Recept Machiavelliho Ratha:EIA na jedničku neboli senioři musí pryč

Jsou to dva roky, co si gubernátor Rath usmyslel, že vystěhuje děti z  dětského domova v Pyšelích. Naštěstí se tehdy vzedmula taková vlna  odporu, že si to musel rozmyslet. Pamatuji si to dobře, Věci veřejně  byly tehdy jednou z mála stran, které se „sociálního“ hejtmana nebály a  postavily se po boku místních a odborníků proti rušení domova. Proč to  tehdy chtěl Rath udělat?

Mluvilo se o mnohém, také o tom, že zrovna v  době, kdy nebylo na opravu pyšelského domu, přistálo v Rathově Hostivici  potřebných 56 milionů z rozpočtu kraje jako dotace tehdy neexistující  škole…  Teď si pro změnu vzal Rath na mušku staré lidi. A jde o víc než o  pouhých 56 milionů. Jde o hejtmanovu náklonost ke společnosti Penta,  která může velmi špatnému politikovi v budoucnu poskytnout zajímavou  trafiku.  Penta chce totiž za humny Panenských Břežan, v nichž domov  seniorů hejtmanem odsouzený k zániku stojí, postavit velké mezinárodní  letiště Vodochody.

 Rath vám sice řekne, že z domu seniorů má být kvůli historickým  událostem památník národního odboje, ale je to pouhá zástěrka a  nehorázná manipulace – s lidmi i historickými fakty. Skutečnost je  mnohem prozaičtější: Ona totiž Pentě tak úplně nevyšla EIA neboli studie  o dopadech letiště na životní prostředí. A nad domovem seniorů by  letadla každopádně porušovala normu šedesáti decibelů přes den, muzeu to  však vadit nebude!

 Domov v Panenských Břežanech v současné době obývá čtyřicet seniorů,  dalších šedesát čeká, až se tu uvolní místo. Za posledních sedm let  stály podle zdejšího starosty a známého odpůrce letiště Vodochody Libora  Holíka opravy domova přes šest milionů. Teď by to mělo přijít vniveč. A  to jen proto, že chce hejtman udělat dobře nadnárodní společnosti,  uškodit Středočechům a ještě k tomu přepsat dějiny. Říšský protektor  Heydrich měl totiž své sídlo nikoli v budově domova seniorů, ale v  dolním zámečku. Ten je v současnosti ve vlastnictví Inovačního  technologického centra – VÚK a chátrá. Tam si tedy Rath může po dohodě  se soukromým majitelem stavět muzeum do aleluja. To se mu ale zjevně  nechce, protože jeho jediným zájmem je vystrnadit z Břežan seniory a  pomoci Pentě vyzrát na odbojné Středočechy. Oni si na ten hluk nakonec  lidi zvyknou, že pane despoto? Machiavelli vám zřejmě leží na nočním  stolku…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radim Vysloužil | středa 9.3.2011 21:07 | karma článku: 26,16 | přečteno: 1323x