Komu je tady čtyřicet a víc, tak vypadněte

To myslím vážně. Příroda s vámi nepočítá. Vaše autodestrukce začne za deset, devět, osm, sedm…….

Vaše datum spotřeby vypršelo. Jasně, zatím tady pořád ještě chodíte a něco breptáte, o něco se snažíte. Ale proč? V přírodní "biospolečnosti" někde uprostřed pralesa by nás už byla polovina bradou vzhůru.

Víte, co to znamená, dožít se sta let? Znamená to, být víc než padesát let starý, na odpis. A vám to právě začíná. Gratuluji.

Jistě, pořád je tady rodina. Partner, který je na tom stejně jako vy. Děti, které se nemůžou dočkat, až udělají přesně úplně něco jiného než byste si přáli. Možná by to chtělo mladšího partnera.

Najít si mladšího partnera je jako šest neděl v luxusních lázních. Je to jako kouřit opium. Je to jako zapíjet neurol rumem.  Budete létat. Chvíli. Pak zjistíte, že mladší partner si s vámi řeší vlastní problémy a na vaše kašle. Jste zas tam, kde jste byli.

Tak je tady práce! Jasně, ta nikdy nezklame. Pokud se vám ovšem zdaří najít někoho, kdo zaměstná začínajícího geronta. Můžete makat, až se se z vás bude kouřit. Ale proč? Aby byly  v Kuala Lumpur vyšší mrakodrapy? Aby měli v Saudské Arábii zlatější auta?  Aby si už v Africe proboha přestali usekávat hlavy těmi mačetami a přešli na něco civilizovanějšího, třeba na kulomety?  Aby mohl profesor Klaus vydat ještě pár tuctů knih svých geniálních myšlenek?

Připadá Vám to jako kvalitní motivace? Asi ne. Vy máte jinou. Musíte zaplatit hypotéku za dům, kterého se vaše děti co nejrychleji zbaví, potože bude beznadějně nemoderní. Musíte si ještě koupit tisíc věcí, kterými zaplácnete zoufalou úzkost, kterou v sobě všichni nosíme.  Musíte to všechno nanosit na jednu hromadu a překrásně nasvítit, aby si všichni kolem vás mysleli, že vy tu úzkost nemáte.

Myslíte si, že ten hrozný pocit uvnitř sebe rozchodíte, rozjezdíte na kole, rozpustíte dietou zastavíte, zničíte, rozbijete?

Ale ta úzkost vám říká, že váš čas skončil, že příroda s vámi nepočítá, pro rodinu jste servisman a prasátko otřes se a pro civilizaci znamenáte míň, než jeden šutr z Pantheonu.

Takže teď je ta správná doba to roztočit! Žij šouravě a umři úplně zblblý! Nevěř nikomu, komu je pod šedesát.  Sex jen pro toho, kdo opravdu chce, všechny drogy včetně gutalaxu nebo viagry dle vlastního výběr, a rokenrol nebo dechovka podle chuti. Kvalitní endoprotézy zdarma a pro všechny! Jsme tady sakra jen jednou! A určitě naposledy.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Věra Rambousková | pondělí 4.10.2010 7:33 | karma článku: 28,82 | přečteno: 3195x