Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

čarovná rybí kostička

15. 12. 2010 15:27
Prosím Vás

nenašel by se zde nějaký dobrodinec, který by to děvče naučil alespoň základům gramatiky, větné skladby a stylistiky? Vždyť holka takhle u tý maturity neprojde:-)

0 0
možnosti
IB

isabell

15. 12. 2010 11:46
...

Co vy tak, při vašem vzdělání a víře, říkáte například na sebevražedné atentátníky z řad šíitů a sunnitů, které podnikají proti sobě navzájem a ponejvíce před, nebo vně mešit?

Taky jen takovej folklór ve jménu islámu a Mohammeda? :-/

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/asie-a-pacifik/clanek.phtml?id=685721

0 0
možnosti
JN

Jostik

15. 12. 2010 19:13
Autorce:

A když už budete odpovídat, odpovězte mi prosím na otázku položenou v diskusi k předminulému článku:

Jaký je Váš postoj k uznávanému islámskému teologovi Jusúfu al-Karadávímu, pokud tedy jste o něm někdy četla či slyšela...

0 0
možnosti
U

unBAN(g)able

15. 12. 2010 3:46
15.12.2010 01:00 radobea

Z tohoto příspěvku, zřejmě vámi upřímně myšleného - tedy spíše z jeho obsahu mi vychází, že současný stav je spíše ideologií, než vírou a náboženstvím. Ostatně nejinak je tomu u jiných náboženství - často bývají znásilněna ve prospěch ideologie a mocenských choutek. Proto se nazývám "poloviční ateistkou". Mohu sice věřit v cosi, běžným materialistickým pojetím nevysvětlitelného či nepopsatelného ale naprosto odmítám struktury a instituce, které se toho ujímají. Podle mě je to pouze záminka nebo prostředek pro ovládnutí lidí. Otázkou je, zda i původní texty byly myšleny takto nebo jsou skutečně upřímné a osvícené. A dále  - proč existuje ta potřeba někoho ovládat a přesvědčovat ho o své "pravdě". Proto volím ze všech .ismů - INDIVIDUALISMUS. Prostě nepotřebuji ke svým hodnotám výklad a instituce. A stádo.

0 0
možnosti
U

unBAN(g)able

15. 12. 2010 3:13
Beatrice, jste pro mne královna

Sice ve stylu - Jednooký králem - mezi zdejšími blogujícími konvertitkami (jéžiš, to se tak blbě píše a vyslovuje). Ale vy jediná dokážete věcně a slušně odpovědět v diskusi - až odteď sice ale lepší než nikdy. Neberte to ve zlém, od ateistky jako já je to svým způsobem pochvala. To "jednooký králem" píšu proto, že mám pořád pocit, že u ženský jako vy je muslimství trochu nepochopitelné a souhlasím s Wendy, že se jedná o určitou berličku. Pokud si šáhnete hlouběji do svědomí, případně životních zkušeností, možná to tam naleznete. Pokud ne, mea culpa. Píšu jen svůj vlastní pocit. Nicméně, vaši dnešní reakci oceňuju a vážím si jí. S tím, že jsem tolerantní k jakékoli víře kohokoli, jen k blbosti a sprostotě (nemyslím tu slovní ale vnitřní) ne. (tím říkám, že k diartový i jíchový se nadále hodlám vyjadřovat hrubě - nejsem žádný Ježíš - k vám slušně. Dostala jste mě.:-)

0 0
možnosti
BR

radobea

15. 12. 2010 12:22
Re: Beatrice, jste pro mne královna

Dobrý den, moc děkuji za moc hezké vzkazy.. Víte šia, sunna. On v zásadě neni moc rozdíl mezi tim, jestli šia odpálí bombu na sunna, nebo sunna odpálí bomby na Křes´tany.  Kde je rozdíl? Nikde. Podle Islámu jsou všechny tyto skupiny brány za věřící.  těmhle lidem moc ani nejde o islám ani Boha. Jde jim o jjich vlastní ego, přesvědčení že jediněoni, daná skupina má pravdu. A  ani  je nezajímá, jestli je to Muslim či Křesťan, zajímá je jen to, že možná můžou mít jiný názor a pohled, který o ni berou za "špatný", když není stejný jako ten jejich. To ale můžete najít ve všech náboženských skupinách, nikoliv však v podstatě toho náboženství., Tady jde pouze o lidské ego a přesvědčení o své pravdě, a že tu svojí pravdu musejí cpát jiným.  Víte, tady třeba vzzhledem k tomu, že religiozita je dosti nízka to není tak vidět. Ale třeba už je to možné vidět právě v táborech Muslimů kontra islamofobů...

