Česká republika - země bizarních prezidentů. A svět se baví.

Česká republika začíná být v celém světě známá svými naprosto bizarními až komický prezidenty. Těmi, co jsem si je sami zvolili.

Česká republika začíná být v celém světě známá svými naprosto bizarními až komický prezidenty.

Nedávno, jsem hovořil se dvěma svými známými, jeden je z Anglie, druhý z Holandska. Dovolte mi, abych se s Vámi podělil o to, jak v zahraničí vnímají Českou republiku.

Někteří cizinci říkají:  Ano ČR, to je ta země, kde jeden prezident světu vysvětloval, že žádné globální oteplování "opravdu ale opravdu neexistuje" a že Evropská unie je nová RVHP.

Jeho nástupce německé novináře zdraví pozdravem "Alláhu akbar" a celé Evropě vysvětluje, že se má poučit od Číny, jak řešit společenské problémy".

Se stejným pobavením světová veřejnost sleduje jak prezident Severní Koreje  řídí ponorku nebo radí jaderným vědcům, jak vylepšit atomovou bombu. Je to v tom je jeden nepatrný rozdíl.

Světová veřejnost občas lituje obyvatele severokorejské diktatury. Světová veřejnost však neví, jak reagovat na to, že Češi si své prezidenti zvolili.

Češi si již zvykli na to, že jejich prezidenti jsou osamělí géniové ošlehávaní vichrem, kterým ostatní svět nerozumí. Jen svět někdy špatně rozumí české volbě.

 

 

Autor: René Skoumal | pátek 18.9.2015 12:30 | karma článku: 34,47 | přečteno: 3991x