Tak to hlava nebere ... hluchý a slepý nebo koupený?

Existuje jasný důkaz o tom, co si o Veolii a "spolupráci" s koncerny myslí v Paříži! Argumenty zástupců města Paříž jsou jasné a logické. Město převzalo vodu zpět do svých rukou.

Výhody, které má pro občany a města fakt, že správa monopol vody je veřejnou službou a místo zisku se prioritně investuje nebo řeší ochrana vodních zdrojů, jsou neoddiskutovatelné. Jednání politiků ve Francii a zejména jejich argumenty - proč takto jednají - potvrzují to, co léta říkám, dokládám a publikuji.

Jak jednají někteří politici u nás?

Chápete motivaci a jednání zástupců různých statutárních a dalších měst a vedení městských vodáren, které politici z velkých měst do vodáren dosazují v ČR? Pro koho pracují politici měst a vedení městských vodáren tam, kde je voda a obchod s ní v rukou zahraničních koncernů?

Tito lidé udržují přesně to, co v Paříži a v dalších městech politici zrušili, protože to je pro města, obce a občany nevýhodné.

Pozor! Oni to udržují, přestože soudy již v jedné kauze, která rozkrývá, jak pokoutně a protiprávně se voda do rukou koncernu dostala, rozhodly, že jde o protiprávní stav a vše by bylo možné okamžitě zrušit.

Zde máte konkrétní příklad:

POLITICI BRÁNÍ UKONČENÍ TUNELU

Nedávno byl primátora Statutárního města Zlín veřejně vyzván, aby začal jednat v zájmu lidí. Seděl na valné hromadě okresní vodárny Zlín a poslouchal, jak vedení vodárny, které dosadil, odmítá na cokoliv  zástupcům obcím odpovídat a prohlásilo, že pro převzetí vodárny zpět do rukou měst a obcí nyní vůbec nic nedělá. 

Reakce primátora na apel?

Pan Adámek na valné hromadě seděl, ani nepípl, neměl jediný dotaz, jedinou připomínku, nic nechtěl vědět, neprotestoval, ale svým lidem ve vedení Vaku Zlín prohlasoval 4,7 mil.Kč/ročně odměn za to, že zisky z vody od občanů Zlínského regionu dál potečou na účty fr.koncernu Veolia.

Apel na něj, který vznesla bývalá zastupitelka Statutárního města Zlín, vyvolal jediné. Sklopil hlavu a tvářil se, že se ho celá věc netýká. 

Kdo zajistil, že jsou dnes rozsudky, které umožňují tunelování ukončit?  

Menší akcionáři vodárny, kteří se spojili a obrátili se na soudy s tím, že to co se připravuje a následně to, co se schválilo, je tunel. Pozor, nebyl jsem to jen já, se mnou do toho šli i rozumní politici v regionu, jejichž ekonomický horizont myšlení je delší než délka jejich volebního období. Věděli stejně jako já, že pokud se proti tunelování vodárny postaví, tak proti nim bude stát obrovská politická mašinérie ovládající PR. Věděli, že riskují politickou kariéru, nelibost mocných oligarchů a přesto šli do obrany vodárny a lidí.

Jediné, co jsme nečekali je, že noví politici, kteří přišli až po těch kteří vodárnu vytunelovali a kteří prohlašovali, že je třeba vodu dostat zpět do rukou měst a obcí, začnou během půl roku ve funkcích pracovat v zájmu koncernu také. 

Nejprve říkali toto:

Poté udržují v chodu toto:

 

Autor: Radek Novotný | čtvrtek 26.5.2016 8:55 | karma článku: 22,29 | přečteno: 740x