Má návštěva bazénu Podolí a zkušenost s párou, ze které jsem musel po 30 sek. vyběhnout

moje návštěva bazénu Podolí, po plavání a vyzkoušení vnitřní páry jsem musel z páry vyběhnout skoro hned. Byl zde pán co rád ucpává čidlo v páře. Hrozilo zde popálení kůže. Po kontaktování bazénu je již vše v pořádku

Moje poslední zkušenost s návštěvou bazénu Podolí byla taková, že když jsem po plavání a návštěvy příjemné venkovní vířivky plánoval navštívit i vnitřní páru, zde jsem vydržel pouze asi 30 sekund. Pára byla hodně horká a viděl jsem i řadu lidí co z ních vybíhali úplně červení.

Zkusil jsem se zeptat i pár známých, co sem chodí pravidelně. Bylo mně řečeno, že sem chodí pán, který záměrně dává na čidlo do páry mokrý kroužek z toaletního papíru, kterým ucpe čidlo. Čidlo si v tomto okamžiku myslí, že je zde studené prostředí a kotel začne naplno pracovat. V této chvíli se ale začne pára zahřívat na vysokou teplotu. Proto zde již skoro nikdo nevydrží. Dále jsem údajně slyšel, že takto dá i popálit kůže, pokud by zde někdo zdržoval delší dobu. Já to vydržel jen krátkou dobu, na delší interval jsem si netroufal.

Dále si myslím, že pokud by to takto pokračovalo i nadále, by se bazén Podolí choval velmi nehospodárně. Hrozilo by i zcela zničení kotlů.

I jeden známý mi o tom také říkal. Tak jsem zaslat dotaz e-mailem na bazén Podobí, popsal jsem celý tento případ a došlo k nápravě. Pán sice do bazénu stále chodí, ale již se chová normálně a pára opět funguje tak jak má.

Do bázenu Podolí velice rád chodívam, je to také taková malá vzpomínka na mé mládí, kdy jsem do bazénu chodíval velmi často. Velmi je i příjemná venkovní výřivka, která funguje celoročně. Toto prostředí doporučuji i v letním prostředí, kdy zde fungují i bary vedle bazénů.

zdroj fotografie: Odkaz

Autor: Radim Janicek | pátek 26.4.2024 19:16 | karma článku: 12,43 | přečteno: 628x