Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Janhura

3. 2. 2012 9:51
Celá EU za nás už roky statečně bojuje ohledně víz do Kanady

jak se podle zásad EU patří, a ne, že by jim to bylo šumafuk.

A my teď tohle ;-(

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

3. 2. 2012 8:41
perfektní

R^

2 0
možnosti
PK

bakules2

3. 2. 2012 7:45
nedovedu si představit že po německých volbách

bude potěmkinovský evropský paskvil pokračovat.Oni to totiž řadový němci všechno platí.

0 0
možnosti
PK

bakules2

3. 2. 2012 7:41
velká karma

To že vypustili hranici 60% HDP musí přece i těm nejzaslepenějším otevřít oči.8-o

0 0
možnosti
MK

Martin Kavka

2. 2. 2012 21:14
Eurohujři

mám prosbu. Proč se tetelíte nad tím co Merkozy prosazují, když většina občanu v EU s tím nesouhlasí? Tak si npředstavujete demokracii?

4 0
možnosti
PH

petrph

2. 2. 2012 21:00
Merkozy a nebo Kalousek s Nečasem?

Merkozy navrhuje rozpočtový pakt, co navrhují Kalousek s Nečasem? Kde mate ten náš v článku uvedený " zákon o rozpočtové a fiskální kázni!, podle kterého by dokonce měla padnout vláda když ho nedodrží? Nic takového se přeci nenavrhuje. Dokud je co škrtat, tak se škrtá, až nebude co, nebo bude třeba populisticky utrácet, tak se bude zadlužovat.

0 0
možnosti
MK

Martin Kavka

2. 2. 2012 21:18
Re: Merkozy a nebo Kalousek s Nečasem?

No další takový, Když v devadesátých letech zde byl návrch na ústavní zákon o vyrovnaném rozpočtu, tak to odmítla KDU,ČSSD a dnes to berou z Brusele jako moudro

1 0
možnosti
TJP

Tomáš Jasný, PhD.

2. 2. 2012 20:02
jine komentare ...

Přes jednoznačné ne i euroskeptický premiér připustil, že Česko možná rozpočtový pakt „se skřípěním zubů“ nakonec podepíše. Jistě. Předseda vlády a ODS si nepochybně uvědomuje, že země zanedlouho bude mít jiného prezidenta. A občas si třeba i připustí, že možná i jiného premiéra…

To už jsme ale v úvahách přece jenom příliš daleko. Zatím platí, že jsme se pro Evropu stali nevypočitatelnými podivíny. Takovými, jimž je lepší se vyhnout než s nimi jednat.

http://zpravy.e15.cz/nazory/komentare/jana-havligerova-premier-by-mel-byt-vic-nez-jen-alibista-739471

0 0
možnosti
MK

Martin Kavka

2. 2. 2012 20:13
Re: jine komentare ...

To je docela omyl. Dánsko a Irsko lže o této smlouvě, tedy politici, protože podle zákonů jejich zemí o tomto musí být referendum.  Ve Franncii se bude tento paskvil schvalovat až po prezidentských volbách, kde  nejspíše zvítězí socialistický kandidát, který s tím to nesouhlasí.

Perličkou je, že všechny deníky, jak ve Francii , Německu udělalaly ankety a výsledek? Nesouhlas.

Takže my jsme nevypočitatelní a co Franncouzi a Nizozemci, co odmítli Evropskou ústavu? Pak se to zrušilo, že ? Nebo, když Klaus odmítal podepsat LS. U nás......Klaus nás odděluje od Evropy. V Německém tisku pod články o Klausově neochotě podepsat byly příspěvky typu. Klausi, nám možnost nedali. Klausi udělej mi Vánoce a jako dárek mi dones nepodepsanou LS smlouvu apod.

Podívejte se na německe noviny a jejich ankety ...... většina Němcl je proti. Před Vánoci byl v Něměcku průzkum veřejného mínění a čím dál tím více Němců chce marku a větší nezávislost na EU, to samé Francouzi, Dánové a další.

8 0
možnosti
N

NewDorianGray

2. 2. 2012 19:43
Předpokládám, že vláda se k paktu připojí poslední rok

před volbami. Nebude nucena omezovat výdaje, toto břemeno přenechá ČSSD. Druhou možností je ponechat rozhodnutí na příští vládě. Nevěřím ale, že ČSSD, která dnes kritizuje Nečase za nepodepsání, se připojí. Bude hledat výmluvy, proč to nejde. Viníkem bude samozřejmě ODS. Je třeba si uvědomit, že hovoříme o vyrovnaných korigovaných rozpočtech. Tedy, v době konjunktury a růstu musíte sestavovat přebytkové rozpočty, v době recese může jít o deficitní. Tedy, v době, kdy byl ministrem financí Bohuslav Sobotka, musel by být rozpočet místo 100 mld. v deficitu o 66 mld. v přebytku. Ve skutečnosti by to bylo ještě více. Započítávám jen prostý růst HDP.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

2. 2. 2012 19:12
Když vnímám příznaky propojení

našich politiků s mafií, tak si myslím, že jakékoliv omezení jejich vlivu je současně i omezení moci mafie. Když současně uvážím s jakou neodpovědností nás uvrhli do likvidačních dluhů tak jsem pro, aby se jim tyhle pravomoce sebrali. Žvanění o suverenitě a svobodě jsou obvyklé demagogické argumenty na oblbnutí davu.

2 0
možnosti
JV

Josef II

2. 2. 2012 19:20
Re: Když vnímám příznaky propojení

Kdyz vstoupim do nejakeho spolku tak souhlasim, ze se budu ridit jeho pravidly, tak jakapak suverenita ! Jako bych vstupil k myslivcum a presto bych si chtel suverenne pytlacit ! Cesky president nechape ani ty zakladni a elementarni pravidla !

1 0
možnosti
MK

Martin Kavka

2. 2. 2012 19:11
A co takhle

Pominu věci, které jsou ke kritizování. ...Aby státy EU mohly dál rozvíjet svojí koncepci sociálního státu, tak musí být hospodářský růst a jak jej docílit? Dluhy.

V té smlouvě je jedna věc, že zajištění růstu HDP má být pomocí levných úvěrů firmám, předpokládá se, že to nastartuje produkci a tím i se zvýší o daňové odvody. Takže stát se teoreticky nebude zadlužovat, ale přenese to na firmy a občany. To je podle mě divná logika

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2319x
Samotář a introvert. Přesto občas mívám pocit nutkání ostatním něco sdělit. Zvláště o nepravostech světa lidí...