Ruská okupace nebyla bratská pomoc. Podpora fašismu není řešením uprchlické krize.

Snažili se nám namluvit, že sovětská okupace je bratrská pomoc, snažili se nám namluvit, že neuniformovaní vojáci na Krymu nejsou ruští vojáci a snaží se nám teď namluvit, že  problém uprchlíků má nějaké primitivní řešení.

 Československo, Gruzie, Ukrajina.

Tři vlajky dřívějším Sovětským svazem a nynějším Ruskem okupovaných zemí  vyvěsil v minulých dnech do okna své ordinace brněnský lékař. Připomenout chtěl nejen výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy jedenadvacátého srpna 1968 do Československa, ale také další totalitní a diktátorské režimy.

„Prapory vyvěšuji poprvé. Ačkoliv se zdá, že se nás týkala okupace zhruba před čtvrtstoletím, mám pocit, že se mezi námi i  v současnosti objevují lidé zneužívající například strach lidí z uprchlíků, aby s námi cíleně manipulovali.Snažili se nám namluvit, že sovětská okupace je bratrská pomoc, snažili se nám namluvit, že neuniformovaní vojáci na Krymu nejsou ruští vojáci a snaží se nám teď namluvit, že obrovský problém uprchlíků má nějaké jednoduché řešení, kvůli kterému máme volit fašistické strany“ říká lékař. 

Dodal, že si lidé mají podobně jako křesťanské Velikonoce připomínat i každý jednadvacátý srpen.  „Měli by vzpomenout na to, že jsou tu stále lidí, kteří chtějí ovládat ostatní pomocí  namluvených lží,“ sdělil lékař.

Autor: René Skoumal | sobota 22.8.2015 10:54 | karma článku: 13,56 | přečteno: 675x