Diskuse

Súfismus

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

akom

7. 3. 2011 12:54
súfi - andělé míru?

Zkuste si přečíst něco od člověka, který se tímto tématem zabíral trochu hlouběji....

http://blog.eurabia.cz/Articles/278-naqshbandi-dzihad-so-snehobielou-bradou.aspx

0 0
možnosti
BR

radobea

9. 3. 2011 14:00
Re: súfi - andělé míru?

njn, někdo bere eurábii jako věrohodný pramen;-D;-D;-D

0 0
možnosti
R

Rilian

1. 3. 2011 20:40
Když jste se dříve zmínila..

...že vás oslovil súfismus, trochu jsem si o něm něco pohledal. Z toho, co jsem nalezl, mi přišlo, že k tomuto směru má dost blízko brazilský spisovatel Paulo Coelho - především jeho kniha Alchymista myslím obsahuje dost prvků ze súfistické mystiky. Mně, přiznám se, až tak moc nezaujala, ale mou ženu ta kniha nadchla.

0 0
možnosti
BR

radobea

1. 3. 2011 21:04
Re: Když jste se dříve zmínila..

Paulho asi něco použil ze súfismu, ostatně příběh byl zasazen i do pouště mezi beduíny, a tam je súfismus rozšířen více. Co se týše Alchymisty, tak v tom souhlasím s Vaší ženou. Mě tato kniha přišla do rukou úplně načasovaně. Bylo to asi kolem 15. roku, když jsem teda už byla rozhodnutá, že v Boha věřím. Je to pro mě kniha mého srdce:-)

0 0
možnosti

Soininen

1. 3. 2011 18:10
No

Beatrice, problematiku Sufi asi do jednoho blogu jen tak nepojmeš. Jakýsi šílený děda Kropáček, o Sufismu dokonce napsal celou jednu knihu. Sufismus má s Islámem společné kořeny, to je celé, jinak dnes s ním má pramálo co společného a lze říci, že se jedná o samostatné náboženství, což o Islámu říci nelze, to je zase totalitní ideologie. Koneckonců sám prorok řekl, že islámských sekt vznikne 72 ale jen jeho je ta pravá, zatímco ti druzí skončí v pekle. No a tam by se z jeho pohledu řadil i Sufismus, pokud bereš toto náboženské uskupení za tzv islámské.

0 0
možnosti
BR

radobea

1. 3. 2011 18:36
Re: No

Já beru, jen jiní muslimové mě tak nějak separujou;-D;-DJá si myslím, že súfisté by se více cítili muslimy, kdyby jim sunni muslimové pořád nepředhazovali mnoho argumentů proti a nevstávaly jim ze súfů vlasy hrůzou, jen proto, řže tomu vůbec nerozumí a div tonespojují se satanismem;-D já tvrdím - jsem muslim súfi, stejně jako někdo muslim sunni. Podle mě, každý kdo uznává jedinečnost boží, a všechny proroky až po Muhammeda, tak je muslim. Jsou ale súfi, kteří moc spojováni s Islámem být nechtějí, a to z různých důvodů.

0 0
možnosti
N

nediskuter

1. 3. 2011 15:54
hezké téma

Hezky pojaté, jen se bojím, že to pro návštěvníky idnesu bude dost obtížně pochopitelné. Alespoň když vezmu kvalitu příspěvků v diskuzích o islámu a pod.

Muzika z odkazu mi přijde moc tvrdá a taneční, mám radši čistou naj.

http://www.youtube.com/watch?v=H7E7Q7MXVtE

0 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3970x
Bohémská umělkyně, operní pěvkyně, tantrička (levé ruky), masérka a feministka.

Bohemian artist, opera singer, (left hand) tantric teacher, massage therapist and feminist.