Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Off topic - tak se nám do výběru dostal JUDr. Haszek Mihály, a je to bez diskuse. To je ale škoda ;-(

0 0
možnosti
JS

Váš přístup k tématu, pane Bábku, je velmi rozporuplný.

Hned na začátku pokládáte otázku "Jací jsou volči Miloše Zemana?".

Takový titulek se dá pochopit, jenže Vy zároveň nabízíte i odpověď: "…prokázalo se, že právě voliči Miloše Zemana jsou snadno manipulovatelní". Neprokázalo se však vůbec nic, natož abyste to prokázal Vy. Svou odpověď jste odvodil z třiceti pěti příspěvků v diskusi pod Vaším vlastním článkem. Stejné je to s Vaší následnou charakteristikou voličstva Miloše Zemana, kterou rozvíjte pouze v pejorativním duchu.

Ve svém článku tvrdíte, cituji: "Miloš Zeman je manipulátor, používá nečisté praktiky lží a polopravd, překrucuje, je osobně útočný a neštítí se žádné metody, jen aby vyhrál." Přičemž dodáváte, že "říkáte jen to, co se dá velmi snadno dokázat". Těmito výroky jen kolovrátkově opakujete obecné útočné klišé nespočtu dalších blogerů zaměřených podobným způsobem.

Právě tohle je totiž manipulace. Nejdříve dokazujte a pak hodnoťte.

- - - Rozbory prvních přímých prezidentských voleb z úst politologů bylo možné pohodlně sledovat například na ČT24. Vyšlo jednoznačně najevo, že naprostá většina médií byla na straně pana Schwarzenberga. Kulturní scéna (tedy herci, zpěváci atd.) taktéž v drtivé většině stranila panu Schwarzenbergovi. Sociální sítě jednoznačně ovládl tým pana Schwarzenberga. Uživatelé sociálních sítí (a nejen oni) aktivně přijali mistrnou nadsázku v podobě "pankáčského" Schwarzenberga, ačkoli je jasné, že jde o pouhý (ale velmi účinný) reklamní vizuál. Většina politologů vyslovila závěr, že masivní mediální podpora panu Schwarzenbergovi paradoxně uškodila. Lidé si logicky propojili fakt, že ti, kteří mají možnost tak masivně ovlivňovat sdělovací a komunikační média (mají tedy moc), jsou nějak propojeni s těmi, kdo nyní mají politickou moc a že si tedy hrají do ruky přesně v duchu dnes pozorovaného a kritizovaného klientelismu. Tohle jsou závěry, které mají logiku. Narozdíl od Vašich vlastních závěrů, které jsou jen zbožným přáním.

12 1
možnosti
MK

M34i25l42a31n 56K33e73s48l

14. 2. 2013 16:44

Vážený pane,divím se,že se divíte.Co jste očekával od červených či hnědých prasat,doplněných požírači tlačenek s periférií.Vypukla volební vřava,kde ani jedna strana moc na nějaká pravidla nedala.Bylo mi již v podobné diskusi vysvětleno,že biblické házení kamenů a chlebů již dávno neplatí a že i křesťané se přiklánějí k oku za oko a zubu za zub.Tyto volby ukázaly jasně jací jsme a co můžeme navzájem od sebe čekat.Nic moc ke chlubení.Nemyslím si,že snad bude někdo zpytovat svědomí.Každý je přesvědčen o své pravdě.Jak to asi bude vypadat před příštími volbami?

1 5
možnosti

pane Bábku,

uvádím zde Váše hodnocení Zemana:

   "říkám si, že bych měl Zemana přijmout za prezidenta, ale jen se někde objeví, jen promluví, jen se podívám na lidi kolem něj, už je mi nevolno. Nedokážu se zatím smířit s člověkem, který vyhrál volby pomocí špinavých triků a nízkých lží. Nemohu považovat za svého prezidenta člověka, který se obklopuje estébáky, bývalými komunistickými funkcionáři a cenzory. Nechci, aby mne reprezentoval člověk, který hraje na nejnižší pudy lidí. Nevážím si zjevně arogantního manipulátora."

   A teď nám prosím vypište ty estébaky, komunistické funkcionáře, cenzory, Zemanovy špinavé triky a nízké lži, nebo arogantní manipulace. Chci konkrétní jména a konkrétní Zemanovy věty.

