Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Polický - snad prchněte též a pak pište z vlastních zkušeností.. Samozřejmě je otázka, kam budete "prchat"..

Možná pak vaše blogy přestanou být nasírací fantasmagorií ..

PS: Dát si s vámi kafe a diskutovat, tak dostanu průjem... Jedinou neznámou je, v jakém okamžiku... ;-)

3 1
možnosti
Foto

Proč tedy neustále mé blogy čtete a máte potřebu pod nimi diskutovat;-D

0 0
možnosti
RP

Nulová nezaměstnanost není.

Pokud máte za dobrého známého personalistu nebo HR manažera větší firmy, zeptejte se ho nebo jí tak po pátém pivu v hospodě nebo po první společně vypité lahvince vína , kolik životopisů lidí ve věku 50+ každý týden háže do koše, protože jejich firemní rmanažment respektive kindermanažment nechce a neumí pracovat se staršími podřízenými s většími životnímui zkušenostmi a znalostmi než mají oni.

6 2
možnosti
Foto

Fakticky je nulová nezaměstnanost u těch co opravdu pracovat chtějí-to neznamená, že si každý najde práci jakou chce a ve firmě ve které chce.

1 1
možnosti
MT

Ja ne. A osobne neznam nikoho kdo by chtel. Uprchlici mi do urciteho maleho poctu ani tak nevadi jako to mnozstvi, lavina nebo spise tsunami.

1 0
možnosti
RP

Uprchlíci, kteří někde ve sběrném táboře u syrských hranic nebo v Turecku projeví zájem o asyl u nás a kteří prokážou potřebné vzdělání, vůbec nevadí.

0 0
možnosti
Foto

No, pane Polický, stejně jako jste nesouhlasil s potřebou zachovat dětem péči obou rodičů, ani zde se tak zcela neshodneme...

3 1
možnosti
Foto

Pane Hodino péče obou rodičů po rozvodu je důležitá a je to nejlepší varianta tam kde se na ni shodnou rodiče i dítě. Je nesmyslná tam kde se rodiče na ni shodnout nedokáží. Vy hlavně stavíte práva otců nad práva dítěte.

Není překvapením, že se neshodneme ani na této věci-vám mravní základ nic neříká:-/

1 3
možnosti
Foto

O41t67a 74B70l37a59ž71e47k

11. 9. 2015 23:32

"...musíme pomoci každému uprchlíkovi, který o naši pomoc požádá."

------------------------------------------------------------

Což se děje. Od počátku roku bylo vyhověno např. všem 60-ti Syřanům, kteří požádali o azyl.

Tedy - ještě něco k řešení ?

2 1
možnosti
Foto

Proetřednictvím UNHCR o pomoc žádá mnohem více lidi.

0 0
možnosti
Foto

Ano já je taky nechci otom je článek.

0 0
možnosti
JN

"Pokud chceme dostát mravnímu základu naší společnosti musíme pomoci každému uprchlíkovi, který o naši pomoc požádá. "

Už jsem to dneska jednou psala. Pomáhat vandalům, lhářům a lidem schopným držet vlastnímu dítěti nůž pod krkem žádný morální základ nemá. 

Ba naopak. 

Poplácat po ramenou člověka, který zničil cizí kamion a fyzicky ohrožoval řidiče, nebo který o smrti svých dětí lhal celosvětovým médiím, to je podle mého naopak ukrutný morální poklesek. 

A spočítejte si, kolik "nejlepších a nejsvětějších" se toho pravidelně dopouští.

9 1
možnosti
Foto

je tam psáno "Uprchlikovi" ne komukoliv

0 2
možnosti
MK

Vyjádření by bylo asi opět na celý článek, takže pouze pár poznámek:

Rozeberu tuto větu v textu:

"Pokud chceme dostát mravnímu základu naší společnosti musíme pomoci každému uprchlíkovi, který o naši pomoc požádá."

Je zde několik problémů:

1. Podle mne NENÍ technicky možné, abychom (EU) zajistila pomoc ÚPLNĚ každému uprchlíkovi, který o to požádá. Např. Bangladéš, ze kterého sem také začali proudit lidé, má skoro 160 mil. obyvatel, kde podvýživa je běžným jevem. Je to jedna z nejchudších zemí na světě vůbec. O Africe se ani nebavím. Podle mých informací tam navíc lze očekávat déletrvající sucha, což by klidně mohlo dát do pohybu OBROVSKOU masu obyvatel. Tento rok jich zatím do EU dorazilo "jenom" asi 360 tis. a vidíme, jaké jsou s tím problémy.

