Poděkování vládě

Chtěl bych vám touto cestou moc poděkovat, že jste nás zachránili. Udělali jste virtuální strop energiím. Stejně, jako jste nás dříve zachránili před covidem a stejně jako nás chráníte před přestřelenými maržemi benzinek...

Milá vládo, vy žádné peníze nemáte. Vy je jen spravujete.

Nic lidem nerozdáváte. Jen přerozdělujete státní peníze nás všech.

Nemusím být ekonom, abych si nedal dohromady trojčlenku.

Takže jenom blázen si může myslet, že jste nás nyní nějak zachránili. Jen jste oddálili to, že to stejně celé zaplatíme. Všichni se postupně po několik let budeme skládat na to, že si pár mocných může určovat ceny zcela bez limitů a držet jako rukojmí celý svět. Oni neskutečně zbohatnou a celý svět se jim na to složí.

Vy, EU a jiné světové organizace jste nám úplně k ničemu, když nedokážete mít žádný vliv na svévůli majitelů dolů a vrtů a kohoutů od plynu a ropy.

Jste nám k ničemu, když je možné, aby jeden pomatenej státník tak dramaticky ovlivnil život celému světu.

Systém ekonomiky je nám k ničemu, když se nedokáže ubránit rozhodnutí jednoho člověka nebo několika jedincům.

Systém ekonomiky ve světě chrání pouze bohatství toho 1 procenta lidí, kteří vlastní 99 procent majetku světa a zbytek lidí jim na to maká. A politici ve vládách zemí světa to jen hezky okecávají a pomáhají jim v tom systému. Asi i proto, že mnozí se do té horní vrstvy chtějí přes politiku dostat.

99 procent světa chudne a 1 procento závratně bohatne.

Je mi až úzko, když vidím video paní Pekarové, jak bojuje pletením svetrů proti Putinovi. Jak může tak "moudrá žena" být ve vedení státu? Jak může být tak vysoko člověk, který vůbec nechápe, že šetřením energií neválčí proti Putinovi. To je tak stupidní manipulace s pojmy a fakty, že to snad paní Pekarová musí myslet sama vážně. A tito lidé nám vládnou a řídí českou ekonomiku.

Takže pane Fialo, možná patříte ke slušným politikům, neustále k nám vysíláte nějaké signály. Zpočátku byly velmi pozitivní, teď už jsou spíše omluvné. Ale jinak jste nám fakt k ničemu.

Přerozdělovat hromádky státních peněz a žonglovat s názvy těchto hromádek, aniž bych se bránil zlodějským praktikám zvenčí, to by dokázal každý druhý moula... a každý první politik.

Takže moc díky za vaši pomoc... (rozuměj pomoc ropným a energetickým společnostem...)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Rampas | úterý 13.9.2022 17:23 | karma článku: 37,01 | přečteno: 945x