Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mě to nijak zvláště zajímavé nepříjde. Podobnýh článků je všude plno, stejně jako těch opačných.

0 0
možnosti
Foto

Ach, pane Polický, jste tak trochu masochista, že? Prostě nedáte  pokoj. Víte, potkal jsem celou řadu vzdělaných muslimů. Každému jsme dal jednu otázku: Kam se poděla ta stará arabská kultura, která byla částečně i zárodkem kultury evropské? Odpověď byla vždy stejná. Zničil ji Islám. No, nic pane Polický, já mám vždy ten zlozvyk se ptát lidí, kteří možná něco vědí.

8 2
možnosti
MO

Ono je otázka zda můžeme mluvit o vyspělé arabské kultuře. Muslimové obsadili území na kterém žily vyspělé civilizace té doby ( Byzanc, Perská říše) a jednoduše si přivlastnili jejich vymoženosti. Oni sami toho moc světu nepřinesli...

0 1
možnosti
JD

V souvislosti se zacházením s náboženským texty také upozornil: "Je to odborná práce a prvoplánové zacházení s ní vede ke strašným hloupostem.“ 

No a v kombinaci s tím, že islám může vykládat každý jouda, to vytváří právě to skvělé prostředí ;-)

1 0
možnosti

"Výklad", "odborná práce" - víte kolik odborné práce dá každému podvodníkovi či lichváři, než přesvědčí svoji oběť, že on je ten nejhodnější a nejnevinnější člověk, který by ani mouše neublížil?

Když Mohamed sepisoval Korán, určitě nechtěl, aby si jeho příkazy muslimové nějak "vykládali". A podíváme-li se na okolnosti, historická prostředí, ve kterých jednotlivé súry vznikaly, moc to k islámu nepomůže, protože paralalely se všemi historickými okolnostmi a událostmi najdeme pro dnešní svět.

Mohamed je jednou označen jako příklad pro všechny správné muslimy a muslimové jsou vyzváni, aby příkazy jeho i Alláha oddaně a bez obcházení plnili. - Takže kdo touží po tom, aby se u nás začalo se sekáním rukou, krevní mstou, kamenováním, vymáháním absolutní poslušnosti žen, zabíjením gayů, placením džizji (to je takové výpalné do kapsy muslimů)?

5 2
možnosti
MO

Polický jen dokazuje, že sám je demagog a není schopen posuzovat pojmy. IVČRN tvrdí, že odmítá islámskou ideologii, ale ne muslimy jako lidi.

Vážení, já stejně tak odmítám komunistickou ideologii. Znám ale osobně několik lidí, kteří jsou voliči této strany a lidsky se s nimi dokážu bavit -přesto že jejich názory na politiku pokládám za zcestné. Polický si zřejmě neuvědomuje že názory na politiku či náboženství vypovídají o člověku pouze jenom zčásti. A ne každý kdo má stejné politické či náboženské názory je v jiných oblastech kvalitní člověk. Připadá mi, že leninsky nenávidí všechny kdo mají odlišný politický názor....

10 1
možnosti
Foto

On má tu leninskou cestu tak nějak v krvi - viz výroky o islamofobních politrucích v dřívějších diskusích.

5 1
možnosti

Šíité se modlí 5x denně? Proč nás chce poučovat o islámu někdo, kdo má o problematice takto trapně nedostatečné znalosti?

5 1
možnosti
Foto

Tak nás poučte vy o tom jak se modlí.

1 6
možnosti
PN

Jako vždy  - blábolRv

5 2
možnosti
OF

Vážení, nemůžete diskutovat trochu kulturněji ? Všichni proti jednomu ?

Radek s vámi diskutuje slušně.Styďte se.

0 6
možnosti
RV

Tak když jsou všichni normální a jeden hňup, tak to jde dost těžko...

7 1
možnosti
Foto

" Navštivte v sezoně např. Chorvatsko a uvidíte jak se chovají češi " Pane Polický naše děti v Chrovatsku, když je někdo napomene za nevhodné chování, tak po něm plivou a ukazují mu rukou, že jej podříznou? Nebo  naše děti na kolech úmyslně najíždí do okolo chodících, anebo do nich kopou míčem a naši občané sedící kolem na lavičkám tomu tleskají. Nebo také hazí vše co mají v rukách na zem. Také naši lidé požadují, jak se má personál v hotelích oblékat, aby je jejich oblečení neuráželo. Také naši občané vyžadují přítomnost modlitebny, aby se mohli modlit ?  Nebo když jde náš muž, tak ženě na chodníku neuhne a narazí do ni. Také naše ženy na WC čurají ve stoje ?  To se děje v Teplicích.

14 2
možnosti
Foto

Muslimky snad čůrají ve stoje? To je co zase za blábol??8-o

1 1
možnosti
LC

Pane Polický, ještě kdybyste nám popsal co to je fatwa a poměr té hodné části muslimů k této instituci/záležitosti (o zlých se bavit nebudeme, to je minorita čítající jen několik desítek, možná stovek tisíc jedinců).

9 1
možnosti
LC

Pane Polický, to vaše minusování pod vlastním blogem, to je nějaká nemoc, které se nemůžete zbavit? Já vám dám otázku a vy se (jako skoro vždy) zmůžete jen na mínus. Tak neblogujte, když vás i otázka irituje. Nebo neotvírejte diskuzi, jak jsem vám už doporučoval.

8 1
možnosti
LR

§ 356

Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod

(1) Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

(2) Stejně bude potrestán, kdo se spolčí nebo srotí k spáchání činu uvedeného v odstavci 1.

(3) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem, nebo

b) účastní-li se aktivně takovým činem činnosti skupiny, organizace nebo sdružení, které hlásá diskriminaci, násilí nebo rasovou, etnickou, třídní, náboženskou nebo jinou nenávist.

6 2
možnosti
LR

4:91A najdete i jiné pokrytce, kteří chtějí získat důvěru vaši i důvěru svého lidu. Kdykoliv se pokusí vás svést k odpadnutí, budou v tom odraženi. A jestliže se nebudou držet stranou od vás a nevzdají se vám na milost a nesloží své ruce, tedy je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete! A nad těmito vám dáváme pravomoc zřetelnou.

4 3
možnosti