Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejvyšší soud

"Orgány činné v trestním řízení, jako orgány státu, jsou povinny učinit vše, co je v jejich pravomoci, aby řádní občané byli účinným způsobem před takovými porušovateli zákonných norem ochráněni a byla zajištěna potřebná míra bezpečnosti silničního provozu na našich komunikacích," stojí v usnesení senátu s předsedou Františkem Hrabcem.

"Z výše uvedeného je zjevné, že obviněný svojí jízdou, tedy jediným skutkem, prakticky soustavně a průběžně v relativně krátkém časovém úseku vyvolával stav obecného nebezpečí, neboť ostatní účastníky silničního provozu, kterých muselo bezpochyby být celkově mnohem více než sedm, postupně ohrožoval na jejich životech, přinejmenším pak na jejich zdraví," stojí v usnesení. 

:-)

0 0
možnosti
Foto

Doporučuji přečíst ještě jednou a všimnout si

"vše co je v jejich pravomoci"

Zasáhnout předem dokud se zákon neporušuje nelze.

0 0
možnosti
Foto

Tak npochybně víte jaké zákony mají v těch zemích kde se toho stříhání plot§ dopustili. U nás opravdu nelze nikoho stíhat za to, že přestřihl plot v maďarsku.

Pokud se týče situace u nás tk napřed musí vzniknout škoda, která přesáhne určitou hranici a musí být prokázána vina konkrétního jedince.

mimochodem podle vaší logiky by museli být vevězení všichni ultrasco poničili stadion-tisíce lidí u nás. Každý kdo jakkoliv porušil dopravní předpisy-dle vašeho výkladu je to způsobení veřejného nebezpečí...

Nejjednodušší,ale máte podat trestní oznámení, tím se bude muset policie a SZ zabývat a rozhodnout o něm.

Pak se ukáže zda máte pravdu, nebo budete sám trestán za křivé obvinění nebo třeba šíření poplašné zprávy nebo vás prostě jen po pár podobných nesmyslech co tu plodíte označí za nesvéprávného.

0 0
možnosti

To je divné, že neseděli v kriminálu na přelomu 90.let střihači komunistického plotu a bourači berlínské zdi. Obojí byl státní majetek byl tehdy poškozen nelegálně.

Pokud jde o Bělou a protesty tam zavřených běženců, tak to je docela problém, protože zavírat běžence do koncentračních lágrů umíme jen my v Česku. Ani jeden z běženců, kteří tam jsou zavřeni, nechtěl zůstat v Česku. Přes Česko jen cestovali. Bohužel byli chyceni, zatčeni, byly jim sebrány peníze a cennosti a byli poslání do koncentráku Bělá. Tam je živíme z JEJICH peněz, nikoli z našich, protože poté, co jsou propuštěni na svobodu, tak se jim náklady na pobyt strhnou ze zabavených peněz a cenností. Jinými slovy - státní policejní byznys za peníze běženců. Za praktiky v Bělé už nás kritizují naši sousedé z Německa, protože tenhle postup je v jiných zemích EU nevídaný.

Například Slováci mají lágry jen pro ty běžence, kteří u nich požádají o azyl. Imigranty prchající přes jejich území téměř vůbec neřeší a mají pokoj. Proto  zachytáváme maďarské převaděče uprchlíků až u nás, zatímco na Slovensku si jich nevšímají.

1 1
možnosti

Jo jo všichni jsme si před zákonem rovni bohužel někdo rovnější...

Tenhle dvojí metr je největší nešvar naší rádobydemokracie..

A nebojte se bude hůř...

2 1
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1119x
Někdy se divím tak, že se o svůj údiv chci podělit.

Seznam rubrik