Glosa: Je Fiala nudný patron?

Často slyším, že prof. Fiala je nudný, že neumí zaujmout, že je to takový profesorský typ. Ano do značné míry je to pravda. Jeho projev není takový ten "supermanovský já jsem king" ale je velmí rozvážný a umírněný.  

A potvrdila to i předvolební kampaň včetně debat. Pan Profesor diskutuje věcně, rozvážně někdy to vypadá, že až bez emocí. Dokonce si dovoluje říkat pravdu případně říci, že neví jak to bude, že záleží na povolební situaci. Jen jasně řekl, že ne s ANO, SPD, KSČM.

Proti němu naopak realně stojí:

Andrej Babiš, kterého je všude plno, který všechno zařídí, vše rozhodne, je tu pro všechny. Jeho mluva je emocí plná, chaotická a působá spíš jeako generátor náhodných slov než jako někdo kdo opravdu chce sdělit něco smysluplnného. A ten jeho způsob mluvy odráží i jeho způsob vedení státu. V době krize totiž jeho vedení a jeho vláda vypadala zas jako náhodný generátor vydávaných opatření

Ivan Bartoš, který sice mluví taky celkem smysluplnně jen s tím klidem se "nepředře" a jednou už se vidí premierem, pak zas chce trvat na nějakých postech. Tedy ačkoliv věřím, že má on osobně celkem jasné priority a je schopný k nim směřovat tak mi zatím připadá trošičku netrpělívý, možná lidsky nevyzrálý.

 

Takže za mně ačkoliv zrovna ODS a KDU-ČSL nemusím a k programu SPOLU mám jasné výhrady je jasnou volbou koalice SPOLU a to nejen kvůli tomu, že jsem fanoušek TOP09.

Já osobně si totiž především přeji premiera, který bude jako profesor Fiala. Někoho trošku nudného, rozvážného a hodně pravdomluvného. Přeji si za premiera člověka co v dobách své vlády bude klidně a rozvážně v mediích vysvětlovat kroky své vlády ne své kriminalní kauzy. Přeji si premiera, který  na mezinarodní scéne bude mít respekt, nebude vyčnívat svými problémy ale bude dustojně reprezentovat naši zemi.

Přeji si prostě "nudného premiera" který především do politiky vrátí slušnost a české republice vrátí mezinárodní vážnost.

 

Děkuji za pozornost a přeji dobrou volbu.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radek Polický | pátek 8.10.2021 14:22 | karma článku: 18,67 | přečteno: 675x
  • Další články autora

Radek Polický

Změna politické kultury.

27.12.2021 v 20:08 | Karma: 27,70

Radek Polický

Chaos, chaos a zase chaos

10.4.2020 v 9:57 | Karma: 19,74