Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

snegon

6. 7. 2011 15:59
Příčiny řeckých potíží,

nejsou zdaleka jen vnitro řecké. Řecko je jen prvý evropský stát v řadě obětí politiky investorů které reprezentuje Mezinárodní měnový fond. Je to politika velmi jednoduchá. Nabízej půjčky, vnucuj půjčky, maž med kolem huby. Pak budeš spokojeně žít z úroků nikdy nesplatitelného dluhu. A když už oběť na úroky mít nebude, donutíme ji prodat vše co má v dražbě. Tak už dopadla řada afrických států. Hlavní probém je v tom, že půjčování, ať už v malém nebo velkém je téměř bezriziková záležitost. Státy investorům slouží a zajišťují jím vrácení dluhů i když je jasné, že půjčili s vědomím že dlužník není splacení schopný.

0 0
možnosti
LC

jáša

4. 7. 2011 22:33
Vy máte ale starosti.

Kdo zaplatí České dluhy ? Státní kasa vykradená, ekonomika zničená , průmyslová a zemědělská výroba tkzv.privatizovaná a vytunelovaná. Nevím o tom , že bychom žili nad poměry. Tohoto privilegia si uživaji zloději, korupčníci a tuneláři a jejich poskoci, jako politici,soudci, státní zástupci a vrchní policisti.My ostatní , co se na výše uvedené činnosti nepodílime , bychom se měli začít bránit proti snaze hodit splácení  českých dluhů na nás,důchodce, manuálně pracujíci občany , učitele, prostě na lidí , kteří jsou závislí na mzdě. A že se o to Kalousek, Nečas , Vondra, RaJohn , pan kníže a hlavní ideolog a manažér celé zlodějny, hradní pan V.Klaus snaží ze všech sil. A bude hůř , pokud si to necháme líbit.

0 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

6. 7. 2011 9:09
Re: Vy máte ale starosti.

Pán je asi revolucionář...

Omlouvám se, ale chtěl jsem jen vyjádřit svůj názor na dění v Řecku z pohledu, o kterém se zas tak moc nemluví. Jinak mou dnešní největší starostí je, kam pojedeme s rodinou na výlet....

O tom ostatním si můžeme povídat, mít na to názor, ale starosti mi to rozhodně nedělá...

0 0
možnosti
AAP

AndreaAnna

4. 7. 2011 18:16
:-)

;-)R^

0 0
možnosti
C

certik_bertik

4. 7. 2011 15:03
nezapomeňte

na jednu věc. Bez členství v EU by ČR byla tak na úrovni Ukrajiny. Bankrotem Řecka by se vůbec nic nevyřešilo, ty škody bychom nakonec museli zaplatit všichni a okamžitě. Žádný investor nebude souhlasit se zavedením drachmy, jelikož by ji Řecko muselo okamžitě drtivě devalvovat. Jako přijatelnou variantu bych viděl poskytnutí delšího času splácení od držitelů dluhopisů. To by museli udělat tak jako tak, protože peníze Řecko nemá. Další krok bych viděl dlouhodobý pronájem části pobřeží zahraničnímu investorovi a privatizace státního majetku a neobydlených ostrovů. Tím by Řekové mohli vyplatit většinu svých dluhů a postupně se postavit na nohy

0 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

4. 7. 2011 15:07
Re: nezapomeňte

Vaší bezbřehou oddanost EU nelze přehlédnout. Kategoricky s ní nesouhlasím. Ani s tím, že by EU měla jakýkoliv pozitivní vliv na kvalitu naší společnosti. Naopak.

0 0
možnosti
B

bull003@seznam.cz

4. 7. 2011 13:57
Ale proč to EU dělá?

To nedělá kvůli obyčejným Řekům. Jde jen o to, splatit pohledávky německých a francouzských bank a zatížit tímto dluhem obyčejné občany EU. Proto závazky za dluhy nedávají už banky, ale státy, i my. Až banky dostanou zpět svoje peníze, stejně EU nechá Řecko zbankrotovat, ale náklady poneseme my. Nemáme dost kandelábrů na tyto chytráky.

0 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

4. 7. 2011 14:14
Re: Ale proč to EU dělá?

No, taky jsem si to myslel, ale jakmile bankéři přistoupili na to, že se na záchraně řecka budou podílet také, tak nevím...

0 0
možnosti
Í

í-mejlka

4. 7. 2011 12:27
Chyba - určitě.

Tuhle takhle těsně před usnutím mě napadlo: A nebylo by nejjednodušší nenutit Řecko do řádných změn, nevést je k privatizaci, nepředepisovat jim žádné škrty - a nedávat jim žádné peníze? Ale určitě to není správné řešení, protože na složité problémy nikdy neexistují jednoduchá řešení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2319x
Samotář a introvert. Přesto občas mívám pocit nutkání ostatním něco sdělit. Zvláště o nepravostech světa lidí...