Foto

Knihu Češtinářky mám doma, koupila jsem si ji hned po přečtení delšího úryvku, který byl na internetu. publikován. Přečetla jsem si ji se zájmem nejen já, ale i některé členky naší rodiny - dcera a manželka vnuka. Líbila se jim a ocenily ji. Obě jsou vzdělané a zajímají se o literaturu - i o školství. Díky, paní Johnová, za Vaši recenzi. Karma.

Foto

Právě mi admini pohrozili výmazem blogu. Kvůli obraně proti panu Herdovi.

Co může být pro spisovatele lepší reklamou než soud s jiným spisovatelem. 😂

Foto

Chtěla bych Vám něco poslat, až se k tomu dostanu.

lekrista@volny.cz (nemám na Vás e-mail)

Za mne: čelit trčálkovinám po každém (i nepolitickém) článku a nově naprosto primitivním a lživým písmenkám p. Herdy, to mi přijde už opravdu trochu moc. K redakci už asi nemá smysl se zde vyjadřovat, říkala jsem, že budou čekat už jen na "chybu".

MB

Neříkám, že je kniha špatná, ale srovnávat ji se Škvoreckým? Právě jste urazila většinu obyvatel Náchoda.

PP

Autorka nesrovnává, jen poukazuje na jednu z inspirací. A pokud máte pravdu s tím Náchodem, tak lze konstatovat, že většina obyvatel Náchoda je pořádně malicherná.

MB

Na knihu jsem náhodou narazila vloni. Nemohu než s Vaší kritikou souhlasit.

Foto

Děkuji. I za účast na křtu. Tolik dobrých lidí pohromadě jsem dlouho neměla. 😉

AT

Jen k tomu úryvku, podle kterého si máme udělat názor: opakuje se tam takové to obecné klišé, že kdokoliv, kdo dělá něco jinak, jde tzv. proti proudu, provokuje, .... je automaticky pokrokář, vizionář a málem spasitel světa. Moje dlouholetá zkušenost říká, že na tisíc takových “rebelů” najdeme možná tak jednoho s jasnou a reálnou vizí. Jinak jsou to většinou rebelové ze zásady, co měli vždy problém s autoritami a dodržováním pravidel, nebo exhibicionisté.

Foto

Je to krátký úryvek. Týká se Havlíčkova Peruna.

U mě na profilu máte stránky http://www.cestinarky. cz. Tam je úryvků více. Pěkný den.

  • Počet článků 42
  • Celková karma 22,74
  • Průměrná čtenost 1224x
Radka Johnová (1958) absolvovala VŠE v Praze (Ing., PhD.) Profesně se věnuje art marketingu, pracovala v umělecké a reklamní agentuře, učila na ČVUT, přednášela na VŠE, FF UK a na řadě zahraničních univerzit. Nyní v důchodu.
Sleduje politiku a (právě proto) nikdy nebyla členkou žádné politické strany. Zastánkyně absolutní svobody projevu. Krátké glosy na síti X (dříve Twitter): @radkajo.
Je patriot Prahy 6. Mezi její koníčky patří kultura, poznávací cestování, četba, plavání, tenis a lyže. Píše, když ji něco naštve (to většinou) nebo nadchne (knihy). Recenze publikuje na Kultura21.cz, některé úvahy na blogosvet.cz.
Kontakt: rsj@seznam.cz

Seznam rubrik