Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

FiS95

18. 9. 2011 0:41
Co to udělat tak, že pokud někomu proklepnou anonymní akci

a nezjistí se zločin, dostane odškodné ve výši trojnásobku hodnoty prověřovaného majetku? A do zakázek by nebyly připuštěny firmy s anonymními akciemi. A je to.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

17. 9. 2011 8:43
Člověk žasne,

jak i někteří zdánlivě rozumní jedinci se tak snadno nechají nalákat na lacinou návnadu a za tou návnadou poslušně "pobíhají" pěkně mimo podstatu celého problému.

Problém (stran předražených státních/obecních zakázek) přece není, kdo vlastní firmu, která ji realizuje (resp. kdo je psán jako vlastník - přičemž skutečný vlastník může být úplně někdo jiný a zákaz "anonymních akcií" na tom nic nezmění), ale že jsou "vloženy podmínky", které omezí skutečně volnou konkurenci. A pokud chceme tedy odstranit "problém", je třeba napřít úsilí na ty omezující podmínky. A popravdě moc si neumím představit komu by mohlo vadit, že obecní zakázku bude dělat firma patřící starostovi a jeho ženě, pokud bude ve skutečně otevřené konkurenci nejlevnější.:-/

1 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

17. 9. 2011 11:09
Re: Člověk žasne,

Naprostý souhlas. A pokud bude řízení naprosto veřejné, odpadnou i "nevhodně vložené podmínky", které v dnešní době zvýhodňují vyvolené...

0 0
možnosti
ZH

Zani

17. 9. 2011 8:08
Na co teda máme poslance v EU parlamentu?

Tenhle problém se asi dá řešit jedině na půdě EU. Teď je myslím velmi vhodná doba, jelikož si myslím , třeba Řecko bylo určitě taky tunelováno různejma firmama z Kypru. Pokuď by byl nějaký zákon umožňující nedat zakázku firmě bez jasného vlastníka schválenej ve Štrasburku, bylo by to v suchu. TO BY ALE NAŠI ZÁSTUPCI MUSELI POHNOUT PRDE.Í.

Proč nehledaj veverky spojence zřeba v pobaltskejch státech ? Možná by stálo za to spočítat, jaká by byla pokuta od Ev. soudu, kdyby jsme si ten zákon stejně schválili. asi by to bylo výhodnější, a trošku by se provětral i evropský tisk.

0 0
možnosti
PP

echo.3.

16. 9. 2011 19:38
Akcie na dorucitele-zivna puda korupce

Tzv. "anonymni akcie" jsou jiz po mnoho let mocnym nastrojem korupcniku a ekon.mafie, ktera ma pochopitelne svoje lidi nejen v lobbystickych skupinach, ale i mezi politiky na vsech urovnich a ve statni sprave (ministerstva, urady, atd.).

Ze se tito syst.krokum ke zruseni "anonymniho"vlastnictvi akcii brani, je zcela jasne. Proc se tomu brani pan Hrabovsky, je otazkou.

0 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

16. 9. 2011 19:58
Re: Akcie na dorucitele-zivna puda korupce

Ničemu se nebráním. Jen tvrdím, že to samo o sobě nic neřeší. Obvykle se snažím dopátrat skutečné příčiny problému. Ten je potřeba vyřešit. Akcie na majitele jsou nástrojem korupce, nikoliv příčinou, nutno uznat, že hojně používaným. Pokud by byla vůle zlikvidovat korupční prostředí, například tak, jak je uvedeno v článku, mohl by si kdokoliv vlastnit svůj majetek v jakékoliv (legální) formě, tedy i v akciích a bylo by vše O.K. Korupční možnosti těchto akcií by byly nula...

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 9. 2011 18:31
ještě jednou

Toto už není na pořadu dne,a dlouho nebude. Za situace, kdy média zveřejňují politiky a úředníky,kteří toto provádějí, plnými jmény a s jasně rozkrytou strukturou jejich napojení na tyto firmy, a nic se neděje, a tito zůstávají ve svých funkcích, nemá toto opatření žádný smysl. Dokud nebude každý  takový zveřejněný  pachatel minimálně okamžitě odvolán z funkce a zahájeno proti němu trestní řízení, dokud každý takový skandál nezpůsobí pád vlády či vedení obce, které to umožnily,nemá smysl se o tom vůbec bavit, a bude to sloužit jen k buzeraci investorů...

0 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

16. 9. 2011 19:49
Re: ještě jednou

Mnooo, něco podobného jsem se snažil říct...

0 0
možnosti
SN

kuča

16. 9. 2011 18:17
Plný souhlas !

:-)..... víte kolik poslanců je zadrápnuto v těchto firmách? Proto ten odpor !!! R^R^R^

0 0
možnosti
D

DaliborX

16. 9. 2011 16:58
Nemáte pravdu.

Anonymní akcie jsou živnou půdou korupce, tunelování a podvodu všeho druhu. Proto jsou skoro všude ve světě zakázány. Nejedná se jen o nejasné vlastníky firem získávajících státní zakázky. Stejně tak může být těmito akciemi uplácen úředník, či politik. Výmluvy na závist nebo fondy z Kypru jsou opravdu jen výmluvy.

0 0
možnosti
PM

petrik1960

16. 9. 2011 16:40
jsou lidé co si přečtou

pár článků v novinách a hlásají to dál........co je špatného na těch akciích ???? Že je někdo vlastní ???? I kdyby se přiznal, že jsou jeho....stejně byste okolo sebe viděl jen tunely. Jste chronický tunelofob.

0 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

16. 9. 2011 17:22
Re: jsou lidé co si přečtou

Asi jsme si nerozuměli...

0 0
možnosti
P

pearmen

16. 9. 2011 16:17
Ve státě, kde absurdita je denní realitou,

nebudou akcie na majitele zrušeny ještě  minimálně 20 let.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

16. 9. 2011 16:53
Re: Ve státě, kde absurdita je denní realitou,

A čemu to vadí ? 8-o  Je problém dát u státních zakázek podmínku, že musí být znám vlastník ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2319x
Samotář a introvert. Přesto občas mívám pocit nutkání ostatním něco sdělit. Zvláště o nepravostech světa lidí...