Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Existují různé statistiky. Například podle jedné manželé, kteří pravidelně spolu navštěvují nedělní bohoslužby mají pravděpodobnost rozvodu okolo 1 % ... atd.

Americké pojišťovny si dělají pečlivé statistiky. Vyplývá z nich, že ti slabí věřící mají stejné nebezpečí úrazu jako nevěřící, dožívají se však o 2-3 roky vyššího věku. Vysvětluje se to tím že se vyhýbají stresům, například zmíněný rozvod je prakticky vždy zdrojem stresů.

0 0
možnosti
Foto

Dobře jste vystihl podstatu problému.

Karma R^

Věřící to mají jednodušší i v případě páchání zločinů, což nyní vidíme u muslimských extremistů. Ale křesťané též v minulosti ve jménu svého Boha rozpoutali řadu válek, dokonce i proti sobě kvůli rozdílnému výkladu svojí víry. A v Severním Irsku ještě docela nedávno.

Ateista se musí zodpovídat svému svědomí, proto to má neskonale těžší než věřící, který svoje zločiny svede na Boha, nebo se párkrát pomodlí a je mu odpuštěno.

1 1
možnosti
DB

bible říká něco jako blahoslavení slabí duchem...a TRUMP PROHLÁSIL, ŽE MÁ RÁD TY MÁLO VZDĚLANÉ...to je asi tak to samé....

A ti kdo jsou silní nepotřebují boha jako berličku...potřebují ji především ti kdo neustále a několikrát denně volají Allahu akbar...ti mají skutečný problém..jsou evolučně několik set let pozadu.....

No a ti kdo nevěří a jdou na věc logikou a důkazy mají někdy problém těm kdo raději věří než ví, vysvětlit jak to vlastně je a to zase funguje podle věty jedné mé známé psycholožky, která mi jednou řekla......krávě nikdy nevysvětlíš, že je kráva.....obrovská pravda...můžete to zkusit i kotětem ..to také nejde....

----kdo nic neví, musí všemu věřit

----myšlení je tak těžká práce, že se do toho pouští jen málokdo

ona papežova věta není nic jiného než manipulace....církev je velmi podobná sekte Moony a podobným jiným sektám....jen se jí podařilo získat více fanoušků....tím, že páchá i dobro, ale za peníze daňových poplatníků...v Německu stát vybírá i církevní daně......jako službu pro církev.....

jenže dobro můžeme páchat i bez církve....i když v jistých případech je nutné mít nad sebou silnou organizaci...a to církev je....takže...co s tím....???

1 0
možnosti
Foto

Přežít bez víry je snadné a ne že není. Tečka.

2 1
možnosti
VF

Vidím, že jste z diskuzního příspěvku pod mým článkem (http://vlastikfurst.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=566563) udělal celý článek. To hned tak někdo neumí.

Takže přidám, co jsem Vám odpověděl:

Podobný argument jsem slýchal už ve škole od "soudružky učitelky". Víra je jen pro slabé, nevzdělané a zaostalé lidi. Byl to názor, který "musela" říkat, jak mi přiznala později, když jsme se setkali po 25 letech.

Pravdou je, že "víra" nestojí na hmatatelných důkazech, protože pak už by to nebyla víra. Je na každém z nás, zda se podobnými názory, jako je ten "váš", necháme odradit, nebo ne.

1 0
možnosti
Foto

Víra nestojí na důkazech a je zcela zjevné, že všichni proroci jsou buď šílenci anebo lháři. Přestaňte už se neustále trapně ohánět soudružkami učitelkami. Dělaly totéž, co dělal před nimi každý katecheta. Osobně si věřte čemukoliv, ale neobtěžujte tím ostatní, šlo by říci. Jenže to málokterý věřící dokáže, protože v popisu práce má ty nesmysly šířit Rv

3 2
možnosti
Foto

Tak je dobře, že máte "jasno". Ale o víře nevíte vůbec nic.

2 0
možnosti
Foto

Jestliže ovšem existuje, pak je sám o sobě; ne pro slabé, ne pro silné, nýbrž pro všechny.

A doufám, že nepovažujete za slabé misionáře, kteří riskují život a kteří jsou pro svou víru pronásledováni, mučeni a vražděni – fakt slabosl... :-/

0 0
možnosti
BG

Slabostí bych to nenazýval. Ale přirovnal bych je k Donu Quijotovi, který bojoval s větrnými mlýny. Riskovat život kvůli něčemu, co neexistuje, je bláznivé.

2 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1181x
Jsem tou osobností, kterou já znám, se kterou ráno vstávám a večer chodím spát, která vystupuje v mých snech, nebo jsem tím člověkem, kterého znají ostatní? On mě ale každý vnímá jinak! Kdo jsem?

Seznam rubrik