Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

vena65

4. 1. 2012 13:02
Ty drobné krádeže

které se do návrhu dostaly budí spíš dojem, že tam jsou jen proto, aby se podobný návrh dal vůbec protlačit. To by se dalo řešit určitě efektivněji tím, že krádeže v jakékoliv výši označíme za kriminální čin a nebudeme je mít na stejné úrovni jako odhození vajgla na zastávce autobusu. Já z toho mám pocit, že Pospíšil pomáhá tvořit legislativu, s pomocí které budou mocní moci na každého udělat bububu, kdyby s ním byly někdy nějaké problémy.

Co mi to jen připomíná?

0 0
možnosti
A

Alfie

2. 1. 2012 20:12
Argumentujete například kapsáři...

... ale ukrást někomu něco z kapsy je trestné už nyní, leckterý mobil má hodnotu o dost vyšší, než 5000,- Kč a v peněžence též může být víc. Nebo jakou částkou by se "ocenila" např. krádež kreditky s limitem 30K i vyšším?

Přesto je v současné době minimum dopadených a usvědčených kapsářů. Proč si myslíte, že objasněnost a prokázanost těchto činů by s novým zákonem vzrotla? My přece nemáme problém s potrestáním, ale s chycením a usvědčením kapsářů!

Chcete vědět, co by bylo skutečným důsledkem takového zákona? Báli bychom se zase jen my, vcelku slušní, leč občas chybující lidé. Každé pochybení by nám bylo zaznamenáno a v budoucnu přičteno k tíži. Kdežto ti, co už dnes umějí mezi paragrafy kličkovat, by se jen naučili pár nových triků a přestuipkovali by vesele dál.

Ti dokonalí jedinci, kteří pro vlastní svatozář nevidí realitu - těm doporučím si vzpomenout na své dětství a pohádku "Hrátky s čertem" - otec Scholastikus byl taky takový světec, co by hříšníky rovnou posílal do pekla :-)

2 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

4. 1. 2012 12:50
Re: Argumentujete například kapsáři...

Vcelku souhlas. Myslel jsem to trochu jinak. Centrální registr ano, ale pouze na vysloveně jmenované druhy přestupků. Dopravní přestupky jednoznačně NE, možná s výjímkou některých konkrétních (viz článek). jiné zcela určitě, například majetkové. Ať mi nikdo z vás netvrdí, že se může jen tak náhodou dostat do registru za krádež...:-/

0 0
možnosti
JC

Jarcho

2. 1. 2012 11:43
Co ze zavedení ústřední evidence přestupků plyne pro občana?

Bránit se, bránit se a bránit se.

Napříště bude velmi nebezpečné přistoupit na řešení jakéhokoli miniprůšvihu blokovou pokutou - bude to znamenat zápis do centrálního registru.

Zcela jistě bude velmi nevhodné nebrojit proti pokutovému příkazu - podání odporu bude nutné.

Podání odvolání proti prvoinstančnímu rozhodnutí a podání správní žaloby proti přezkumnému rozhodnutí by se mělo stát pravidlem.

A advokát na přestupkové řízení se už vyplatí, protože zabrání tomu, aby následný přestupek nebyl posuzován přísněji. Advokáti na tom zcela jistě vydělají. Proto asi má být ten zákon vydán - advokátů je moc a nemají dost práce.

1 0
možnosti
PH

petrph

2. 1. 2012 8:56
ale to už by jste asi chtěl moc

Centrální registr bude řešit jen to co se píše, tedy onu evidenci přestupků. Na to aby to skutečně fungovalo, by se pak muselo zcela změnit myšlení jak soudců, tak i policie při vyšetřování. Například - je sice hezké, že by platil princip "3x a dost" - ale tím "dost " taky může být že mu soudce "napaří " podmínku a pustí ho domů - a (jak předpokládám), tak se zase to 3x nuluje a počítá od začátku.

Popřípadě,že když Vás obstoupí pětice valchařů a jeden řekne "Daj sem ", tak je to jasné loupežné přepadení-v trestním zákoníku se jednoznačně píše " násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí v úmyslu zmocnit se cizí věci ", a rovněž tak působnost páchání  skupině je naopak přitěžující okolnost, ještě zvyšující míru trestu pro všechny .

1 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

2. 1. 2012 10:08
Re: ale to už by jste asi chtěl moc

Vím, že bych toho chtěl moc. Přesto, stálo by to za to...

0 0
možnosti