Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

buglezz

30. 10. 2010 10:58
Proč a za co?

Proč se tady neustále řeší islám? Náboženství, které je poslední dobou min. stejně rozpínavé, jako bylo kdysi křesťanství... Jsem xenofob. Hlavně proto, že mi nikdo zatím nevysvětlil, proč bych měl chtít na ulicích potkávat bubáky nebo šašky s šátky kolem hlavy a v noční košili. Žiju v ČR, pokud sem k nám někdo chce, měl by se přizpůsobit nám (zatím!) většině, ne abychom my poslouchali hlody o vstřícnosti vůči komukoliv jinému...

0 0
možnosti
W

Wendolene/

27. 10. 2010 4:19
Kratke prsty prozrazuji sproste choutky...

to jen jak autorka na fotce pozuje v jejim satecku a ukazuje nove prstynky....Zahalena zena neurazi, ale zvednute oboci ci poklepani si na celo neni  nic divneho, vedela jste, do ceho jdete, tak proc to resite? V cem je vlastne ta svoboda satku kolem usi a zakrytych vlasu? Dozvime se to nekdy?

0 0
možnosti
M

martin5.3

23. 10. 2010 14:35
Dotaz

O jaká náboženství se, mimo islámu, ještě zajímáte?

0 0
možnosti
AY

proctonejde

22. 10. 2010 17:45
Spatne napsany to neni

jen doufam, ze si uvedomujete, do ceho jste se dobrovolne dala... myslim to, ze psat zrovna na idnesu o islamu je jen "na vlastni nebezpeci".... me se clanek libi... dokonce mate i hezkou reflexi v priznani, ze kourite a ze nerozlisujete muslimky na zahalene a nezahalene.... ja si to na vas cenim.... nekteri ctenari ale takove dulezite detaily radi prehlizeji a tak doufam, ze jste patricne obrnena na zdejsi diskutujici.... takova mala drobnost.... muslim by snad mel verit i na Adama a Evu ne? :-)

0 0
možnosti

Ormir

22. 10. 2010 13:04
Má to ještě jeden význam

šátek je symbol příslušnosti. Je jedno jestli pionýrský nebo islámský. Jeho nošením demonstrujete, že vyznáváte ideologii k němu příslušnou. Ve vašem případě demonstrujete, že se řadíte ke skupině, která se domnívá, že ona jediná je nositelkou pravdy seslané bohem a ostatní jsou meněcenní nevěřící psi v podřízeném (dhimmi) postavení, od kterých se je třeba lišit a nebrat si je za přátele.

Já jako ateista, aniž bych to nějak demonstroval oblékáním nebo chováním, vám chci říct jen to, že si nemyslím, že jste někdo lepší, když se nošením šátku hlásíte k islámu, právě naopak. A celkové zahalení vnímám v této zemi jako neslušnost a bezpečnostní hrozbu. Svou tvář skrývají jen ti, kteří nemají čisté svědomí, mají strach, často výtřžníci anebo ti vaši hrdinní islámští bojovníci. Proč svět nemá poznat ty, kteří ve jménu boha zabíjejí nevinné lidi ? Oni si jsou jisti, že jsou v právu, tak proč se schovávají zbabělci ?

0 0
možnosti

Mražená spermie

22. 10. 2010 12:03
***

Pokud je opravdu zahalená tak naráží a uráží své okolí tím jak do všeho vráží, anžto vidí jak z tanku.

0 0
možnosti
MV

marka40

22. 10. 2010 9:54
Cituji:

"protože mi tento styl oblékání vyhovuje a dává mi daleko víc osobní svobody, než se může zdát." Mně by skutečně zajímalo, čím dává tento způsob oblékání víc svobody. Já třeba chodím pomáhat při sbírání brambor. Při této práci je velice praktickou záležitostí plátěný šátek, takže ho většina z nás nosí. Chrání hlavu před větrem a  vlasy před prachem. Když si vezmu kapuci, ta slézá, čepice zase je moc teplá, takže kouše. Takže ten šátek mi při této práci dává pocit příjemné ochrany hlavy a vlasů. Ale že bych se cítila více svobodná - to fakt ne.;-D

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

22. 10. 2010 13:23
Já taky

nosívám šáteček do lesa na houby, zejména po dešti, aby mi mokré větvičky nevytahovaly vlasy, a a někdy také v práci, aby mne šimrající vlásky nerozptylovaly. Na chirurgické sály se nosí beztvaré haleny a kalhoty, nahoře jsou vidět z roušek jen oči. Všichni jsou stejní krasavci. :-) Pocit svobody z toho mám jen tehdy, když mám dojem, že jsem si ty vlasy fakt měla včera umýt :-) Rozpoznat ovšem, jestli přede mnou stojí primář nebo pomocný sanitář, bývá ovšem o nervy a občas taky o ostudu :-) jen ne o svobodu.

0 0
možnosti
BS

BarikaS

22. 10. 2010 9:32
pěkně napsané

Váš článek se mi líbil, čtu občas články i od jiných muslimek a musím říct, že ten váš je pro mě nejlepší - má hlavu a patu, je vidět, že nejste hloupá, máte to v hlavě srovnané a že se nesnažíte za každou cenu vyzdvihovat jedny lidi nad druhé. Navíc na přiložené fotce k článku vypadáte strašně zajímavě - až bych řekla tajuplně, dlouho jsem neviděla tak zajímavou tvář:-)Rozhodně souhlasím s názorem na zahalováníR^

0 0
možnosti

Mražená spermie

22. 10. 2010 9:38
Re: pěkně napsané

Tajuplně ? Mě Nastěnka z Mrazíka nepřijde tajuplná, ale každý má svůj názor.

0 0
možnosti
B

b.aran

22. 10. 2010 9:26
Babicka z Moravy taky nosila satek....

....nemyslim si, ze lide jsou pohorseni samotnym oblecenim, spis nabozenstvim, ktere toto obleceni reprezentuje....A vase zminka o tom, ze nikab nosi zeny dobrovolne a kvuli pohodli ve me vyvolava trpky usmev. Vsichni prece vime, ze v nekterych muslimskych zemich funguje "mravni policie", ktera nevhodne oblecene zeny verejne tresta.....vlastne mate pravdu, nikab je urcite pohodlnejsi nez par ran a verejna ostuda. Navic zvyk je zelezna kosile......Mam na vas osobni otazku: Skutecne verite, ze Koran je od prvniho do posledniho pismene Bozskym slovem?

0 0
možnosti
M

martin5.3

22. 10. 2010 8:38
Ano

Ano, zahalená žena mě uráží a pokud chce neurážet, tak se má odhalit.R^

Radši se budu dívat na celulitidu, než černý pytel s očima.

0 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3970x
Bohémská umělkyně, operní pěvkyně, tantrička (levé ruky), masérka a feministka.

Bohemian artist, opera singer, (left hand) tantric teacher, massage therapist and feminist.