Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Jestlipak bude stejným způsobem (tedy jako rasismus a antisemitismus) posuzovány výroky muslimské čísti obyvatelstva ve Francii, když řvou "smrt nevěřícím", "smrt židům", "Evropa bude naše" a podobná hesla?

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/stop-nenavisti-vuci-zidum-i-muslimum-francie-investuje-balik_340053.html#.VTNHwOT1G1F

1 1
možnosti
JD

Pane Polický, rozumím tomu vašemu mínusu správně tak, že souhlasíte s tím aby "menšiny" měly právo urážet většinu či ostatní menšiny a veřejně vyzývat k jejich likvidaci. Zatímco většina a některé menšiny by toto právo mít neměly?

Tak ve vašich představách vypadá multikulturalismus?

1 1
možnosti
JD

A přidám ještě jeden zdroj informací - tedy už ne jen "kulturní obohacení" ale i násilí...

0 1
možnosti
JD

A už jsem to pochopil - p. Polický píše o jakémsi virtuálním multikulturalismu. O multikulturalismu "jaký svět neviděl".

V těch reálných zemích to totiž jen všichni kazí - tu pozitivní diskriminací, tu přehnanou politickou korektností, tu zase zákazy sběru určitých údajů pro účely statistiky, tu tím že toho "kulturního obohacení" ve formě imigrantů přijede prostě více než je zdrávo, atd. atp.

Takže tu opět máme situaci jako s komunismem. Myšlenka se zdá býti bohulibá, ale v realitě neživotaschopná. K čemu je myšlenka bezproblémového soužití různých kultur jen na základě jednoho požadacku (dodržování zákonů), když současně tvrdím že tato možnost je jen do určitého podílu těch kultur (cituji: "Pokud něco selhává tak v některých zemích jeho faktické provedení. Zejména v zemích kde je příliv imigrantů značně vysoký a nekoresponduje s možnostmi země např. Švédsko").

To ale implikuje, že pohyb nemůže být volný a svobodný a že někdo MUSÍ počty a další věci striktně regulovat. A také to implikuje fakt, že je to v praxi nerealizovatelné. Proč? Kvůli drobnosti. Protože jsme všichni jen lidé.

Takže stejně jako komunismus je to skvělý systém pro lidi, jen se trochu zapomnělo na to, že má být pro lidi.

0 1
možnosti
Foto

Myšlenka je správná a provedení rovněž-jen přináší stejně jako u každé lidské činnosti i problémy. Nicméně výhody převažují nad negativy.

Opět jste nejen nic nepochopil-problém není v podílu té či oné kultury, ale v přílivu lidí obecně bez ohledu na to z jaké jsou kultury.

0 0
možnosti
JD

Tak p. Polický už vám potvrdil tlačítkem že text četl. Zřejmě se mu zalíbila např. tato pasáž:

"Martin Collacott z vancouverského Fraserova institutu to shrnul slovy: "Stát může přijímat různorodosti do určité míry, ale jakmile je tato míra překročena, pak se sám zhroutí. Kanada zašla v multikulturalismu příliš daleko.""

1 1
možnosti
AC

Vezmu to tak nejak zkratka, stejne si za to vyslouzim od autora minus, to me u jeho urovne komunikace bez sebereflexe ale ani neprekvapuje. Tim chci jen naznacit, ze to nebudu rozvadet vice, nez je nutne.

1)Vsechny uvedene multikulturne funkcni staty z historie byly rozvraceny, rozpadly se, ci byly prevalcovany jinou kulturou. Vyjimku tvori Jeruzalem, jelikoz je to mesto a soucasne tam probihaji pomerne caste konflikty. To, ze byla Rimska rise vybojnym statem a svou kulturu cpala ostatnim do chrtanu az k zaduseni, to uz je jen takova tresnicka na dortu.

2)Kriminalita se neporovnava v prumeru, ale lokalne v oblastech, kam se napriklad uprchlici presidluji. Problem se prumerovanim pak bagatelizuje, ackoliv nejblizsi okoli samozrejme velice trpi rapidnim narustem.

3) Za leden a unor tohoto roku policie eviduje NULA pripadu Omezování svobody vyznání, protoze Cesi jsou k vyznani pomerne tolerantni, pokud jim dotycny svou viru nevnucuje.

4) Lidstvo odjakziva bojovalo a co svet svetem stoji, bojovat se bude dal. O prosazeni vlastnich zajmu, ci viry a vlastniho presvedceni. Na tom se nikdy nic nezmeni.

5)Teroriste z 11.zari cvicili prave v Evrope, takze argumentovat tim, ze u nas bylo spachano minimum teroristickych utoku, je velice hloupe.

