Zasedání Zastupitelstva Střed. kraje. Rath byl prostě na facku

Chtěl jsem v sobotu večer na zasedání zastupitelstva Středočeského kraje podpořit starosty měst a obcí, kteří se přijeli podívat, jak budou krajští zastupitele projednávat rušení autobusů v tomto regionu. Na programu sobotního jednání byl jediný bod -  Základní dopravní obslužnost a doprava. Nejenže program neobsahoval dle ústavy povinný bod diskuse, ale než zasedání začalo, tak skončilo. Prostě nebyl schválen program a hejtman Rath zbaběle utekl ze zasedací místnosti.  

Chtěl jsem jako poslanec ČR za Středočeský kraj vystoupit a zeptat se hejtmana na několik zásadních věcí. Třeba na to, kolik že celkem stálo kraj žákovské jízdné zadarmo a zda právě tyto peníze teď v rozpočtu nechybějí? Proč nejprve žáky vozil zbytečně zadarmo a teď jim ruší spoje úplně, takže ze škol budou moci mnohdy chodit kilometry pěšky, pokud nebudou chtít mrznout hodiny na zastávkách. Proč svolává jednání na sobotní večer? A proč na jeho politiku plnou demagogie a zpupnosti musí doplácet lidé z celého kraje.  Úředníci, kteří ostřížími zraky sledovali sál, mi to však – přestože věděli, že jako poslanec na to právo mám - neumožnili. Tvrdili, že to hejtman nedovolil.

Chování Ratha po celou dobu bylo plné arogance, zlehčování a zesměšňování jak tématu, tak přihlížejících starostů, kteří se tísnili v maličké místnosti (ani do sálu je zpupný gubernátor Rath nepustil).

Celé jeho jednání považuji za výsměch a facku všem Středočechům. A doporučuji panu hejtmanovi, ať si dává pozor, aby mu nějaká opět nepřistála. Na základě jeho jednání nepochybuji o tom, že se ve Středočeském kraji najde dost lidí, kteří by si s chutí plácli. Někteří starostové, když naštvaně odcházeli, mluvili dokonce o defenestraci. Od dnešního dne zcela chápu pana Macka. Protože s Rathem  se nedá normálně jednat.  

www.radimvyslouzil.cz

 

Autor: Radim Vysloužil | neděle 30.1.2011 9:20 | karma článku: 37,91 | přečteno: 2383x