Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Glock

3. 3. 2008 11:24
Malá technická

Ne Red Army, ale Rote Armee Fraktion, zkráceně RAF (neplést s Royal Air Force).

;-D

0 0
možnosti

sorge

3. 3. 2008 11:58
Re: Malá technická

Jen na okraj Red Army Faction or RAF je všeobecně používaný mezinárodní název pro vámi zmiňovaný německý (domorodý) termín Rote Armee Fraktion. Autorka zřejmě neholduje mluvě zvané deutsche sprache. Třeba byla její rodina vyhnána z českého pohraničí.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

2. 3. 2008 22:37
Článek dobrý

Až na toho Paroubka. Vyprošuji si růžovou!Jde o oranžového buldozera. ;-D

0 0
možnosti

Autorka

2. 3. 2008 22:40
Re: Článek dobrý

No tak hlavně aby mu nedošly ty baterky, že.

0 0
možnosti

obcan

2. 3. 2008 22:26
CO MELO BYT

Zapomela jste na jednoduchou alternativu: v r.1989 se melo nejprednejsich 1000 komunistu postrilet a melo se uzakonit, ze zbytek ztraci obcanska prava (pravo volit) na 40 roku - na stejnou dobu co vladli). Kazdy clen KSC rovnez mel mit zakazano podnikat na dobu 20 roku.

A byl by klid a spravedlnost.[>-]

0 0
možnosti

sorge

2. 3. 2008 22:31
Re: CO MELO BYT

Co to povídáte? Ceausesca jsme přece odkrouhli. ;-)

0 0
možnosti

Květuška

2. 3. 2008 20:08
Nenávidím

komunisty a tu jejich aroganci.Jak oni můžou někoho soudit?Jak vůbec můžou vypustit z úst,že Mašínové jsou vrazi?Nechápu tu drzost,nevychovanost.:-©

0 0
možnosti

dqwed

3. 3. 2008 0:21
Re: Nenávidím

vazeni mili spoluobcane, pokud to nevite, tak ten, kdo zabije, tak je proste VRAH, a basta, a nepomuze mu, ani kdyz by zbytek zivota promodlil v koute za svatyho sebestiana :-) vrah je proste vrah, at zabije kohokoliv. TO SNAD V DNESNI DOBE BUDEME A LA TOPOLANEK VYZNAMENAVAT UZ JEN VRAHY?VRAHY, CO SEDEJ V TECH NEJPRISNEJSICH VEZNICICH ? TO SNAD NEMYSLITE VAZNE ? Stejne tak, jako nesouhlasim s bezpravim na lidech za 41 let socialismu, tak ale zaroven silne nesouhlasim s vyznamenavanim vrahu !!!

0 0
možnosti

Jiří

2. 3. 2008 19:34
Teď to dost dobře nejde

Komunisty - KSČ, měli zakázak hned po revoluci. Potíž byla, že její členové byli ve Vládě národního porozumění. Tj. s komunisty se udělal kompromis hned od začátku, takže dosti těžko zakazovat.

Mohlo se zakázat po prvních svob. volbách. Opět se to neudělalo, myslím, že lidé, co to rozhodovali k tomu měli své důvody. Myslím tím, že se s komunisty dohodli. Netvrdím, že to je špatné nebo dobré. Šlo o dohodu v době, kdy se komunisti mohli bránit silou - i když nejsem schopen posoudit, nakolik by např. vojáci poslouchali své velitele. Byly tu ale pohotovostní pluky SNB apod, kde by ti poslušní byli, byli tu lidé milice.

Radši bych byl, kdyby komunistická strana a její ideologie byla postavena hned zpočátku mimo zákon. Zčásti se to stalo, místo KSČ tu je KSČM, titíž lidé, ale myslím, že majetek KSČ byl znárodněn a nová kom. strana - jej má z dotací polit stranám plynoucím z volebních výsledků.

Těžko zakazovat stranu, kterou volí nemalá část obyvatel.

0 0
možnosti

Jiří

2. 3. 2008 19:39
Re: Teď to dost dobře nejde

A dnes, těžko zakazovat stranu, která má parlamentního spojence, dohromady mají polovinu mandátů ve Sněmovně.

Zakázat - to by znamenalo pouze, že komunisti by založili novou stranu, např. dělnickou apod. Komunisti, kteří by se navenek neprezentovali jako komunisti, ale jako "moderní levicová strana". Takže je dobře, že jsou takhle lépe rozeznatelní.

Větší problém je, že s komunisty se vyjednává - od odchodu Havla. Šli za nimi prezidentštní kandidáti - a to je ostuda. Dnes lidi volí soc dem a fakticky to znamená volbu komunistické zahraniční politiky.

V Rusku lidi volí Putina či jím dosazeného kandidáta. Volby nejsou demokratické, ale volí ho většina lidí. To je problém, s kterým těžko něco dělat. I Hitler kdysi vyhrál volby, u nás zas komunisti - po válce. Problém je v lidech, kteří je volí a v socdemokratech, kteří se stali béčkem komunistické strany. Což jejich voličům často nedochází, je to podvod na voličích.

0 0
možnosti

jirka68

2. 3. 2008 19:33
Jasan.

Mate pravdu, mozna. Dnes to skoro nejde, ale nemozne to neni.  Nevim ale, proc se nezakazali po revoluci, kdy jeste meli strach a zahazovali legitimace. Dnes se otrepali a maji z toho sveho skansenu slusny byznys. :-(

0 0
možnosti
R

rulemaniac

2. 3. 2008 19:16
vymytit skodnou!

vrazi nemaji pravo byt v politice a byt placeni z mych dani, ti hajzlove zabijeli nebo zavirali na desetileti pod rouskou vladnuti lidi ktere se jim umanulo protoze nedelali co meli. takze tito lide maji byt postaveni pred zakon a souzeni a ODSOUZENI! a jednim z odsuzujicich rozsudku ma byt zakaz propagace komunismu tak jako fasismu!!!!!

to je jasne demokraticky postup a distancovani se od techto kreatur!!! byt ja politikem tak toto je mym zakladnim kamenem snazeni se! kurnik copak si lidi nevzpomenete na M.Horakovou,H.Piku a dalsi a dalsi zavrazdene?? To si nevzpominate na uveznene v dolech jako byl jachymov?? Na ty kteri tam umirali nebo maji/meli znicene zdravi???

A TI BASTARDI SE VEREJNE HLASI K UNORU A TVRDI ZE MASINOVE BYLI VRAZI A VRAHY ZUSTANOU!!!

A MOZNA BYLI MOZNA NE ALE KOMUNISTE JSOU VRAZI A VRAHY ZUSTALI A HRDE SE K TOMU HLASI!!!!

0 0
možnosti
MK

Michal Kant

2. 3. 2008 19:03
takhle mohli uvažovat i v Německu

a nechat si NSDAP :-/

0 0
možnosti

petr stursa

2. 3. 2008 18:42
to bych

dopadl spatne, kdyz jsem na ne psal seminarku.

Chvalim za logickou uvahu, konecne nekdo, kdo chape princip.

Ale krajni pravice u nas neni a pokud ano, jedna se o par libertianu, nejsou organizovani...

Krajni levice problem je, at se jedna o komunisty, nacky, nebo fasisty, je potreba mit je na ocich.

0 0
možnosti