Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SHA:

Sir Humprey Appleby :-P

31. 10. 2010 9:55
Všichni teroristé jsou muslimové - co na tom nechápete?

0 0
možnosti
KN

Politicky nekorektni Artaban v01

31. 10. 2010 9:47
Fanaticke zvasty

"Že brali lidem svobodu na jejich vyznání, jazyk i vzdělání?"

Sorry, ale poznamka kolem kolonialismu a vzdelani je takova neuveritlne drza hloupost. Podivame-li se na zeme, kde prevazuje islam jako nabozenstvi, ktere trpely pod kolonialistickym jhem, tak se vyznacuji nasledujicimi znaky:

- Vzdelani je v dulezitosti az na poslednich mistech, proto jsou ty zeme velmi zaostale. Moderni dojem budici nekolik  metropoli jako treba Abu Dhabi rozhodne nesouvisi s afinitou arabskeho/muslimskeho sveta ke vzdelani, ale toliko s petrodolary

- Zenam je upirano vzdelani. Cim ortodoxnejsi zeme, tim je to horsi (viz Afganistan, Saudska Arabie).

Praktikovany islam vraci lidskou civilizaci nejmene o 500 az tisic let zpet!

0 0
možnosti
A

alesdol

30. 10. 2010 19:28
škoda, že tolik muslimů nezná korán...

Jsem překvapen, že křesťanství a judaismus, ze kterého křesťanství vychází, Vám nedokázalo dát patřičné odpovědi, mě ty odpovědi dává. Ale budiž, kněží a učitelé jsou také jen lidé a třeba jste nenarazila na žádného, který by dokázal věci opravdu kvalitně vysvětlit. Takže tedy islám.

Je ovšem škoda, že tolik muslimů nezná korán, protože to by přece museli všichni muslimové těch pár jedinců, kteří terorismus a násilí páchají, sami potrestat. Jenže oni místo toho mají u mnoha "obyčejných" muslimů sympatie. Jak si jinak vysvětlit, když se po např. palestinském útoku na izraelské civilisty spousta palestinců včetně matek s dětmi raduje? Když se povede armádě křesťanského nebo židovského státu zabít civilisty, je to většinou omylem, nikdo se neraduje, naopak je to velký průšvih.

Že tedy je mezi muslimy více nasilnicky založených lidí, než v jiných nábožensvích, je prostý fakt. Pokud tedy islám násilnický není, bude se snad situace se zlepšujícím se vzděláním a znalostí koránu zlepšovat...

0 0
možnosti
AY

proctonejde

27. 10. 2010 15:48
Ten posledni

odstavec je dobrej ;-) jen pro doplneni: islam zakazuje zbrane hromadneho niceni! Kdyz uz je vedena valka tak by mela byt vedena jako souboj jeden na jednoho, skupina proti skupine.... ne jednotlivec proti skupine a naopak.... jinak za vsechny clanky mate karmu..... R^

0 0
možnosti
A

Arne21

27. 10. 2010 14:12
Má ty svatá prostoto

Takže po dlohém hledání jste konečně objevila Mohameda a jeho islám.

Hmm, a přečetla jste si třeba životopis Mohameda, např.v Hrbkově překladu koránu? Samé intriky a násilí. A tento člověk se pro vás stal vzorem na věčné časy, a kvůli němu jste odvrhla ježíše. Tak to pardón, ale to je nějaká diagnóza, jinak nevím.

A co se te vaší tolerance a společného soužití naj edné zemi týče,  to je možné jen ve společnosti, kde dosud nepřevládl islám víme, až se toto stane tak je s podobnými "výstřelky" konec.