6)To arabsti muslimove demoluji Pariz, to arabsti muslimove chteji smrt Zidu, to Arabove provolavaji smrt Evrope a Americe. My, normalni a racionalne uvazujici lide toto chovani pochopitelne vnimame jako vlastni budouci mozne ohrozeni. Kdo by si kdy napriklad v devadesatych letech pomyslel, ze arabska muslimska luza bude demolovat Pariz? My ten problem ted nemame, stejne jako ho nemela Pariz pred dvaceti lety, to ale neznamena, ze nas to nemuze potkat. Tito muslimsti teroriste jsou o to horsi, ze neutoci na vojenske objekty nebo na statni aparat, ale na civilni sektor. Pokud nedokazeme odhalit konkretni osoby, je potreba k reseni problemu pristoupit plosne a chranit nase vlastni obyvatele.

Dalsi bod(y) v dalsi casti...

1 1
možnosti
AC

7)Drive se s muslimy nikdo neparal, vedeli, kde je jejich misto, bojovali si tam a nemuseli jsme to nijak zvlast resit. Ale prave diky priposranosti multikulturalistu tu mame dnes vseobecny strach byt prislusnikem vlastniho naroda.

Jsem Cech a nejsem xenofob, nemam strach z neznameho, mam strach z konkretnich konsekvenci, ktere z multikulturni spolecnosti vyplyvaji.

Nejsem rasista, mam velmi dobreho kamarada prave cikana, ale nazor na neprizpusobive, at uz jsou jakekoliv rasy nebo vyznani, mam veskrze pohrdavy az podrazdeny.

A prave diky te priposranosti vladniho aparatu je mi jasne, ze az problem nastane, nebude nikdo, kdo by ho resil. Do doby, nez se najde novy Adolf Hitler. Ale pak uz bude pozde na to chtit se ptat, co deti.......

8)Podstatnym prinosem MK je rozmanitost spolecnosti? To je vyhoda? V cem konkretne?  Bude levnejsi chleba? nechapejte me spatne, jsem pragmatik. Hledam konkretni zpusoby, konkretni reseni, ne obecne politicke blafy slouzici k bagatelizaci ci odsunuti reseni problemu.

9)Statistika sociologickeho pruzkumu je jiz casove neodpovidajici v kontextu toho, co se za posledni mesice udalo. Rekl bych, ze zrovna Francie na tom bude urcite jinak. navic mi tam chybi Svedsko. Ale to je jedno. Ta mapa spokojenosti je k smichu, tedy abych upresnil, zminka o vlivu multikulturalismu na spokojenost je k smichu. Clanek tedy nemuzu brat jako nezaujaty a objektivni.

10)Jediny bod, se kterym vicemene nemam problem, je ten o pozitivni diskriminaci. Je jen skoda, ze jste neuvedl, ze v Ceske republice je toto znacny problem. Napsal jste to tak nejak obecne, ze z toho neni poznat na koho tim ukazujete.

Zaver: multikulturalismus tak, jak je nam dnes predkladan a jak je nam vnucovan i s tou pozitivni diskriminaci, fungovat nebude nikdy. A jednou bouchnou saze.

2 1
možnosti
Foto

Selhat můžou lidé, ne myšlenka. Já mám vždy všude, kde jsem, multikulturalismus, a vždy funguje výborně. Skromně si myslím, že je to mnou.

2 0
možnosti
JD

Jste prostě hvězda a ostatní nejsou tak skvělí. Musíte jejich nedostatky respektovat a netlačit je do chování, které je jim cizí. Všichni ostatní jsme prostě xenofobní hovada.

0 1
možnosti
JD

"V takovém Švédsku už dospěli tak daleko, že od ledna 2015 je trestným činem kritizovat migrační politiku."

Je to důkaz úspěchu multikulturalismu a nebo důkaz jeho selhání?

Já se přikláním k tomu druhému.

0 1
možnosti
JD

Klikl jste na mínus. Takže předpokládám že nesouhlasíte. Můžete mi vysvětlit v čem na tomto příkladě vidíte vítězství multikulturalismu?

Děkuji

0 1
možnosti

Autor to pěkně  zmatlal.

Umírněný multiklturalismus se rozvíjí prakticky odjakživa a nepochybně je přínosný.

Škodivý je  direktivní multikuturalismus, kdy  pokroví politici například nadiktují občanům, kolik musí přijmout imigrantů  a že se jim musí  přizpůsobit ;-€

1 1
možnosti
Foto

Nikde nikdo nikomu nediktuje, že se musí přizpůsobit-píšete hlouposti

1 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.