Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

máte pravdu, možná by řešním byla zákonem stanovená věc - peníze vybrané "na trubky" by musely být vedeny na zvláštních účtech, bylo by zakázáno je vyvést kamkoliv a jejich použití by bylo možné jen a jen "na trubky";

0 0
možnosti
RN

Řešením je nedělat z vody kšeft, neinstalovat mezi lidi a vodárny překupníky či koncerny, ale nechat ji v rukou vodáren - veřejně prospěšných společností, které zinkasují peníze za vodu od lidí a současně bodou odpovědné za obnovu infrastruktury. (Toto se již děje např. ve Francii, kde po 30 leté zkušenosti vyhání koncery z obchodu z vody. Eliminuje se tím odtok peněz do zahraničí, kšeftaření, korupce i priority a neuvěřitelné manipulační "dovednosti" koncernů a s nimi kolaborujících politiků. Není to jen můj názor:

VIDEO: Vak Přerov a obchod s vodou i zisky z vody zcela v rukou měst a obcí

na: http://pravdaovode.cz/zastupitelum-reseni/

Francie: https://youtu.be/YX5m6O_ljLQ

7 0
možnosti
Foto

A nemůže si ten vlastník trubek u vodáren zajistit tu obnovu smluvně?

0 0
možnosti
RN

Video - 0:46 - Investovat musí vlastník. Je jedno, kdo to postaví, ale zaplatit to musí vždy obec a lidé. Smluvně tu obnovu zajišťují stavební firmy. V ČR máme z původních 11 velkých podniků více než 2.500 firem, které prodávají lidem vodu a všechny chtějí inkasovat z vody zisky, ale přitom nemusí financovat obnovu vodárenské infrastruktury! V důsledku toho obce přišly o miliardy a zůstala na nich povinnost financovat obnovu a rozvoj vodárenské infrastruktury. Došlo k oddělení neoddělitelného. K oddělení studny od vody.

Došlo k privatizaci zisků a zestátnění nákladů

Tady to vysvětluji více: http://pravdaovode.cz/zastupitelum/

6 1
možnosti