Diskuse

Vůdcovství

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Vůdcem může být kdokoliv. Vůdcem je president, premiér, ministr, předseda, ředitel, mistr, ale i rodič, bratr, sestra a další. Od vůdce vyžadujeme výkon a požadujeme zodpovědnost.

0 1
možnosti
DS

Obávám se, že vůdcové nenesou odpovědnost za osudy lidí, které vedou. Kdyby měli vůdcové být potrestáni stejnou měrou, jakou škodu způsobili, byl by za chvíli svět bez vůdců.

Dle mého názoru jsou tedy vůdcové zproštěni odpovědnosti do určité míry. Vůdcové nepřijímají tvrdá rozhodnutí. Veškerá rozhodnutí, za která nemůžete být potrestán, jsou měkká.

Kdysi jsem četl jednu knížku od Clarka. Popisoval tam mimozemskou společnost, která se rozhodla vstoupit s lidstvem do války, ač nechtěli válčit (kvůli lidské agresi, přirozeně). Ti jedinci, kteří válku navrhnuli, schválili a bojovali, byli následně zabiti. Takže žádné "lid si to žádá". Jestli je válka potřeba, vůdcové i bojovníci se obětují a jdou bojovat s vědomím, že je to jejich poslední akt. Po té uvěřím, že válka potřeba je.

Do té doby budou takové věci jen amorální rozmary a vůdcové nebudou potřeba.

0 1
možnosti
KN

Tento jev je popisován již v Genesis.

Svobodní židé se od Boha dožadovali krále.

A bůh jim marně vysvětloval jaká je to nejenom pitomost, ale dokonce tragická a nebezpečná hloupost.

Kdo se vzdá svobody pro jistotu, přichází o svobodu i jistotu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 37,00
  • Průměrná čtenost 1544x
Jsem altruista, táta a sedminásobný děda. Jsem také lyžař a vodák. Profesí jsem krizový manažer, stratég, a především podnikatel.
Pro potřeby čtenářů je asi důležitější, že jsem pravicový konzervativec. Svoboda jedince, právo rozhodovat o svém životě a nést za to odpovědnost jsou pro mne nejvyšší hodnotou.
Deset let pracuji pro české podnikání (zdarma), deset let podporuji malé podnikatele a živnostníky (nejen prací, ale i penězi). Před sedmi lety jsem založil Podnikatelské odbory, které dnes mají více než 15 970 členů.
Ohromný tlak, který vyvíjí na společnost EU i levice v USA, jejich ideologicky vedené projekty Green Deal, ESG, CBDC, AML, GDPR, LGBT+, diverzita a inkluze, vedou k likvidaci drobného podnikání, k likvidaci svobody. Proto budu vždy hájit práva a zájmy podnikatelů a živnostníků a všech slabých proti silnému státu.

Moje životní motto: No co, aspoň jsem to zkusil! (kdo uhodne autora, může si dát sklenku)