Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Majkyho_pupik

28. 10. 2009 9:38
moc vasemu vclanku nerozumim

115 mld je cena ktera vychazi ze souctu odhadu ceny vsech podobnych pripadu ekologicke likvidace. Nikdo presnou cenu nezna a znat nemuze neb nevi jak je ktera lokalita zasazena. Cena 115 mld neni cenou za kterou firma zakazku ziska. Ziska ji ta ktera nabidne nejnizsi cenu a nejvyhodnejsi podminky. Likvidaci ekologicke zateze stat smluvne slibil tusim do roku 2014. Pokud by se melo vypisovat desitky a stovky tendru na kazdou zakazku zvlast, tento termin by nemohl byt nikdy dodrzen. Pokud vite jak se lepe z danym problemem vyporadat navrhnete jine reseni

0 0
možnosti
J

J.A.R

31. 10. 2009 6:13
Re: moc vasemu vclanku nerozumim

Domnívám se, že záměr pana Kalouska je jasný. Chce opět před veřejností utajit, kam beztrestně utečou  miliardy, aby v zápětí mohl navrnout tam zvýšení daní, jinde snížení důchodů či mateřské, které by to celé zaplatilo. Na veřejných zakázkách stát, díky celé současné politické garnituře přišel o tolik peněz, že by ekologické zátěže mohly být už dávno zlikvidovány a především profinancovány a nejen to, nebyly by nutné Janotovy balíčky atd. Jestliže stát neumí hospodařit, je jtřeba přísná veřejná kontrola. Což je např. zveřejnění smluv, způsob výběru, seznam přihlášených společností, včetně jejich vlastníků až kekonkrétním osobám, stanovení zodpovědností včetně pokut a to nejem firmám, ale i zodpovědným úředníkům atd. Pokud občany zastupují politici neschopni toto řešit, je třeba zvážit zda ve volbách raději nedát důvěru zcela někomu jinému. Vybírat z čeho je a horší už to být nemůže. Starýho psa novým ..... tzn. ten kdo se léta podílel na rozkrádání, se změnou názvu strany nezmění.

0 0
možnosti
B

buldogg

27. 10. 2009 18:34
hmmm

před časem jsem zachytil podobnou info- ve vztahu,myslím, k odpuštění prodeje povolenek ČEZU, který se zavázal prominuté miliardy investovat do nějaké,asi této, zlodějské akce.původně-kdyby stát ČEZU povolenky prodal,měli jít peníze z povolenek na přímé dotace občanům na zateplení domů apod..Takhle se nejspíš dohodli na několik set na stole v českých a ČEZ si ted ty miliardy nechá a do "ekologie" je pustí přes nějakou svoji "kamarádskou" firmu, jak je tomu ve zdejší zkorumpované zemi zvykem...kolik z plánovaných miliard půjde nakonec do ekologie a kolik kamsi jinam.....?

0 0
možnosti
PB

P.Belobradek

27. 10. 2009 16:22
prověrka neuškodí

R^ostatně však soudím, že když se vše prozkoumá důkladně a znovu, obvzvláště když v tom jsou zapojeni zmiňovaní lidé, tak to bude jenom dobře....

0 0
možnosti
TA

Tom Atom

27. 10. 2009 16:06
Pane Slušný

Zdravím, přidávám se k názoru pana Slušného, vypadá to, že slušní lidé ještě nevymřeli, Pan Kalousek nemá v politice co dělat ;-€, ten je rozhazuje peníze, jeho hospodaření se rovná nule. Vraťte se zpátky do školy pane Kalousku !!

0 0
možnosti
PSO

Poslední slušný občan

27. 10. 2009 15:59
Pane rychlošípáku, jste si tak jist čistotou onoho úmyslu,

takže předpokládám, že jste v nějakém spojení s prací na zakázce. To nevnímám jako nutně negativní, nicméně mi připadá velice naivní důvěřovat Kalouskovi, kterému se podařilo "prohospodařit" stovky milionů korun během, působení na ministerstvu obrany. A to nemluvím o jeho ideových zvratech v otázce komunistů.

A co se týče vašeho tónu a hrubého vyjadřování, moc dobrý dojem to obecně nedělá. 

Nechci dělat unáhlené závěry, ale při tak vysoké částce je nutní minimálně velmi dobrá kontrola.

0 0
možnosti
JK

rychlošípák

27. 10. 2009 15:36
No, z vašeho ..

.. příspěvku je patrné, že o tom s prominutím víte ho.no a čerpáte jen z novin anebo z toho, co tvrdí politici (kteří také kupodivu asi čerpají jen z novin, takže ta ho.na trousí). Jedná se o tendr na likvidaci starých ekologických zátěží (dále SEZ) podniků, jejichž hodnota byla před privatizací vyčíslena na 115 mld. Kč. Hodnota těchto podniků měla tvořit garanci na likvidaci ekologických zátěží. To neznamená, že cena za likvidaci SEZ činí 115 mld. Kč!!! Je to to samé, jako když se stát občanům zaručí za vklady v českých bankách do výše 1,5 mil. Kč (státní garance). Pokud máte na účtu 30,- Kč, tak těch 1,5 mil Kč prostě nedostanete (pokud by ta banka krachla).  Ta cena ještě není známá, pane chytrý. Jinak co se týče předraženosti všech státních zakázek, tak to je bohužel fakt, protože stát je prostě nejhorší hospodář...  Jen na závěr, SEZ měly být zlikvidovány do konce roku 2018 (rok nevím jistě) a k tomu se stát zavázal. Od roku 1995 do dnešního dne bylo zlikvidováno jen cca 3 % SEZ..

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1557x
Nezařazený poslanec ČR. Vystudoval VŠB-TU Ostrava, Ekonomickou fakultu, magisterský obor Národní hospodářství, bakalářský obor Eurospráva a obor Učitelství odborných předmětů. Pracoval jako ekonom a finanční manažer.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky