Glosa: Jak Babiš potvrdil že rozhovor s Babišem ml. byl morálně zcela v pořádku.

Už tradičně se ukazuje že nejlépe zvládne diskreditovat Babiše sám Babiš. Stačí pozorně poslouchat co říká. Dnes ve sněmovně vlastně sám prokázal, že zdravotní stav jeho syna není takový jak zpočátku tvrdil.

Dnes ve sněmovně když probíhala rozprava k vyslovení nedůvěry vládě se dostal ke slovu i premier Babiš. Mimo jiné potvrdil, že řeči o synově duševní nemoci jsou buď přímo lež nebo minimálně jeho stav velmi zveličoval.

Původně totiž premier tvrdil, že u jeho syna v roce 2015 propukla schizofrenie a díky této nemoci se nemůže účastnit trestního stíhání ve kterém je obviněn-tedy kauzy Čapí hnízdo. Rovněž tak tvrdil, že díky svému stavu bylo nemorální s ním dělat rozhovor.

Dnes ve sněmovně:

„Česká policie věděla o něm, Interpol o něm věděl,“ řekl Babiš před poslanci. „Dnes už doufám všichni chápete, že můj syn byl na Krymu na výletě, kde navíc poznal svou přítelkyni, se kterou je momentálně zasnoubený,“ uvedl předseda vlády.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/snemovna-hlasovani-neduvera-vlada-strany-fgj-/domaci.aspx?c=A181123_090437_domaci_kop&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Možná se jedná o nenápadné sdělení a pomiňme stranou jestli nemohla být policie a Interpol razantnější v tom jak zajistit účast Babiše ml. v trestním řízení. Nicméně povšimněme si, že Babiš mladší se v době kdy údajně není schopen výslechu na policii a není schopen posoudit zda a co má říci novinářům, v době kdy ho trápí bludy,...je zároveň natolik duševně v pořádku, že je schopen si najít přítelkyni, se kterou se zasnoubí.

Zásnuby jsou technicky vzato příslib manželství, jde tedy o závažné životní rozhodnutí. Pokud je Babiš mladší natolik v pořádku aby takovéto rozhodnutí mohl učinit pak je schopen i účastnit se trestního stíhání, ve kterém je obviněn a zcela jistě chápe jaké důsledky může mít rozhovor s novináři.

Premier Babiš tak opětovně usvědčil sám sebe ze lži a potvrdil, že rozhovor s Babišem ml. byl z hlediska morálky naprosto v pořádku.

 

Děkuji za pozornost a přeji hezký den.

Autor: Radek Polický | pátek 23.11.2018 13:15 | karma článku: 39,75 | přečteno: 3119x
  • Další články autora

Radek Polický

Změna politické kultury.

27.12.2021 v 20:08 | Karma: 27,70

Radek Polický

Glosa: Je Fiala nudný patron?

8.10.2021 v 14:22 | Karma: 18,67

Radek Polický

Chaos, chaos a zase chaos

10.4.2020 v 9:57 | Karma: 19,74