Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

všd

10. 7. 2011 16:51
Zapomínáte na jednu věc

Pokud byste lidem, kteří nejsou schopni se sami o sobě postarat, sebral dávky, tito lidé se Vám vzbouří. A nejen oni, ale taky lidé, kteří to zatím dokáží, ale uvědomují si riziko, že dnes je bez práce soused, zítra to bude on.

V konečném důsledku by skutečně důsledně asociální stát vypadal, jako banánová republika, kde by lidé umírali na ulicích na banální nemoci.

Jinými slovy, kritizujete správně, problémy, které popisujete, vidím též, pouze na tu mateřskou mám trochu odlišný názor (ale taky jsem proti lidem, co si z dětí dělají zdroj příjmů). Nevidím však řešení v tom, že se sociální stát oseká, zvláště v případě, že se zároveň nesníží, nebo přímo zvýší, daně. Jako to praktikuje současná vláda.

0 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

10. 7. 2011 18:46
Re: Zapomínáte na jednu věc

Vážený pane, chápu Vaše sociální cítění, ale nikdo, ani ti často označovaní extrémní pravičáci, nezpochybňují systém sociální pomoci těm nejpotřebnějším. Ale jen těm. Dnešní sociální stát paušalizuje vše tak, že na spoustu dávek, peněz, podpor, dosáhnou všichni, ne jen ti potřební. Včetně těch, kteří si ze státu udělali dojnou krávu. A naopak, pokud se slušný člověk dostane do potíží, sociální stát pro něj nemá nic. Současný sociální stát je špatný a myslím si, že nereformovatelný. Pokud znáte cestu, jak to udělat, aby to bylo tak, jak píšete, sem s tím. Velmi rád se přede všemi za své pesimistické názory omluvím...

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

10. 7. 2011 10:14
Ted si predstavte, co by se stalo,

kdyby stat presunul 2/3 ouredniku do zemedelstvi.

VYHODY: 1. levnejsi potraviny. 2. nizsi zatez pro zdravotnictvi - diky pohybu 3. nizsi dane. 4. nizsi birokracie 5. vice casu pro podnikatele. 6. efektivnejsi rizeni zbytky administrativnich ukonu. 7. mensi potreba politiku - jiz by totiz nebylo nutne vymyslet tolik zbytecnych zakonu aby ouredy meli co ""delat""". 8. s mensim pocetm politiku mensi korupce. 9. S mensim poctem ouredniu mensi dane pro vsechny. 10. Mensi dane pro vsechny = vetsi prijmy, vetsi bohatsvi vsech.

NEVYHODY: absolutne zadne. X

0 0
možnosti
VD

všd

10. 7. 2011 16:54
Re: Ted si predstavte, co by se stalo,

O kvalitě Vašich názorů vypovídá slovo "birokracie". Dále bych rád věděl, co konkrétně by měli ti úředníci v zemědělství dělat? Myslíte, že je nedostatek lidí k obdělání půdy? Nebo chcete vykácet lesy a vytvářet nové polnosti?

Víte, že Váš nápad připomíná bolševickou akci "77 tisíc do výroby"?

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

10. 7. 2011 9:57
Nejvetsi otazkou lidstva je:

PROC PLATIME DANE? Kdyz od statu nikdy nic nedostaneme. (samozrejme my platici dani)

ZRUSIT STAT a a POVYHAZOVAT OUREDNIKY a nepocitime zadnou zmenu.

0 0
možnosti
E

eskimo

10. 7. 2011 10:03
Re: Nejvetsi otazkou lidstva je:

Protože lidi nad sebou potřebují bič ;-) nejlepší praxe z historie lidstva,zkuste lidi nechat jen tak , dovedete si to představit ??8-o jedna velká katastrofa

0 0
možnosti
TT

Thyronx1

10. 7. 2011 6:25
Vas kolchozni Zakonik Prace

se Vam uspesne stara o to, ze jsou diskriminovani zamestnavatele. Proto Vas zamestnavatel prijme ZASADNE jen na dobu urcitou.

Zakonik prace ktery je ostudou zeme uz od dob socialismu a jehoz spoluautorem je i byvaly komunista a odborar socialni demokrat Skromach docela uspesne nici  snahu lidi kteri chteji pracovat na trvaly uvazek. Diskriminuje zamestnavatele v podstate na kazde strance Zakoniku, narizuje kolik ma kdo dostat odstupneho, kolik dovolene musi dostat kdo podle sveho veku, a dokonce brat podporu v nezamestnanosti kdyz da sam zamestnanec vypoved. V Cesku vladne v teto oblasti socialismus a odbory se dnes nestaraji o prava zamestnancu ale proste vydiraji firmy i stat a berou si stavkujici jako rukojmi.

Je treba si uvedomit ze skvele socialni vyhody muze poskytovat VYHRADNE BOHATY STAT ktery podporuje BOHATE. Zvysovani dani vzdy a zasadne zhorsuje rust ekonomiky a prijem do statni pokladny je relativni. Je mi 65 let a jestli na svete neco nenavidim pak to je SOCIALNI STAT

4 0
možnosti
VN

naroznej

10. 7. 2011 8:22
Re: Vas kolchozni Zakonik Prace

K ZP mám také své výhrady , ale trochu jiné.....

