Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Patřím už dva roky k "chlebařům". Celozrnný v podstatě nedělám, ale zaměřila jsem se na kváskový s nadpolovičním podílem žitné mouky. Občas tam nějaké semínko přihodím nebo trochu celozrnné. Pokud nepřidám kvasnice a nechám v chladu asi 10hod kynout, chleba je moc dobrý. Nejraději mám klasiku - kvásek, žitná, pšeničná chlebová, voda, kmín, sůl. Kupuji chlebovou mouku v 15kg balení (doposud pod 11Kč/kg), takže se hravě dostávám s cenou i pod tu supermarketovou. Investovala jsem do kvalitní pekárny spíš kvůli hnětání (problémy s rukou) a jsem spokojená. Pořád čerstvý chutný chléb.

Příležitostně zkusím ten Váš celozrňák:-)

2 0
možnosti
Foto

Kváskový jsem nikdy nedělal protože nemám dostatek času ani vhodný prostor na kvásek.

Ale pekárna je opravdu mnohem lepší volba ne jen na plechu, už jen kvůli tomu, že člověk nemusí hlídat okna a dveře a po 15 minutové přípravě už to dojse samo bez asistence.

A samozřejmě ta čerstvost je obrovská výhoda:-)

1 1
možnosti
Foto

V obchodech nám nabízejí v 95% vícezrné pečivo. Nikoliv celozrné pečivo.

A to je podfuk.

0 0
možnosti
Foto

On to v podstatě podfuk není.:-/

 Norma pro to vícezrné pečivo říká, že ve 100kg mouky musí být 4kg jiných zrn než pšenice. Stačí přidat trochu žitné mouky a posypat směsí na povrchu a norma je naplněna.

Bohužel to pečivo může pořád být z 96% pšeničné mouky. Se zdravou stravou to nemá nic společného. Rv

1 1
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.