpovídá? Za nic. Za to vždy může „Ministerstvo“.

„Ministerstvo“ je jako samostatně myslící a jednající „bytost“, jako něco, co žije svým vlastním na lidech nezávislým způsobem. A proto mu vlastně můžeme napařit pokutu. A už se těším, jak to samostatné „Ministerstvo“ tu pokutu zaplatí. Asi má svůj účet, samo myslí, samo vydělává a samo krade. A samo to zaplatí, aniž by se to nás, kolem žijících a reálně existujících lidí, dotklo.

 Ale kde se tu najednou vzalo, to samostatné jednající „Ministerstvo“ a navíc s tak velkou pravomocí a ještě nezávislou na jeho vedení a zaměstnancích?

To samo „Ministerstvo“ muselo tedy podepsat nehoráznou smlouvu s Promoprem, že za stejnou cenu za ozvučení by se palác kultury postavil celý znovu.

Jsem rád, že bude takové zlodějské „Ministerstvo“ potrestáno pokutou. A ještě víc jsem rád, že to nedopadne na nás poplatníky, když jsme s tím neměli nic společného.

Lepší by bylo to „Ministerstvo“ zavřít. Normálně mu napařit nepodmíněný trest na pár let, aby si to pamatovalo. Ale zase by mi bylo líto všech těch ministrů a náměstků a vedoucích, kteří přece s tím „Ministerstvem“ nemají nic společného. Kromě tedy možná pár podpisů na některých smlouvách ohledně zadání ozvučení.

Je to fajn. Zlodějský stát sám sobě napaří pokutu. Kdopak ji asi zaplatí? Ten stát? A to je kdo? Další neživá samostatně existující a samostatně rozkrádající „bytost“.

Ano. V našem státě je největším zlodějem stát. Stát, který nejvíc krade a zároveň sám sebe soudí a sám sobě ukládá pokuty a tresty a platí za to státními penězi.

A na to snad nemá ani Einstein se svojí speciální teorií relativity.

Autor: Pavel Rampas | středa 9.4.2014 19:47 | karma článku: 24,14 | přečteno: 508x
  • Další články autora

Pavel Rampas

Princip Česká pošta

30.3.2023 v 12:03 | Karma: 31,65

Pavel Rampas

Poděkování vládě

13.9.2022 v 17:23 | Karma: 37,01