Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Skvěle vystiženo. Málokdo ale pochopí tu potřebu nezávislosti nejen jako nesnesitelnost byrokracie, ale volnost tvořit něco, tedy cokoliv, co dotyčného těší a baví, od ozubených koleček po vypečené houstičky.

0 0
možnosti
Foto

Kdo vám bude platit za Vaše služby, kdyby neexistovaly všechny ty sociální skupiny, uvedené v prvním odstavci.

0 0
možnosti
JH

Nejlepší na podnikání je ten adrenalin, když vystavíte fakturu novému odběrateli a čekáte, zda zaplatí;-)

Jenom pro tohle bych neměnil;-)

2 0
možnosti
LS

Rámcově bych s vámi souhlasil ... až na ten odstavec ohledně toho, "proč nepodnikáme". Nevím jestli zrovna vám pijí krev konkrétní neziskovky nebo jestli vám dokonce komplikují vaše podnikání, ale podle mě jde z vaší strany v tomto případě jen o populistický blábol ... protože podnikatelé jsou častými donátory různých neziskových organizací. Samozřejmě ... každý pod tím pojmem myslíme něco jiného, ale já si nemyslím, že je fér na celý ten sektor, který v současné legilastivě jinak než "neziskově" existovat nemůže, ukazovat prstem a házet špínu.

0 0
možnosti
KT

Pokud jsou podnikatelé přímými donátory a sponzory čehokoliv je to jejich dobrovolné rozhodnutí. Pokud by existovalo rozumnější daňová politika a část daní by bylo možno směrovat podle vlastních preferencí a pokud by byly možné úlevy na daních z prospěšnou činnost hned by se ukázalo, které neziskovky jsou zcela zbytečné a které prospěšné společnosti.

Mnozí z nás mají více či méně vyvinuté sociální cítění, to je dobře patrné na různých sbírkách a nadacích. Není ale divu, že svými pracně vydělané prostředky nechtějí podporovat zbytečné a nesmyslné projekty neprospívající nikomu jinému, než jejich autorům.

1 0
možnosti
Foto

Naopak bych si pane autore dovolil tvrdit, že podnikáte právě proto, abyste při životě udržoval nejen početnou armádu byrokratických úředníků státní správy ČR, ale také na patřičné životní úrovni ty vážené občany, kteří (protože opravdu vůbec nemusí) nikdy nepracovali nepracují, a nikdy pracovat nebudou a vašemu pracovnímu úsilí se s cigaretou v ruce chechtají....8-o;-(

2 0
možnosti
PB

P64e25t61r 50B32e43r95a76n

7. 6. 2019 9:35

Velmi dobře napsané. Zvrácenost situace jsem si uvědomil, když jsem s mnou placeným právníkem řešil právě šikanozní kontrolu s právníkem státní instituce, kterého také platím ze svých daní!

6 0
možnosti