A ještě mi povězte, jak byste regoval na blogera, který by po výhře Schwarzenberga napsal toto:

"Snažím se, říkám si, že bych měl Schwarzenberga přijmout za prezidenta, ale jen se někde objeví, jen promluví, jen se podívám na lidi kolem něj, už je mi nevolno. Nedokážu se zatím smířit s člověkem, který vyhrál volby pomocí hraním si na pankáče a která špinavě lže o Benešovi. Nemohu považovat za svého prezidenta člověka, který uznal mafiánské Kosovo, a obklopuje se Kalouskem, nebo Hřebejkem, který považuje stoupence Zemana za prasata. Nechci, aby mne reprezentoval člověk, který žvatlá a huhňá. Nevážím si zjevně tohoto prosudentského manipulátora."

15 2
možnosti
JS

Přesně takhle vypadá dokonale zvládnutá argumentace R^

8 0
možnosti

Je to smutné. Obsah e- mailu od pana Jaška je nadsazený a skutečně přehnaný.

Bohužel jak ukazuje čas a přijaté úpravy zákonú budou vstupovat v platnost, je zřejmé, že příspěvek není posaven zcela mino realitu a tím, že ho nebudete komentovat vubec nic nezměníte.

4 1
možnosti
PK

Jak to tady tak čtu, tak mám pocit, že Češi ještě pořád nejsou schopni rozlišit mezi volbama a fotbalovým utkáním ...

3 0
možnosti
PV

P25e98t18r 24V69l22c25e61k

14. 2. 2013 15:01

však volby mezi dvěma kandidáty a zápas dvou mužstev mají v podstatě hodně společného........

1 0
možnosti
Foto

Voliči KS jsou zatrpklí grafomani. Nespravedlivé zjednodušení? Ano.

9 3
možnosti
OK

Život se dvěma barvami je mnohem snazší než se spektrem.

1 2
možnosti
Foto

Toto: "měli jste v rukou propagandu, tisíce umělců a korytářských starostů, nadaných redaktorů a moderátorů, soudružky učitelky přičinlivě vymývaly mozky mládeži, bezdomovci nosili placky s Karlem" není žádné "Překrucování, emotivně zabarvené kvaziargumenty, propagandistický slovník" alébrž čiročirá pravda.

22 9
možnosti
OK

Je to skutečně emotivně zabarvené. Ale zkusím to převést do věcné úrovně: "Strana KS využívala, na rozdíl od oponenta, metod propagandy. Patřila tam podpora umělecké obce, nechvalně proslulých zkompromitovaných představitelů měst a obcí, nebo známých moderátorů. V neposlední řadě bylo využito pedagogů, kteří, podobně jako za minulého režimu, cíleně propagovali v zájmu vlastních výhod kandidáta Schwarzenberga na úkor Zemana.

Rovněž byla zneužiti občané v sociální tísni, kteří masově propagovali kandidáta."

11 5
možnosti

Mno karma, rovněž sem toto absurdní chování dlouho nechápal. Člověk kritizující Miloše je podle nich okamžitě fanoušek Karla. Ale neberte jim to pane... u většiny z nich jde o největší vítězství v jejich životě vůbec. Vedou smutný život, tak jim trochu té radosti neupírejme

7 10
možnosti
PV

P27e65t27r 65V29l67c96e91k

14. 2. 2013 13:49

tak nějak reaguje mnohý frustrovaný Karlův volič, smutné............

8 4
možnosti
JN

A co vás překvapuje?

Že reakce na vaši negativně laděnou slohovou práci jsou taky negativní?

7 4
možnosti
OK

Obávám se, že tu jde o něco jiného než o pouhé negativní reakce.

3 1
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 37,00
  • Průměrná čtenost 1544x
Jsem altruista, táta a sedminásobný děda. Jsem také lyžař a vodák. Profesí jsem krizový manažer, stratég, a především podnikatel.
Pro potřeby čtenářů je asi důležitější, že jsem pravicový konzervativec. Svoboda jedince, právo rozhodovat o svém životě a nést za to odpovědnost jsou pro mne nejvyšší hodnotou.
Deset let pracuji pro české podnikání (zdarma), deset let podporuji malé podnikatele a živnostníky (nejen prací, ale i penězi). Před sedmi lety jsem založil Podnikatelské odbory, které dnes mají více než 15 970 členů.
Ohromný tlak, který vyvíjí na společnost EU i levice v USA, jejich ideologicky vedené projekty Green Deal, ESG, CBDC, AML, GDPR, LGBT+, diverzita a inkluze, vedou k likvidaci drobného podnikání, k likvidaci svobody. Proto budu vždy hájit práva a zájmy podnikatelů a živnostníků a všech slabých proti silnému státu.

Moje životní motto: No co, aspoň jsem to zkusil! (kdo uhodne autora, může si dát sklenku)