Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jsem se vrátil k tomuhle blogu abych, mmj, zjistil, že autor blogu dává diskutujícím, kteří s ním nesouhlasí minusy. Tak to je o Vás dostatečně vypovídající, p.Polický...

To je slušná zoufalost...

0 2
možnosti
Foto

Vypovídá to pouze o tom, že s některými diskutujícími hrubě nesouhlasím-zpravidla kvůli invektivám ( tak jako  u vás), kvůli lhaní případně kvůli zcela zavádějící argumentaci.

Za slušně projevené by´t nesouhlasné názory mínusy nedávám.

2 0
možnosti

Váš text se, pane Polický, vyznačuje přímo a nebo i nevyřčeným: islám je špatný, ale...

Takže, co říkáte na hlídky šária v ulicích? Co říkáte na islám v SA? Hodí se do ČR? A když ne, přesto je zde v největší komunitě ÚMO přednášen. Co říkáte na stanovy této organizace? Není to protimluv, žít podle islámských zásad a přitom dodržovat naše zákony? Proč není ve výkladu koránu zohledněno a označeno to, co bylo dobové a nemá nadčasovou platnost? Proč takové pokusy v každé době slovutná ulamá poslala do koše? Že je něco v nepořádku věděli opakovaně mnozí islámští filozofové v různých dobách, ale vždy je převálcovalo jednoduché sprosté násilí, že se nakonec museli ukrýt. Jistě je Vám známo, když se tak holedbáte znalostí islámu, že právě neschopnost podívat se do vlastních řad kriticky (dodnes je to rouhání trestané stětím) způsobila intelektuální úpadek a celkové ustrnutí v rozvoji mnoha oborů a následně i rozpad islámské říše.

   Každý, kdo použije text Koránu je odpůrci peskován, že tomu nerozumí a že ty a ty verše mají dle správného výkladu jiný význam. Islám má řadu směrů s různým výkladem, ale všechny spojuje právě ta jedna kniha. Proč už dávno není pro káfiry naučný manuál, abychom se islámu nemuseli obávat?

   Velmi mne pobaví, když se začne argumentovat křižáckými výpravami a nebo indiány v Americe. Islám se z 99% šířil násilím množství mrtvol při vyvraždění kmenů a národů nedosáhly ani obě světové války dohromady. Proč není celý život Mohameda zařazen pouze historicky a ne jako živý, aktuální vzor? Vždyť jeho 23 let v islámu bylo naplněno jen násilím v četných bitvách a válkách.

2 2
možnosti

dovětek:

No připustím, Vaše pseudoargumenty mne dostaly a tak jsem se trochu rozepsal. Závěrem, při Vaší pochybnosti, jak potutelně a plíživě dochází k islamizaci Evropy, Vám doporučím: vezměte v létě manželku, nebo dceru, nebo jen známou; ať si vezme průměrný letní oděv (šaty nebo sukni a halenku s kr.r.) a běžte se projít vybranými ulicemi v Německu, v Londýně, ale i v dalších anglických městech s vyšším počtem muslimů, nebo do Marseillaise. Zaručuji Vám, že neprojde bez ztráty kytičky, minimálně se slovními  útoky.

Dle mého, jste zakuklený sluníčkář, který Evropě ani ČR nepomůže.

3 2
možnosti

Klíčový text a není divu, že se potrefeným husám nelíbí. Karma.

1 2
možnosti

Zeptejte se Koptu,Persanu, Berberu, libanonskych krestanu.......pak ten vas konstrukt najednou prestane fungovat. O islamu jak patrno z clanku nevite nic a ty vase predstavy jsou usmevne

2 2
možnosti
Foto

Co tito mají společného s životem a svobodami v Evropě?

0 0
možnosti

P20e47t56r 92K55a30p75l84a65n

25. 1. 2015 18:30

Pravíte, že většina muslimů přišla do Evropy za lepším životem, jak si tedy vysvětlujete to, že se snaží tady prosadit v Evropě právo šaria a systém, který platí v zemích, ze kterých odešli. Jak jste přišel k názoru, že se potomci přistěhovalců, kteří se v Evropě narodili se radikalizují proto, že se od původních obyvatel Evropy setkávají s odsuzováním, ponížením kvůli víře a dalším ústrkům. Přitom na jejich radikalizaci mají lví podíl imáni, kteří jim v mešitách kážou o špatnosti Evropanů a spravedlivé válce, kterou proti nim vede Islámský stát, za který po dostatečném vymytí mozků odcházejí bojovat do Sýrie, a pak se po čase do nenáviděné Evropy vracejí, místo aby zůstali ve vysněném islámském státě.

6 2
možnosti
Foto

Většina muslimů v Evropě se nesnaží prosadit právo Šaria-jak jste na to přišel?

