Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J78a69n 66R44á37ž

14. 5. 2015 20:28

Zásadní problém kvót tkví v tom, že

a) uprchlík je předně definovaný pojem a naprostá většina běženců, o kterých se jedná, tuto definici nesplňují!!!!!

b) důkazní břemeno, že je uprchlík nese ten, kdo o mezinárodní právní ochranu žádá; žadatel musí prokázat, ze v místě původního pobytu mu hrozí bezprostřední nebezpečí z důvodů specifikovaných v "Úmluvě"

c) ten kdo hledá jiné místo k pobytu z důvodu lepších ekonomických nebo sociálních podmínek nebo kvůli lepšímu životnímu prostředí, uprchlíkem není a nepoužívá mezinárodní ochranu

d) hraniční státy "Schengenského prostoru" nesmí připustit, aby se do EU dostaly, mimo uprchlíků (viz výše), lidé, kteří nemají platná pobytová víza členského státu EU; že to není schopna zejména Itálie dodržet, není problém ČR

4 0
možnosti
BL

Ano, máte pravdu, jistě jich spousta ani nesplňuje status uprchlíka.Problém je, že přicházejí- připlouvají bez dokladů a Evropa nahlíží zřejmě na jakékoliv jejich sdělení jako na "podání důkazu".

Z toho,co píšete vyplývá, že ani nejsou schopni, resp.ochotni použít stávající legislativu na odmítání téhle šílené masy lidí. Je to prostě od základu  špatně, vše tkví v tom, že oni je tu prostě chtějí, dělají vše pro to, aby jich tady bylo co nejvíce. Vše ostatní jsou jen chlácholivé manévry a prázdná, uklidňující rétorika. Je to prostě erupce šílenství a sebedestrukce. Konec jedné éry. A bude to krutý závěr...

0 0
možnosti
BL

Ano, ani já nepochybuji o tom, že budou. Stejně tak jsem si jist, že jsme svědky zániku Evropy, tak jak ji známe několik posledních dekád. Neorientuji se příliš v lisabonské smlouvě a zákonech EU, ale tak nějak si neumím představit, že bychom tomu my (nebo Maďarsko) dokázali zabránit.. Skutečně jsem již poměrně dávno psal, že jediná šance by mohla být v znovuposílení Viszegradu, pobaltské země jsou jistě také fajn. Ale moc tomu nevěřím. V několika článcích jsem nyní nicméně četl, že ty kvóty podléhají schválení VŠECH členských zemí- resp. že schválení musí být jednomyslné. Tak nevím, ale oni si určitě nějakou kličku najdou. Vlastně mám dojem, že ještě víc než muslimské dobyvatele nenávidím tu bruselkou sebranku.

3 0
možnosti
JR

J87a76n 89R61á30ž

14. 5. 2015 21:01

Smutné, alespoň pro mne ještě nedávno eurooptimistu je, že vedení EU dělá vše proto, aby stále víc a víc Evropanů uvažovalo tak, jak jste vyjádřil v poslední větě! Pro budoucnost Evropy tvoří bezprostřední nebezpečí chování bruselských politiků a byrokratů, to je mé nezvratné přesvědčení.

2 0
možnosti
JR

J32a13r34a 96R46a42n77k

14. 5. 2015 17:57

Meli by si vzit priklad ze zemi, ktere s tim maji stolete praxe a i ty sve zakony meni v posledni dobe za kroku, tady je neco malo o kanadskem azylu, ale je tam nekolik stranek:

Determine your eligibility – Refugee status from inside ...

http://www.cic.gc.ca/english/refugees/inside/apply-who.asp

Letosni rok se pridal zakon o zakazu rekrutovani a propagace "bojivniku Allahovych" - 5 let a depostace,

1 0
možnosti
JR

J57a30r56a 31R41a23n63k

15. 5. 2015 6:01

oprava: za propagandu a rekrutovani je 5 let vezeni a nasledna deportace.

1 0
možnosti
Foto

Od roku 2014 - návrh předložený EK - což kvóty jsou

bude-li chtít Česká republika něco zablokovat, bude muset: získat podporu libovolných 12 zemí EU nebo dát dohromady třeba takovouto koalici: Itálie, Španělsko, Velká Británie (dohromady cca 35,5% obyvatel EU) + libovolný další stát.

Bude-li chtít Česká republika pozdržet rozhodnutí a získat více času pro vyjednání výhodnějšího kompromisu, bude muset:

získat podporu libovolných 7 zemí EU nebo dát dohromady třeba takovouto koalici: Německo, Slovensko (dohromady s ČR cca 98 M obyvatel).

Lze uplatnit ioanninský mechanismus - což vede jen k prodloužení jednání, ale nic nemění na podstatě.

http://lisabonskasmlouva.webnode.cz/kvalifikovana-vetsina-v-rade/

0 0
možnosti

Vycházel jsem z následujícího:

Lisabonská smlouva realitu ioanninského kompromisu zachovává (a také ji poprvé explicitně zmiňuje) - v Prohlášení č. 7 k článku 16 odstavec 4 Smlouvy o EU a k článku 238 odstavec 2 Smlouvy o fungování EU. Menšina musí být tvořena minimálně 4 zeměmi (případně, podle článku 238 Smlouvy o fungování EU, takovým počtem členů, jenž zastupuje nejméně 35 % obyvatelstva zúčastněných členských států plus ještě jeden člen), jinak se kvalifikovaná většina považuje za dosaženou.

1 0
možnosti

Vedle kvalifikované většiny existuje také blokační menšina, která má bránit tomu, že malé státy budou vždy přehlasovány - jestli se moc nepletu, tak tato blokační menšina jsou dneska jakékoliv 4 státy, takže v tomto vidím určitou šanci proti kvótám. Osobně si myslím, že nebudou souhlasit přinejmenším Česko, Slovensko, Maďarsko, Litva, Lotyšsko, Estonsko, VB, možná Slovinsko, Polsko (aspoň to teď nesouhlasí, ale pokud jim slíbí něco za něco, tak na to nakonec přistoupí, pokud se tam nezmění politická garnitura). Možná i další země (Portugalsko, Španělsko a jiné, které teď nemají uprchlíky).

Jinak si myslím, že když to zavedou, budou mít velký problém s tím, že azylanti budou stejně neustále cestovat do zemí, které se jim více líbí, i když budou riskovat, že na ně přijde policie a vyexpeduje je zpátky do země, kam byli nakvótováni.

2 0
možnosti
JR

J97a71r15a 57R25a80n57k

14. 5. 2015 18:00

Bez dokumentu cestovat nesmi, zadatele na azyl v Evrope dostanou tzv, bezstatovy pas a stim moc cestovat nemohou, mozna po Evrope, ale vsude jinde potrebuji vizum a zeme si vybirat nemohou, pri zadosti na konzulatu zeme, kam chteji - se zavazuji, ze cekaji na miste projdou lekarskou prohlidkou a spoustou otazek.

1 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1119x
Někdy se divím tak, že se o svůj údiv chci podělit.

Seznam rubrik