ODS - Středočeská lež

Ještě nedávno jsem měla dilema koho volit.

Jestli současného hejtmana s vyzáží hloupého, ale vyčůraného Honzy a podobnou pověstí, nebo spíš MUDr.Ratha, který mě úspěšně a skoro zdarma, vyléčil z přesvědčení, že lékař musí být více méně rozumný člověk.

Volební kampaně jsou tu od toho, aby voliče přesvědčily, a ta Bendlova je v tom fakt dobrá. Přesvědčila mě totiž definitivně, že mě má pan hejtman za blba.

Středočeský kraj je umělý, nekonzistentní správní paskvil rozdělený Prahou. Na západě malebný a milý s bájnými kořeny Přemyslovské státnosti a slovanskými legendami, a na východě...ehm...na východě, tam jsou taky Střední Čechy. To vám potvrdí každý realitní agent, že západ je prostě přitažlivější. I pan Bendl na mě dělá po těch letech v úřadě dojem, že je mu bližší kladenská košile než nymburský kabát.

Ale ještě bližší než košile a mnohem bližší než Středočeši jsou mu firmy. Byla bych tady do rána, kdybych měla popsat všechno, co se událo ve věci brilantní privatizace středočeských nemocnic. Kdybych to ovšem všechno věděla...

Mohla bych taky přihodit historku o tom, jaké úsilí vyvinul kraj, v čele se svým lídrem, aby se koncernu Volkswagen podařilo oplotit si stovky hektarů jediného lesa široko daleko. Lesa, který leží, samozřejmě, na východ od Prahy. Jak jinak.

Posledním výkřikem, jak zpříjemnit středočechům život je další pokus prosadit výstavbu nákladního letiště v bývalém vojenském prostoru Milovice-Mladá. Na místě, kde není nic, jen příroda, kousek volného prostoru a pár tisíc lidí, hodlá kraj prosadit svůj megalomanský projekt. Pár desítek kilometrů startovací dráhy, o něco víc kilometrů přivaděčů, nějaká ta železnice. A aby se to zaplatilo, co pár minut nákladní letadlo.

Jako člověk žijící kilometr od plánované startovací dráhy tohoto smělého projektu volám: Děkuju, pane Bendl, děkuju! Ale to nemuselo bejt!

Samozřejmě, že to může znamenat i pracovní místa. Já bych tam například mohla dělat letušku. Ale nevím,co si počnou firmy v okolí, když už teď je docela problém obsadit třeba pokladny v Tescu. Bude zřejmě třeba povolat Ukrajinky.

A my, nevděční domorodci si zajedeme do obcí v okolí Ruzyně, abychom se poučili, jak přežít, neohluchnout a nezešílet.

Kdyby byl pan Rath chlap, musí panu Bendlovi poslat za jeho volební kampaň děkovný dopis. 

Autor: Věra Rambousková | pondělí 15.9.2008 6:28 | karma článku: 24,93 | přečteno: 2305x