Je vidět , že jste tady nějaký čas nebyl... Protože ZP už neměří výši dovolené dle odpracovaných let již cca takových 10 let.

Nevidím problém v tom , pokud dostane zaměstnanec první smlouvu od zaměstnavatele na dobu určitou. Je to určitě lepší řešení , než kdyby zaměstnanec dostal smlouvu na neurčito a mohl být zaměstnavatelem kdykoliv vykopnut bez udání důvodu na hodinu bez jakéhokoliv odstupného.

Jinak pokud vím , odstupné a dovolená efungují ve většině vyspělých zemí.... opravdu mi toto nepřipadá jako diskriminace zaměstnavatelů. Jako diskrimanece zaměstnavatelů mi spíše připadají další normy a předpisy typu... kolik má být na pracovišti záchodků vzhledem k počtu zaměstnanců , když vám přijde kontrola z hygieny a úřadové Vám začnou piobíhat po pracovišti s teploměry atd , když Vám 2 úřednice z finančáku přijdou dělat kontrolu , která se dá udělat za pár dní a oni ji dělají půl roku... atd.

0 0
možnosti
VV

vovov

9. 7. 2011 23:51
OMYL

V Česku žádný sociální stát není. Kdyby byl, tak by se nemohla dít taková asociální svinstva, která autor v článku popisuje.

Na to, co je sociální stát bychom se měli podívat jinam: třeba do Německa nebo do Švédska.

0 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

10. 7. 2011 0:20
Re: OMYL

Odpusťte, ale i tam v dnešní době řeší stejné problémy jako my. Možná jen na to mají více peněz...

0 0
možnosti
MV

marka40

9. 7. 2011 21:32
Moc dlouhé.

Jinak - nevím, proč by pracující žena neměla pobírat mateřskou na čtvrté či páté dítě???? To je asi jako byste neměl nárok na neschopenku při čtvrté chřipce. Mám pocit, že ani nevíte, co vlastně mateřská je.! Ale jinak - když pominu vaši nezanlost, tak celkem dobré.

0 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

10. 7. 2011 0:19
Re: Moc dlouhé.

Chápu a rozumím. Jde jen o to, odstřihnout od státních dávek lidi, kteří si z pořizování dětí dělají zdroj živobytí...

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

9. 7. 2011 20:20
Stát nám ve skutečnosti

bere přes 60 % z každé výplaty. To platí pro zaměstnance, kteří nemají šanci systému uniknout.

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

9. 7. 2011 20:35
Re: Stát nám ve skutečnosti

stat sice vybira tyto procenta, ale je to proto, ze uz je zdaleka take nejvetsi zamestnavatel.

Statisticky jsou  3/4 vsech obcanu primo nebo neprimo ve 'statnich sluzbach'. Proto je to totalni ironie, z vetsina obcanu tothoto statu je pro 'stihly stat' a pritom vubec netusi, ze by si urizla vetev pod zadkem. Socialni stat vznikl z jednoducheho duvodu  - neni dostatek prace, ktera by lidi uzivila, Samozrejme, ze je mozno nechat velkou cast populace pulirovat chodniky ze by se z nich mohl jeden nazrat, ale toto neni 'spoöecensky nutna prace' (viz Kapital I).

Jinak v Nenecku je to tak, ze vlastmni rodiny domek nemusi obcan prodat, aby dosahl na davky. Situaci v Cechahch, kterou autor popisuje neni socialni stat ale jakysi evropsky spolecensky systm se snahou impelmentace nekolika americkyh prvku.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

9. 7. 2011 20:18
Jediná chba je ke konci, kde autor tvrdí že stát nám bere 40

0 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

10. 7. 2011 0:15
Re: Jediná chba je ke konci, kde autor tvrdí že stát nám bere 40

:-) Dobrá, nepočítal jsem to na kačku přesně... Odpustíte mi to?

0 0
možnosti
J

josefm

9. 7. 2011 20:15
Se spoustou úvah souhlasím,

se spoustou úvah nikoli...

Na úvahách či zamyšleních podobného typu mi (většinou) schází jedna rovina. Hovořívá se o tom, zda je dost či není na to a to, kdo na koho vlastně platí, co je sociální a co nikoli, ale ani slovo o rozkrádání státní kasy. Myslím, že zařazením tohoto parametru do finanční funkce státu, by řešení vypadalo jinak...

Tímto parametrem se nezabývá nikdo... (z těch, co by měli... jen plnou hubu keců...)

0 0
možnosti
MV

marka40

9. 7. 2011 21:40
Re: Se spoustou úvah souhlasím,

R^R^R^

0 0
možnosti
MCC

ccaaggii

9. 7. 2011 19:56
pane autore

Váš článek se mi velice líbí. Ale mám důvod pro sociální stát - je to nutné zlo, aby nás šťastnější a schopnější nesežrala ta masa těch méně šťastnějších a schopnějších zaživa

1 0
možnosti
B

BHD2001

9. 7. 2011 23:30
Re: pane autore

Naprosto souhlasím.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2319x
Samotář a introvert. Přesto občas mívám pocit nutkání ostatním něco sdělit. Zvláště o nepravostech světa lidí...