Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Londynanka

1. 8. 2012 16:58
Proc neexistuji statistiky?

Ziji v UK a tady se sbiraji a publikuji statistiky naprosto hojne na vsechny ruzne minoritni i neminoritni skupiny, prave proto, aby se vedla presna evidence a urady, skoly, policie, zdravotnictvi atd. mohly ucelne zasahanout a sjednat napravu mezi urcitou skupinou kde se objevi problem. Temer naprosto vsude Vas zadaji vyplnit do jake skupiny patrite - ve skole, u doktora, pokud jste ve spojeni s jakymkoliv uradem.. no ptoste vsude. Jak je to mozne tady a ne v Cechach? Ja jsem 'White other' moje deti jsou 'White British'.

0 0
možnosti
S

Smrť

1. 8. 2012 9:22
Popsal jste problém precizně... bohužel.

Po dobrém to zjevně nepůjde (ne za momentálně nastavených podmínek) a strkání hlavy do písku je z dlouhodobého hlediska sebevražedná taktika.

4 0
možnosti
VK

-palič-

1. 8. 2012 0:51
Nemyslím si,

že by to komunisté řešili špatně, naopak, řešili velmi ožehavý problém velmi humánně. Bohužel neměli dost času tento na generace rozložený problém dořešit. A nová politická garnitura tento problém - jako ostatně tisíc dalších - prostě neřešila, protože její hlavní zájem byl upnut na rozkradení všeho, co tu po komunistech zůstalo. Za komunistů se cikáni skutečně postupně civilizovali, chodili do práce, platili nájem, začali žít jako majorita. Ne že by s nimi nebyly problémy, ale byly marginální. A já si nevzpomínám, že by za komunistů existovalo něco takového, jako vybydlené byty, to by stát okamžitě razantně zasáhl. Za dnešní cikánský problém můžeme vinit jen dnešní politiky a celý ten sametový podvod vůbec.

0 0
možnosti
MZ

zajicek8

1. 8. 2012 5:43
Re: Nemyslím si,

O vybydlených bytech se nepsalo, ale existovala celá vybydlená gheta.

2 0
možnosti
PP

Peregrina

1. 8. 2012 0:05
karma jako řemen...

skvěle napsáno. Ovšem mám neblahý pocit, že Váš pravdivý blog bude záhy přesunut do soukromých, či rovnou smazán. Ale v záplavě blogů o cikánech je ten Váš jako živá voda. Pravdivý, bez příkras, bez multikulti pomatení, čistá pravda  bez jakéhokoli alibismu, který je na jiných blozích běžný. Opravdu gratuluji, super článek, super blog.

3 0
možnosti
.A

.45 ACP

31. 7. 2012 22:27
Karma!

VÝBORNĚ napsáno !!! R^

0 0
možnosti
PK

repanak

31. 7. 2012 20:59
I když to není dnes populární,

tak převážně (samozřejmě nic není 100%) negativní bylo pro ně zrušení základní vojenské služby. Žil jsem za socialismu v echt pohraničí - Varnsdorf a žádný problém tam nebyl. Dost současných problémů je způsobeno jejich "importem" ze Slovenska a samozřejmě rychlým růstem populace. Prameny uvádějí, že koncem 50.llet jich ve velké tehdejší ČSR žilo cca 80 tis.

3 0
možnosti
ZH

běžný ovčan

31. 7. 2012 23:24
Re: I když to není dnes populární,

po válce jich v čechách a na moravě žilo asi 500

2 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1146x
Jsem programátor, ale čas strávený na počítači rád využívam pro čtení společenských témat.

Seznam rubrik