Byla otevřena Pandořina skříňka?

Vaše obec či město nemá peníze na obnovu vodárenských trubek? Hrozí, že z kohoutků nepoteče pitná voda? Kdo za to odpovídá a jak dopadá srovnání kvality trubek u vodáren v rukou měst a obcí a v rukou zahraničních koncernů?

V České republice trvalo 20 let to, co ve Francii 60 let. Už se konečně i u nás chápe, že pokud vodu prodávají vodárny v rukou měst a obcí, tak vodárna má vlastní zdroje a EU nemá problém ji poskytnout dotační peníze na obnovu sítí a lidé mají jistotu, že pitná voda bude pitná.

Navíc platí za vodu méně, přestože se investuje do obnovy sítí mnoho peněz. Důvod je jasný, peníze, které se od lidí vyberou, skončí zpět v obnově vodárenské infrastruktury.   

Rovněž se začíná chápat to, že priority měst a obcí jsou zcela jiné, než priority soukromých vlastníků zahraničních koncernů.

Co hrozí?

Další drastické zdražení vody! V mnoha místech, kde byla voda předaná do rukou koncernů, dnes dochází k "vybydlování" vodárenské infrastruktury. Je jen otázkou času, kdy nastane další případ Dejvic, kdy místo pitné vody teče z kohoutků voda závadná.

Co lze očekávat?

Ze strany koncernových naháněčů přijde agitační kampaň ,vládo musíte zdražit cenu vody, ale na zisky nám nesahejte.

Chcete vědět, proč města, obce a vodárny nemají peníze na investice do obnovy sítí? 

Pak se podívejte na příspěvek nejen pro zastupitele.

 

Autor: Radek Novotný | pondělí 14.9.2015 14:03 | karma článku: 17,41 | přečteno: 641x