17. listopad 2015 - celý střed Prahy protestuje proti uprchlíkům.

Doc. Martin Konvička, Tomio Okamura, Mgr. Tomáš Vandas, PhDr. Miroslav Sládek. Ti všichni dnes slavili v centru Prahy 17. listopad 1989.

Po boku pana prezidenta stojí Dr. Konvička, který Islám v České Republice nechce. Před nimi jásající davy. Tomio Okamura se chystá opět procházet s prasetem před mešitami a davy pod ním chtějí "Přímou demokracii". Mgr. Tomáš Vandas miluje dělníky a sociální spravedlnost a odmítá "prohnilou demokracii, která umožnila vstup živlům do Evropy" . Znovu oživlé zombie české politiky (asi je potřeba dalších peněz na provoz drahé vily v Brně ) Dr. Sládek je opět chce "všechny naházet do Vltavy".

Ti všichni se krásně vyjímají v přímém televizním přenosu.

Jen jedna věc tu chybí - totiž -  právě ti uprchlíci.

Ano, jasně si uvědomuji, že běženci jsou pro mnohé nejen evropské země obrovský problém. Ale v České republice se všichni přijatí uprchlíci vlezou na jeden fotbalový stadion a ještě hodně místa zbude. Přesto si nemyslím, že bychom měli další běžence přijímat. Většina naší společnosti je prostě odmítá přijmout a já to musím, jako demokraticky smýšlející člověk akceptovat. Kromě toho existují  dost dobré důvody pro to, těmto tak kulturně odlišným lidem pomáhat spíše v místě odkud pocházejí či v okolních zemích.

Jen si myslím, že pro nás všechny existují daleko důležitější problémy jako třeba kvalita naší justice, našeho zdravotnictví, našeho školství nebo to, že se v České republice se zprovoznil za rok 2015 1,1 km dálnic. Pokud si myslíte, že čtete špatně tak tedy vypisuji - zprovoznil se jeden kilometr a sto metrů dálniční sítě za celý rok (zdroj www.ceskedalnice.cz).

Pro Českou republiku nejsou problém uprchlíci, ale strach z uprchlíků. Jinak má ovšem ČR svých problémů víc než dost.

To co výše zmíněná,  velmi hlasitá hnutí spojuje, není jen to, že nechtějí v České republice  islám. Přívrženci těchto hnutí také nejsou moc ochotni v kllidu vyslechnout jakýkoliv jiný názor a zvážit ho, Jestli mi nevěříte, zkuste s nimi diskutovat sami. Nejen že nechtějí v České republice islám, nechtějí v České republice také demokratickou diskusi.

Autor: René Skoumal | úterý 17.11.2015 20:32 | karma článku: 20,35 | přečteno: 1996x