Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když dětem vyrostou druhé zuby, většinou je na ně pusa malá.

Můj syn měl štěstí na zubaře, který to takto posoudil a žádná rovnátka mu nedoporučil. Díky němu má zuby zdravé, pěkně rostlé a i po třicítce všechny a bez kazu.

Bohužel dnes je tomu jinak, děti neukazují zoubky, ale kov a zámečky a věřím, že v mnoha případech úplně zbytečně.

Toto je byznys, tento obor má zelenou, roční preventivní prohlídky, to je jen vzpomínka na minulost.

0 0
možnosti
TH

No napriklad ve Svycarku si kazdy plati zdravotni pojisteni sam i pro vlastni deti. A zubat v tom neni. TA je to tak drahe, ze se jezdi do ciziny.

0 0
možnosti
VV

Nechapu proc cela svycarska rodina jezdi do Usti nad Labem do strediska Enta- Dent.

Ale chapu, ze nejhustsi sit zubatu je na nemeckem brehu Bodensee, kam jezdi Svycari k zubarum. A nemecti zubari jsou pproti svycarskym podstatne levnejsi.

0 0
možnosti
TH

Protoze zubar neni v pojisteni a to si stejne kazdy musi sam i za deti zaplatit. navsteva zubare je pro ne financne hodne narocne. Vim ze osetreni spatneho korenu stolicky muze byt v prepoctu pres 30 tisic korun.

0 0
možnosti
Foto

Nejzdravější zuby mají Švycaři. Proč ? Protože tam se tvrdě u zubaře platí. Celá rodina chodí do střediska Enta- Dent a tam se i starají o zuby dětí, těch co k nim chodí a podmínka je každý rok kontrola, jinak jste vyřazen.

2 0
možnosti
TH

Jo, stoji je to hodne penez.

0 0
možnosti
JS

Nevím, jak to je nyní, ale já jako dítě brala nějaké fluoridové tabletky a je fakt že mě rodiče nikdy moc necpali sladkostmi a první kaz až v 22 po těžké nemoci. Když vidím, jak se děti nalejvají sladkou Colou nebo podobnými nápoji, tak se stavu jejich zubů nedivím, ale to by mělo být ve výchově..

1 0
možnosti
TH

Znam deti, ktere maji uplne vydlabane mlecne zuby, od sladkosti. Protoze to neboli, tak to rodicum asi nevadi.

0 0
možnosti
PH

P97a69v36e15l 65H88e30k

26. 4. 2017 7:44

Hele, asi budou volby?

2 0
možnosti
ZJ

.... nestačím se divit, čemu všemu jste za ta léta co jste mně sešel z očí ZAČAL ROZUMĚT:-/.

0 0
možnosti
AT

Takové centrum, zaměřené na děti je určitě užitečné, ale řeší až ošetření kazů. To už je pozdě. Osvěta, zaměřená na prevenci, správné čištění zubů a stravování je mnohem důležitější. A nebránil bych se, kdyby podobná osvěta probíhala už v mateřských školách a školách, jak už se zmínila paní Věra níže. Ale hlavní vliv budou mít vždycky rodiče.

P.S.: mezi zubaři koluje bonmot, že dítě, u kterého se do 12. roku objeví kaz, by nemělo být ošetřené zdarma, ale rodiče by to měli zacvakat pěkně mastnou částkou. Navíc by jim měla být (_|_) zkopaná do hranata a poslaná zpráva sociálce o podezření na zanedbání péče.

0 0
možnosti
TH

Taky si myslim, ze nejde tak o prohlidky ale o hygienu. Od roicu jsem casto slysela, ze malym detem zuby zuby zatim necisti.

0 0
možnosti
VK

Tohle centrum už ale existuje,provozuje ho Dr Pekárek.

Spíš by bylo potřeba místo multikulti výchovy zavést do škol kursy správného čištění zubů jako to mají ve Švýcarsku.To jim snížilo výskyt kazů u dětí.

8 0
možnosti