Myslíte si, že vás již nic nemůže šokovat?

Tak to se mýlíte. Tady o tom máte důkaz. Česká justice vás šokovat jistě může a to i v případě, kdy jde o spor, který se týká více než 200 tis.obyvatel a 100 měst a obcí.

Toto jsem musel dosud absolvovat s českou justicí, abych ukončil protiprávní model, díky kterému byly z okresní vodárny pokoutně vyvedeny na soukromý subjekt zisky z vody, což se dotýká všech občanů daného regionu a jejich peněženek, stejně jako obcí a jejich rozpočtů. Řízení, které má ukončit tento soukromý penězovod, kterým tečou peníze od lidí za vodu do zahraničí, začalo v roce 2004. Dodnes nemám pravomocný rozsudek, i když soudci již také uznali, že mám pravdu a jde o tunel.

Soudce Krajského soudu v Brně má na dění, které proběhlo v okresní vodárně ještě ostřejší názor než já:

Jednání soudců je o to více šokující, že dodnes není na světě pravomocný rozsudek. Pro mne je zoufalé, co je třeba projít a vydržet, aby vznikl soudní precedens ukončující protiprávní stav, na který doplácí měst a lidé z celého Zlínského regionu a který byl navíc podobně zaveden v řadě dalších regionů.

Zoufalé je to také pro občany, kteří díky nefungující justici posílají každý rok v platbách za vodné a stočné do zahraničí 70-90 mil. Kč a platí nejdražší cenu vody ve Zlínském kraji.

 

Autor: Radek Novotný | pondělí 25.4.2016 13:10 | karma článku: 28,22 | přečteno: 1334x