To je zase jen zůžený pohled - v mediích vystupují ti co to chtějí zavést-běžný muslim, který je spokojený s tím jak to u nás funguje nepřinese ani sledovanost ani vyšší prodej-pro media je nezajímavý.

Velká část i z těch co by si přála část Šarii používat ji chce použít v muslimské komunitě v případě otázek víry a rodinného uspořádání-u nás se z toho pak hned dělá, že chtějí kamenovat a sekat ruce.

O tom, že se radikalizují především potomci přistěhovalců mluví většina odborníků-a prvotní je u nich pocit frustrace a  nespokojenosti-pokud ho nemají pak nemají důvod fanatiky ani poslouchat-ta frustrace je hnací silou touhy po změně pžípadně nějaká patologie.

podobné je to např u fotbalových chuligánů-z frustrace si jdou svůj vztek vybít na fotbal, mladí muslimové si jdou svůj vztek vybít do války.

A mimochodem není to zdaleka jen u muslimů-je to u každé vlky-i na ukrajině bojují různí magoři co si tam přišli jen vybít svou frustraci ze života

1 4
možnosti

J21o30s92e57f 82P74o82t67r

25. 1. 2015 15:10

Máte názory na svět, které vyplývají, z  marxisticko-leninské ideologie, z toho, že materiální svět je prvotní a ideologie je součást nadstavby, je druhotná, Jasným důkazem toho je vaše představa , že vládci využívali náboženství  k šíření a upevnění své moci.

Ve skutečnosti je to naopak, prvotní je ideologie, kterou se vyznavači snaží rozšířit a materiální výdobytky jsou druhotné, až potom co přijde.

7 2
možnosti
Foto

Prvně opravdu vznikne nějaká idea-nicméně tato je zneužita lidmi k násilí-je to stéjné u všech náboženství-začne se šířit slovem a pár fanatiků ho pak využije k upevnění moci často v přímém rozporu s tím náboženstvím.

1 3
možnosti

No, něco na Vašem pohledu je. Ale vynechal jste jeden aspekt - ono se totiž nejedná jen o bezpečí a svobodu. Kdyby bezpečí a svoboda byly ten jediný důvod pro odmítání islámu a arabské kultury, byli by určitě odmítaní i Srbové a Chorvaté, národy, které se před nedávnem k sobě chovaly, jako kdyby každý jejich člen byl vrahoun od přírody. Kupodivu nikdo nic proti jejich imigraci nenamítá.

A to je kvůli tomu vynechanému aspektu: Muslimové nejsou jenom problematičtí se svým radikalismem, on se zdejším lidem nelíbí jejich způsob života. Až když se ten radikalismus sečte s normalitou, vznikne odpor. Kdyby normální muslimové žili v očích Evropanů civilizovaně, bude jim jejich občasné hození bomby odpuštěno, vždyť jsou přece v boji, že. Ale ten překonaný středověk, který sem vnáší, ten staví na druhou stranu bariéry i ty hodné muslimy. Přirovnal bych to k odporu, který zavládl nejdřív v USA, potom i tady, poté, co bigotní věřící v Americe chtěli (a částečně fakt uspěli) zavést výuku biologie podle bible a podle vědeckých poznatků půl na půl. Takoví pošuci jsou opovrhovaní a zasměšňovaní, můžou být bílí, modroocí a křesťanští jak chcou. Kdyby začali házet bomby, budou nenávidění.

2 2
možnosti
Foto

Jestli to nebude tím, že muslimové ani chorvati k nám nemigrují.

A normální muslimové žijí zcela normálně jako kdokoliv  z nás a často ani netušíte, že jsou muslimy-viz. muslimský senátor u nás

1 0
možnosti

Ano, islám bere svobodu lidem tam, kde se rozšíří. Své by o tom mohli vyprávět lidé třeba za švédského Malmö, různých měst Francie či Londýna.

7 2
možnosti
Foto

Ve Francii, Londýně či Malmo není svoboda?

Problémy páchají lidé kvůli náboženství nebo chudobě?

1 2
možnosti

K45a62r86e40l 73J25a28n45d78a

25. 1. 2015 14:19

Karma.

Svobodu si bereme sami, rádi a ochotně, islám je maximálně tak katalyzátor.

2 2
možnosti
Foto

Korán vznil pro ovládnutí světa, za sto let se rozšířil násilím až k hranicím Číny.  Několik set let se pokoušel násilím ovládnout Evropu. Svého času hranice islámu končily u Nových zámků.

11 1
možnosti
Foto

Ano i křesťanství vzniklo napřed na malém území a dnes je to největší náboženství na světě a v jeho jméně ovládali Evropané většinu světa.

Šíření víry není cílem ale prostředkem udržování a zvětšování moci.

3 7
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.