0 0
možnosti
LG

Lady Gwendolyn

15. 12. 2010 1:57
Kdyz krestanstvi dalo volnejsi ruku vede, nastal

rozkvet moderni zapadni civilizace, judaismus byl take pro Evropu prospesny, ale islam? Ale islam? Ten prece vedu ani modernizaci neumoznuje, ten se zasekl ve stredoveku. Zadna reforma, zadna kritika.  Proc islam? Protoze je k nemu lehke konvertovat? Proste hledate nejake to spiritualno a islam prisel nahodou s partnerem? Vy v podstate nikdy nereknete nic konkretniho, nic osobniho, jenom spousta reci kolem. Mohla jste to vyresit, byt ateistka a studovat kabalu jako " trendy celebritky", ze? No ale to ne, vam se libil Mohamed, vic nez buh a Jezis, vic nez Buh se vam libil prorok, agresivni a lakomy kupec, ktery trpel dusevnmi i i telesnymi chorobami? Zena v islamu = ? Jako zena musim rict islamu ne. A ano, nabozenstvi je berlicka, kdyz potrebujete,aby vam jakasi kniha urcovala moralku, kdyz sama nedokazete rozlisit dobro a zlo a zit podle sveho rozumu.

0 0
možnosti
BR

radobea

15. 12. 2010 2:16
Re: Kdyz krestanstvi dalo volnejsi ruku vede, nastal

Když posuzujete pokrok z posledních desetiletí, tak samozřejmě, se to tak jeví. Ale ruku na srdce, nezapříčinil to trochu i západ?.Že půlku z nich měli za kolonie a netoužili zrovna po tom, aby tam lidé byli vzdělaní a i pokrok se vyvíjel? Daleko lépe se ovládají oblasti, kde lidé jsou negramotní, protože jim zakážou školy. Daleko lépe se tak spokojí s tím, že budou dělat jen pro ně  jak otroci. Zabaví jim jejich půdu, a oni jim ještě na ní budou muset těžce pracovat za málo peněz. Takové Alžírsko je osvobozené až r 1962. A věřte mi, dnes si i tak nevedou špatně. Sem nedostanou informace o jejich ekonomickým růstu, oni ale ,si myslím, vědí proč. Aby tady lidé veděli, že se tam lidé nemají špatně. Proto také spousty Alžířanů se zas vrací zpět, když se vše uklidnilo a už tam není ani terorismus, pač ted tam lidem opravdu nic nechybí a stát jde hodně rychle nahoru.  A co třeba taková islámská Andalusie? To byl v té době nejvyspělejší kout v Evropě a to díky Islámu...

0 0
možnosti
H

hanah7

14. 12. 2010 21:34
Beatrice, jste Češka ?

protože jestli ano, proč, proboha, nepíšete česky ?

0 0
možnosti
JN

Jan Nepomuk

14. 12. 2010 21:43
Re: Beatrice, jste Češka ?

Jestli Vám jde o správnou češtinu, pak si v téhle zemi popovídáte s méně než 0,1% lidí.

0 0
možnosti
PP

PanPredseda PP-1

14. 12. 2010 20:20
Ja verim lidem

a ma to jednu velkou vyhodu, ze si muzu vybrat, komu z tech lidi chci verit a komu ne.

0 0
možnosti
JN

Jan Nepomuk

14. 12. 2010 18:04
ubyly tu nějaké příspěvky

co to?

0 0
možnosti
ML

marlow

14. 12. 2010 23:41
Re: ubyly tu nějaké příspěvky

Jake? Koukam do diskuze se smazanymi a zadne nevidim. O cem byly?

0 0
možnosti
ZM

zmat

14. 12. 2010 17:33
všichni

diskutují, někdo slušně, někdo méně slušně, někdo s argumenty,  někdo se zlobou. Jenom autorka ne - a to není jenom v tomto případě. Proto se  ptám. PROČ ???

0 0
možnosti
JN

Jan Nepomuk

14. 12. 2010 17:49
Re: všichni

Třeba nemůže vysedávat u počítače celý den, jako někteří.

Já třeba dělám rozpočet nebo analýzu nebo vystavuju fakturu (moje oblíbená činnost) a vedle toho mám otevřený okno s iblogem.

.

Ale doufám, že se vrátí a odpoví.

0 0
možnosti
M

motylek_02

14. 12. 2010 17:31
a navic Beatrice

vzdyt vy mate v islamu polovicni hodnotu, ani svedcit sama snad nemuzete, potrebujete k tomu dalsi zenu, abyste se poradily a nespletly. To nam slecna Jichova take vysvetlila. Vubec u ni clovek ziska zajimave navody: treba jak chovat habibiho. To popisuje uplne stejne jako by chovala krecka.

0 0
možnosti
IB

isabell

14. 12. 2010 17:43
Re: a navic Beatrice

... a nakonec je jim stejně všechno úplně k ničemu, když se mužům prostě znelíbí ;-) 

http://zpravy.idnes.cz/video-policiste-bicovali-na-ulici-sudanku-ted-si-na-ne-posviti-soud-1dl-/zahranicni.asp?c=A101214_101843_zahranicni_ipl

0 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3970x
Bohémská umělkyně, operní pěvkyně, tantrička (levé ruky), masérka a feministka.

Bohemian artist, opera singer, (left hand) tantric teacher, massage therapist and feminist.