Ano, můžeme spekulovat o tom, JAK moc je to pravděpodobné, ale ROZHODNĚ bych nikdy nikomu nedával nějaké GARANCE, že EU pomůže KAŽDÉMU, kdo o to požádá. I kdyby to nějak zvládla, tak co potom? Byl bych skeptický k tomu, kolik lidí by se vrátilo zpět - na vyšší "komfort" si člověk velice rychle zvyká. A to se ani nebavím o nebezpečí různých exotických nemocí, kulturní nekompatibilty apod.

Pomáhat ano, ale v rámci možností - abych neohrozil především sám sebe a nebyl nakonec sám tím, kdo bude nějakou pomoc potřebovat.

2. Jsou lidé, u kterých bych pomoc opravdu velice zvažoval, např. teroristé.

Lze nepomoci teroristovi v nouzi a přitom dostát tomu zmiňovanému mravnímu základu?

Solidarita je bezpochyby fajn věc, ale její inherentní součástí je SVOBODNÁ VŮLE pomoci. A tu si lze v případě povinných kvót opravdu jen těžko představit.

3 0
možnosti
Foto

U obou variant je potřeba zdůraznit to, že pomoc má dostat UPRCHLÍK.

V Bangladéši není 160 milionů lidí akutně postižených hladem (a moc se jich do Evropy nedostane a ani nechce jít). Navíc samotný nedostatek nelze brát jako důvod pro přiznání uprchlického statusu ani pro humanitární azyl. Pokud by tam došlo např. k zemětřesení tak dříve než by se do Evropy dostali tak pomine důvod poskytnout azyl.

Pokud Bangladéan utíká kvůli tomu, že se má špatně je ekonomický migrant, pokud utíká proto, že ho persekuuje režim nebo mu někdo pravidelně krade obživu a vláda to neřeší pak je možné ho označit za uprchlíka. nezapomínejme i na to, že důkazná břemeno leží na uprchlíkovi

Pokud o někom víme, že je terorista je potřeba ho eliminovat-vězení, nebo předat tam kde působil či chtěl působit k potrestání. A samozřejmě přiznání statusu uprchlíka je individualní (vyjímečně je ho po rozhodnutí OSN udělovat automaticky dle země původu-takové rozhodnutí aktualně není) a terorista by neměl být uznán uprchlíkem.

1 3
možnosti
FN

A já zase, ač jsem byl doteď silně vyhraněn vůči příspěvkům pana Polického, musím říct že se mi docela líbí co napsal.  

Myslím si, že ten, kdo skutečně dobrovolně v naší zemi požádá o azyl, tak ten sem nejde za "sociálními výhodami". To by šel jinam. A nemám nic proti imigrantům, kteří přijdou pracovat a budou dodržovat naše pravidla. Ve skutečnosti nejsem proti nikomu, kdo zde chce žít, na svůj život si získávat prostředky prací a přitom neobtěžovat své okolí. 

Zůstává tak jen otázka, jestli  zrovna tato imigrační vlna přináší ty pravé migranty, kteří jsou ochotni se spokojit s tím málem, co jim naše země může nabídnout. Podle hromadného řevu "Germany, Germany" asi ne.

6 1
možnosti
Foto

Tam je otázkou nakolik je ten křik Germany ovlivněn ekonomikou a nakolik pravděpodobností zda se budou muset vrátit.

Logicky se ale tikdo šli na několik tisíc kilometrů dlouhou cestu chtějí dostat tam kde mají nejvyšší pravděpodobnost přijetí, tam kde mají nejvyšší šanci získat práci a nepochybně hraje roli i to kolik za svou práci dostanou. Přesto by se ale našlo dost těch, kteří by rádi šli k nám a u nás zůstali pokud by věděli, že jsou u nás vítáni.

Na tom, že všichni migranti u nás musí dodržovat naše zákony se nepochybně shodneme stejně jako na tom, že ten kdo nechce pracovat přestože může (zdravotní stav, péče o děti,...) si naši pomoc nezaslouží.

0 0
možnosti