Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

dnešní ekonomika zná termín zaručený minimální nepodmíněný příjem.Jde o zásadní změnu v přefinancovávání státu,zrušení většiny daní a nahrazení jedinou daní ze spotřeby- modifikace DPH. V dnešní době to má smysl, protože je zdaňována práce a není správně zdaňován pokrok s prvky monopolu a automatizace výroby. Ve Švýcarsku již uvažují o zavedení, stejně jako ve Francii,Německu a dalších státech.Tady je to Tabu !!!!

0 0
možnosti
JP

ale jooo, zavedte takovouhle spotrebni dan v zemi, kde to z libovolneho mista je k neblizsim hranicim mene nez 250km ... a uvidite, co se stane ;-D

0 0
možnosti
JP

inu takova, na jake se obe smluvni strany, tedy zamestnanec a zamestnavatel, dobrovolne dohodnou ... ani o korunu vic, a ani o korunu min.

0 0
možnosti
MP

Čím vyšší daně, tím víc úniků. Čím nižší daně, tím méně důvodů pro úniky daní. Takže při nejnižší dani je nejvyšší výběr daní. Ekonomika není matematika!!!

0 0
možnosti
ZK

Z38d96e76n27a 10K96o61č42í

11. 8. 2013 11:09

V článku nejde o daně, ale o mzdu. ;-)

0 0
možnosti
VH

Pořád nechápu, proč myslíte, že požadavky řádně pracujícího zaměstnance na vyšší plat jsou "oprávněné".  Přece plat byl sjednán za samozřejmé (i když písemně třeba nedeklarované) podmínky, že práce bude vykonávána řádně. 

  Stejně, jako při prodeji zboží se předpokládá, že zboží je bezvadné. Proč by měl zákazník zaplatit (dle vašeho způsobu myšlení "oprávněně") vyšší cenu, když posléze zjisti, že zboží je opravdu kvalitní?

  Takže pokud chcete spravedlnost, nepožadujte vyšší mzdu pro toho, kdo koná práci řádně (tedy ve smluvené kvalitě), ale ptejte se, proč nebyla snížena mzda tomu, kdo dělá zmetky.

2 0
možnosti
VH

Domnívám se, že když si objednám vymalování bytu (skříň na objednávku, stavbu domu), je rozsah poskytnuté služby a cena pořízení součástí dohody dodavatel - kupující.  D o h o d y ,  pane Medzihradský. A to i v případě, že mně nikdo jiný není ochoten onu službu poskytnout. Bez ohledu na to, že "Z hlediska ceny oba tyto subjekty jednají proti sobě.", aby vás parafrázoval.  Prostě z pohledu prodávajícího nemusím koupit. Nebo - pokud nejsou zakázky - vyjednám lepší cenu (slevové akce).  Když rovnou nabídnu ochotu zaplatit vysokou cenu, proč by ji prodávající nepřijal?  Pokud trvám na nízké ceně, prodávající neprodá.

  Proč se domníváte, že je to jinak s prodejem a nákupem pracovní síly? Proč by měl zaměstnavatel nutit vysoký plat tomu, kdo si řekne o nízký?  Proč by měl trvat na přijetí někoho, kdo si myslí že je nepostradatelný.

   Pane, pracovní smlouva je smlouva.  Takže v ní je to, co obě strany smluvily.  Zřejmě o podmínky smlouvy mají zájem, Jinak by ji nemohly podepsat.  A je zcela nezajímavé, čím je onen zájem vyvolán. A bylo tomu tak i za blahého socialismu - jen to vyjednávání se až tolik nekonalo - zaměstnavatel měl tabulku a konec.  To pak byla mzda spravedlivá?

1 0
možnosti
MP

Spravedlivá mzda je nesmysl. Rozhodující je nabídka a poptávka. Kolik je ochotna druhá strana vám zaplatit za vaši práci. Nic víc a nic mín.

0 0
možnosti
MP

Snížení nezaměstnanosti pomůže zjednodušení administrativy a zlepšení zákonů v podnikání Snížením přímých daní se zvýší plat, tím se zvýší koupěschopnost, čímž se musí zvýšit výroba a tedy snížit nezaměstnanost. Sníží-li se náklady podnikatele ve formě daní, může zaměstnat víc lidí. Bude-li podnikatel platit nižší daně, nemusí dělat "úniky" daní, čímž daně zaplatí každý podnikatel, takže stát vybere mnohem víc daní. Takže stát vybere víc daní a na druhé straně ušetří za sociální výdaje na nezaměstnané.

0 0
možnosti
VH

Snížením jakýchkoliv daní se ovšem sníží příjmy státního rozpočtu, což bude mít za následek (při nezměněném schodku) za následek snížení "koupěschopnosti" státu (jedno zda přímé, nebo přes platy úředníků) čímž se sníží výroba a tedy i nezaměstnanost. Vše prakticky o stejnou hodnotu, o jakou se osobní sptřeba zvýšila.

  Ono je ekonomice jedno, jakou cestou do ní tečou peníze, víme.

1 0
možnosti
ZJ

Moc se mně líbí řeči pánů Štěcha, Škromacha, Sobotky a spol. Zajistíme práci pro nezaměstnané. Jsou to ovšem pouhé řečičky. Vždyť jim nikdo nebrání, aby založili firmu a vytvořili stovky a tisíce nových pracovních míst. Ovšem za předpokladů, že nato nebudou chtít žádné dotace. Ono se to bužíruje, když to někdo financuje. Ono se to slibuje, když o tom nemáme ani páru. Oni jsou schopni tak akorát zajistit práci pro stavební firmy (plné zahraničních dělníků), které postaví nové budovy pro nové státní zaměstnance.

Ale, slibem nikoho nepoškodíš.

3 0
možnosti
PK

Bohužel na IDnesu se úroveň diskusí snížila na pavlačové - jen bych se zeptal, jak byste řešil problém nezaměstnanosti - a to problém je - Vy? Řečmi o lenoších, snížením daní na minimum, vyházení státních ouřadů? Proč to kníže s Kalouskem neudělali? Měli na to času relativně dost.

0 0
možnosti
PJ

Chyb jak maku, hlavně typu "pravidla ve firmě by měli platit". Až mě to rušilo při čtení... :-(

0 0
možnosti
Foto

Zdá se mně, že pan autor je Slovák, což by pár chyb omlouvalo. Ale je tam i  fůra dalších..."jak maku".:-)

0 0
možnosti
RJ

Kdybych neviděla Vaše foto, domnívala bych se že jste absolvent VUMLU. S cenou práce by to mělo být stejné jako s cenou jakéhokoliv zboží či služby. Tedy nabídka a poptávka. A pokud se to tomu kdo nabízí svou práci nelíbí, ať se postaví na druhou stranu a nakupuje pracovníky.  A Svobodní mají pravdu, na to vemte jed.

5 0
možnosti
PK

Ač stár, tak názory blogera plně nesdílím, ale zase ta Vaše liberální písnička - komu se to nelíbí, ať nám ...nebo slušně řečeno - tak zaměstnanče táhni ... také nikam nevede.

0 2
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1146x
Jsem programátor, ale čas strávený na počítači rád využívam pro čtení společenských témat.

Seznam rubrik