Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

14. 8. 2011 23:44
Vítr sela po desetiletí buržoazie,

aby pak v 50. letech sklidila bouři.

Mašíni stateční bezpochyby byli. Ale třeba maršál Vorošilov byl prý taky osobně velmi statečný. Co z toho? Dáte mu medaili?

0 0
možnosti
X

xychteen

14. 8. 2011 20:59
Já jsem se Paumera ondyno přímo zeptal...

...(když tu byl a tady všude seděl, jak sedíš ty, ty, ty a ty :-)), jestli je fakt hrdej na toho pokladníka, proč si radši netroufli na nějakýho funkcionáře a jestli by schvaloval nebo byl dokonce sám schopen provést nálet letadlem na sídlo vlády. Odpověděl, že pokladník měl určitě taky zbraň a že by se o tom náletu dalo uvažovat, jenže oni neuměli lítat...

:

Komentářů myslím netřeba.

2 0
možnosti
AN

TondaN

14. 8. 2011 19:11
uveďte prosím

nějaký jednotlivý hrdinský čin,já o tom nic nevím:-)

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

14. 8. 2011 19:05
Vrah zůstane vrahem

pohraničníku Rv

0 0
možnosti
ZK

SID09

14. 8. 2011 21:58
Re: Vrah zůstane vrahem

Ano Mašíni byli stejní jako ti pohraničníci. Ti taky stříleli na každýho !!

0 0
možnosti
M

MPoks

14. 8. 2011 17:44
Na mne to působí dojmem,

že je právě zase na čase, při příležitosti smrti vraha Mašína poukazovat na zvěrstva komunistů před 60lety, protože ODS a TOP 09 padají preference, ČSSD a dokonce KSČM rapidně stoupají, tak si myslí, že oslavou vrahů nějaké zase získají. Je úsměvné, že je oslavují ti naši politici, kteří za minulého režimu věrně sloužili KSČ, propagovali jejich myšlenky a jejich rodiče zastávali významné funkce v KSČ. Proč již za minulého režimu neoslavovali hrdinství  bratrů Mašínů a Paumera? Apelují na ty mladé, kteří nic o jejich minulosti neví a ti zase pod touto propagandou se mohou přetrhnout, jak velebí vrahy a zloděje.

5 0
možnosti
G

greifer3

14. 8. 2011 18:01
Re: Na mne to působí dojmem,

R^

0 0
možnosti
P

pesimistafurt

14. 8. 2011 17:29
Bolševiky všech barev - i ty modré nemám rád,

přesto jsou MAŠÍNI VRAZI!!!

2 0
možnosti
FG

Walldstein

14. 8. 2011 17:00
kam moje paměť sahá..

tak USA vyhlásilo válku Japonsku.. A USA byla válka vyhlášena Německem, tudíž mladý američan nešel do nějaké Evropy bojovat za svobodu, ale jen proto že s německem byla jeho země ve válečném stavu a neměl moc na vybranou. Dostal rozkaz a ten prostě splnil! Hledat v tom něco jiného je známka neznalosti faktů a souvislostí!! Že se jedná o boj za svobodu byla jen propaganda, přeci nemohli svému národu říct: "No lidi podívejte se...Nám je nějaká Evropa úplně ukradená, ale Nějakej Adolf Hitlerů nám vyhlásil válku..tak tam pošleme milión vojáků a budeme s nim válčit tak dlouho dokud nebude škemrat o mír nebo dokud ho neporazíme na hlavu. Nejde o nic jinýho..Jo a mimochodem, zároveň budeme bojovat i proti nějakýmu japonsku, který nám vybombardovalo Pearl Harbor, tam ani jiná varianta neni, protože nás napadli..."

2 0
možnosti
P

parquin

14. 8. 2011 17:34
Re: kam moje paměť sahá..

Jaké napadení? Přece situace jako za šestidenní války - preventivní úder, to že to Japonci prohráli snad ještě neznamená, že nemají právo na stejnou optiku jako židi, kteří to vyhráli...

0 0
možnosti
MK

eltanin

14. 8. 2011 16:52
Statečný muž je automaticky hrdina?

V pohádkách nám jako dětem vždycky vtloukali, že ti dobří byli odvážní a ti špatní zbabělí, takže samotná odvaha/zbabělost pak člověku pomohla hned rozlišit hrdinu od padoucha. Bohužel nám tyhle představy zůstávají pod kůží i v dospělosti, přestože ve skutečném životě to tak není. Takoví příslušníci jednotek SS byli vyhlášení svou zarputilou odvahou a kamarádsvím, ale těžko vidět v těhle nacistických fanaticích nějaké velké hrdiny, když ti skvělí vojáci bez mrknutí oka upálili ženy a děti "podřadné rasy." Ne, ve skutečném světě je nutno si připustit, že stateční jsou někdy i ti, kterých si pro jejich ostatní vlastnosti příliš vážit nemůžeme.

Ano, Američané je oslavovali jako hrdiny, jenže to také potřebovali pro svou propagandu a kromě toho být am.hrdinou může být téměř kdokoliv. V Americe prohlásili za hrdinu i blbce Slotina, který málem zabil několik lidí a ohrozil zdraví hafa dalších. Takže pokud jsou to takovíto hrdinové, tak je to asi jako kdyby byli rychloprávníci z Plzně. ;-)

2 0
možnosti

komunista a nácek jedno jest

14. 8. 2011 16:46
bojoval i proti vám, nácci, nelžete

Šášo, lžete záměrně? Kdybyste si chtěl něco nastudovat, tak to uděláte, archívy nejsou tajné: po válce byli bratři Mašínové vyznamenáni prezidentem Edvardem Benešem čs. medailí Za chrabrost za „osobní statečnost v době války“. To se nedávalo ledaskomu, natož 13 a 15 letým dětem. Co si pamatuji z jejich činnosti: skrývali zraněné antinacisty (z toho 1 Rus) a dopravovali jim v rámci možností téměř pravidelně jídlo, za jízdy naskakovali na vlakové konvoje na frontu a bojové technice šutry rozbíjeli citlivé místa a tak dál v době, kdy byli nejen kvůli otci více pod dohledem, ale hlavně v době, kdy ostatní spravedliví jenom čekali, jak to dopadne. Čest památce hrdinovi Československa! [>-]

1 0
možnosti
VC

vena65

14. 8. 2011 15:24
Statečný muž?

Souhlasím.

Hrdina?

Nikoliv.

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2319x
Samotář a introvert. Přesto občas mívám pocit nutkání ostatním něco sdělit. Zvláště o nepravostech světa lidí...