Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Šerlok Homeless

8. 5. 2012 17:15
Obávám se, že druhý pilíř nebude mít koho zachránit.

Nebude mít klienta. Níko a středněpříjmovým se nevzplatí a vysokopříjmoví o něj nebudou mít také zájem, a to proto, že budou mít zajímavější možnosti investic.

Mimoto - stát chce po klientech aby se rozhodli teď a jednou pro vždy, ale sám nemůže zaručit, že kdykoliv (třeba po příštích volbách) nezmění pravidla.

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 5. 2012 7:11
záchrana, to je asi silné slovo

Jestlipak víte  kolik bude dostávat i ten důchodce, co podepíše přestup do soukromého fondu. důchod od státu? Stále 85 procent té částky kterou dostávat měl. Čili, státnímu důchodovému fondu se zase tak  moc neulehčí a jestli skutečně příjde ten katastrofický scenář že se nebudou rodit děti a za pár desetiletí nebude sdostatek lidí co by platili na důchody pro tehdy současné důchodce, tak na důchody prostě stát mít nebude...Když tedy-a to je na tom to komické, i v té době bude muset stát ty soukromé penzijní  fondy dotovat jako dnes (tedy od příštího roku) -těch pár lidí v aktivním věku co ještě práci mít budou si (možná) taky budou do nich převádět peníze, čili na důchodce, ale ani pro 85% jejich důchodu za pár let už skutečně nic nezbyde...

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

7. 5. 2012 7:43
Re: záchrana, to je asi silné slovo

A když se budou rodit děti ve větší míře než pro kterou se dokáže najít ekonomicky přínosné uplatnění tak stát bude platit všechno co jste vyjmenoval, plus ještě nezaměsnané, a určitě přijde nějaký dobrák s "prorůstovou" stymulací ekonomiky který se bude snažit spoustu lidí zaměstnat ikdyž výdaje na to budou větší než příjmy.

Stát nemá na důchody DNES... a k tomu má ještě 10 procent nezaměsnaných (a značný přebytek lidí ve veřejné sféře kteří v podstatě jenvymáhají pravidla bez kterých lidstvo dokázala snadno existovat 10000 let... a často produkci zdrojů tihle lidi spíš brzdí než jí pomáhají)

Komické je především to že si někdo myslí že populační růst, a dokonce i rovnováha je řešení současného systému který má nadbytek lidí celkově.

0 0
možnosti
CSMZTZ

chce se mi z toho zvracet

6. 5. 2012 22:48
Autore

doporucuji precist tento blog

http://sichtarova.blog.idnes.cz/c/249028/Penzijni-fondy-odkryly-karty.html

Snad vam to objasni jaky je 2 pilir podraz. ;-)

2 0
možnosti
D

dinid

6. 5. 2012 21:55
Myšlenky můžete mít sebelepší,

ale pokud si po sobě i příště nezkontrolujete a neopravíte text svého blogu, budete opět za ,,žádnou složitou povahu"...! ;-)

0 0
možnosti
L

lesicatko

6. 5. 2012 21:50
Taký miš maš

Fakt je odvaha začať článok s tým, že tomu síce nerozumiem, ale idem to zanalyzovať...

No a k Vašej otazke z nazvu článku - samozrejme , že v globale pri pade systému nezachráni.

0 0
možnosti
RM

Astern

6. 5. 2012 22:01
Re: Taký miš maš

Zamyslel som sa a napísal na základe svojej logiky, ktorá má užšie mantinely než u študovaného ekonóma. Za ešte hlúpejšie články považujem tie, ktoré obhajujú sporenie v 2. pilieri.

Článok som začal tak preto, aby bolo vidieť, že nie som namyslený v oblasti, ktorej sa profesionálne nevenujem. Skromnosť je na mieste.

2 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1146x
Jsem programátor, ale čas strávený na počítači rád využívam pro čtení společenských témat.

Seznam rubrik