- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pokud je tak nepatrný rozdíl v kvalitě a chuti masa z polských či argentiských býků, že to ani zkušený kuchař nepozná, potom je i podivné uvádět na jídelním lístku Steak z argentiského masa, aby restaurace vysoce nadhodnotila cenu jídla.
Běžný steak bez uvedení původu masa stojí 200,-Kč, ale u steaků z argentiského masa jsme četli, že stojí 1.000,-Kč.
Vždyť jde v podstatě o snobismus, aby si hosté mysleli, že jedí něco lepšího, ale zaplatili 5násobnou cenu.
I když za problém závadného polského masa v kuchyních zážitkových restaurací nemohou primárně jejich kuchaři, ale provozák nebo ten, kdo zvolil do své restaurace podobně pochybného dodavatele jako Tomanem zmiňovaná restaurace, tak kuchař, který nepozná uměle stařené maso z argentinského býka od masa z nemocné krávy stařené v polských jatkách, by měl kuchyni zametat a ne v ní vařit.
Vladimír Vokoun dole tvrdí :" za socialismu se uz rano kolem pate tvorily u nuceneho vyseku a nikdo nerikal, ze to maso je zkazene.
A pokud si myslíte, že to u nás neexistuje ani nyní, tak stačí bydlet vedle kravína. Nemocné krávy se poznají hlavně tak, že nejsou schopné se postavit. Tak se jim za nohu uváže řetěz a vytáhnou se škrabákem na hnůj ven z ustájení. přitom se zvíře samozřejmě odře do krve. Pak přijede auto z jatek, hydraulickou rukou naloží krávu a o něco později se prodává "kvalitní" hovězí.
Jestli nevěříte, zeptejte se sousedů v okolí kravína, nebo přímo zaměstnanců, samozřejmě nikoliv šéfů.
Nevim pane Potre, nikdy jsemvedle kravina nebydlel a take bydet nechci. ale jaksi postradam souvoslost s vami okopisrovanou vetou kterou jsemzrejme opravdu napsal a tim ostatnim co pisete.
Něco by snad ten kuchař měl poznat, jinak může rovnou vařit ze staré krávy místo z mladého býčka
Asi zalezi na kuchari. Neni to tak davno co jsem reklamoval tvrdou videnskou rostenou. A kuchar mi odpovedel ze jake maso dostane z takoveho vari. Pred ctyriceti lety bych mu to i veril. Ale dnes?
Mě spíše zaráží že ministr Toman už dávno nevyletěl z funkce. Ne za to zkažené maso z Polska, ale za to že obvinil někoho (konkrétně jednu pražskou restauraci) a to ještě v době kdy nebylo skončeno šetření.
Pokud se to obvinění totiž nezakládá na pravdě, tak je to zralé ještě navíc na žalobu.
Když prodejce nevystaví paragon, tak ho prostě nevystavil a pak následuje sankce.
Následně se může vztekat akorát na sebe a ať se klidně soudí když na to má.
Jen hloupej dotaz laika, nemá kuchař v "lepších restauračkách" k dispo nějaký servis,který objednávky zajišťuje a taky prověřuje? Myslím větší restaurace,hotely atd...
Kdysi jsem videl rozhovor majitele proslule mnichovske restaurace am Paltzl Alfonse Schubecka v tivi. N aotazku odkud pochazi jeho maso odpovedel od jedineho reznika, toho kterej mu to maso necha spravne odviset.
Pochpil jsem ze spravnej kuchar nekupuje maso jednou tam a jindy onam. Jen tak ma zarucenou kvalitu. Ti gourmeti jiste dokazi rozlisit maso od stastne kravy.a od te jine.
Radku, děkuji Vám za blog z pohledu odborníka. Jsem ráda, že jste to napsal.
Díky. Musel jsem. To vše, co se kolem polských surovin děje mě už fakt vytáčí
Mě jenom zaráží, že proti současné hysterii nebojuje,ale naopak ji přiživuje Státní zemědělská a potravinářská inspekce.
Jaké má ministr důkazy, že na stránkách ministerstva je tisková zpráva, která potvrzují Tomanova obvinění? A naopak.
Proč SZPI v médiích tvrdí, že ke klamání spotřebitele nedošlo, ale na jejich stránkách žádná tisková zpráva není? Kdo tedy lže? Ministr, nebo SZPI?
Vy jste ve svém článku potvrdil, že existuje způsob klamavého konání v případě změny názvu masa, ale toto klamavé konání nezpůsobují kuchaři, ale dodavatelé. Pak je pro obyčejného čtenáře problém rozlišit pravdu od lží.
Kauza zkaženého masa ???? On někdo prokázal, že u nás na Slovensku v Evropě bylo dovezeno zkažené maso z Polska. Pokud vím tak nikdo.
Bylo dovrzeno maso z jatek kde se tyto kusy porazely.....
Lidi prosimvas, kam vsichni na to zkazene maso chodite? On o se po nem nekomu udelalo zle? za socialismu se uz rano kolem pate tvorily u nuceneho vyseku a nikdo nerikal, ze to maso je zkazene.
No díky bohu, že nejsme za socialismu, a že mají lidé i jiné názory než vy. Za socialismu jsme ani nemohli přes hranice. Máme je zase zavřít?