0 0
možnosti
B

b.aran

27. 10. 2010 18:23
Re: Má ty svatá prostoto

..presne tohle me taky napadlo; proroci maji vetsinou spolecnou jakousi moralni uroven....az na jednoho :-/

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

27. 10. 2010 14:10
Pozor,

nemusíte být zodpovědna za činy jiných lidí, ale pokud se dobrovolně přidáte ke skupině vyznávající jistou ideologii, tak budete dostávat otázky. A připomínat Fritzla či koho asi není to pravé, je totiž velký rozdíl, zda někdo něco udělá, protože mu to přikazuje nějaká víra či vyznání, či je-li jeho konfese jen souběhem okolností.

Pak mne docela pobavila ta nebývalá práva, která jste získala po konverzi. Která to byla, můžu-li se zeptat?

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

27. 10. 2010 11:53
korán versus ústava a zákony ČR

v případě rozporu....co je pro Vás prioritní? Pro většinu lidí je to jasný ukazatel, jestli patříte sem nebo ne. Nejsme muslimská země, zaplaťpánbůh....neexistuje v Evropě ani jedniná země, která by měla dlouhodobě pozitivní zkušenosti s ústupky v této oblasti.

Je mi líto, že se Vás to asi dotkne, ale pokud budu moci volit mezi bezpečností a kulturním experimentem, vyhraje varianta jedna.:-/

0 0
možnosti
JT

killy

27. 10. 2010 11:48
Jsem ochoten s Vámi souhlasit v tom, že ...

..".všichni muslimové nejsou teroristé" ,

ale zároveň je třeba spravedlivě dodat, že

"drtivá většina teroristů jsou muslimové "!

........... a pak už vůbec s ničím, co si sama namlouváte.

0 0
možnosti
JM

janacz

27. 10. 2010 11:44
Dotaz

Citace autorky:

"Postupně jsem ale zjistila, že pokud budu praktikovat Islám, přesně tak, jak stojí v Koránu a dalších autentických textech od proroka Muhammeda, tak nejenom, že mi dává nebývalá práva, ale naprosto naplňuje můj duchovní život"

by vyžadovala vysvětlení, třeba o jaká nebývalá práva Islám dává? ?

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

27. 10. 2010 11:36
tolerance patri tem, co jsou schopni ji oplatit

Jak jsou muslimove a islamske zeme tolerantni k ostatnim? Co by se stalo, kdybych si chtel zajet do islamske zeme, tam si zridit hospodu s chlastem, praseci farmu a abych mel duchovni vyziti, tak krestansky kostel?

Tolerance je fajn, ale musi byt oboutranna, jinak jde jen o zneuzivani. To se deje. nemam nic prosti islamske kulture, at si stavi mesit kolik chcou, at si praktikuji dle libosti a at se ridi sarijou. Ale u sebe doma. Zde je Evropa s krestanskymi tradicemi, nevidim duvod, proc bys e to melo nahle a nasilne menit (prirozene se to v dlouhodobem horizontu staleti castecne prolne... a objevi se treba nove nabozenstvi).

Nechapu, ze muslimove se ve velkem mazenu do Evropy a pak jen pozaduji "Chceme tohle... tamto.. chceme respekt.. chceme vyjimky... chceme,a by se ostatni ridili nasimi zakony...." To mohli zustat doma. Do Evropy at prijdou ti, co se budou ridit nasimi zakony a tradicemi. Jak proste.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

27. 10. 2010 11:56
Re: tolerance patri tem, co jsou schopni ji oplatit

a dodal bych, že nemám potřebu v islámské zemi něco podobného zakládat i kdyby mi to povolili nebo i doporučili......a chtěl bych, aby ten, kdo nemá západní hodnoty jako ideální prostě sídlil v státě, kde mu budou vyhovovat více, než je tu měnil nám.

Chci jen, aby můj domov zůstal takový, jaký ho mám rád.....co je na tom nepřirozeného? Myslím, že nic.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3970x
Bohémská umělkyně, operní pěvkyně, tantrička (levé ruky), masérka a feministka.

Bohemian artist, opera singer, (left hand) tantric teacher, massage therapist and feminist.