Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PSO

Poslední slušný občan

18. 10. 2010 16:28
autor zřejmě žije mimo ČR

Ač nejsem voličem ani jedné z vládních stran, v porovnání s ODS jsou VV ještě zlaté. Autor patrně nežije v Praze, Budějovicích, Liberci, Zlíně, či dalším městě kde si ODSka udělala z politiky výnosný byznyz pro sebe a své nohsledy. Dost dobře mi není jasné potom co Bém předvedl na pražském magistrátu s Opencard, pronájmy nebo rozprodeji veřejného majetku (o Praze 1 a 5 radši ani nemluvit), že někdo je ještě ochoten těmto zlodějům hlas věnovat. O ministrech Aleši Řebíčkovi, či Ivanu "Íčku" Langerovi asi není třeba se zmiňovat. Když už bych si musel vybrat tak hlas jednoznačně radši "novému pozlátku" než modrým zlodějům, kteří svoje krádeže a kupčení s veřejným majetkem už ani neskrývají...8-oRv

0 0
možnosti
RH

Radek Hampl

18. 10. 2010 16:46
Re: autor zřejmě žije mimo ČR

Mno, obávám se, že ČSSD je na tom v porovnání s ODS ještě hůře. V Praze jsem žil prvních 27 let svého života a posledních 8 let žiji mimo Prahu. (Vy jistě žijete na všech místech, která jste jmenoval ;-)) Je to o lidech. Tito lidé by měli být vyšetřováni a pokud se jim trestné činy dokáží, tak i odsouzeni. Jenže to není o tom, zda je strana co se týče politického směru čitelná nebo zda se točí jak na obrtlíku.

Já doufám, že právě tito lidé v ODS po posledních zemětřeseních už nebudou. Určitá personální očista již probíhá a já doufám, že bude probíhat i dále. Jistě jste si všiml, že Bém již není ve vedoucích pozicích. Podobně Langer a další. A to je přesně to, o čem mluvím.

0 0
možnosti
T

Tecumtha

18. 10. 2010 15:57
Myslíte pane autore strany, které se podílely třeba

na akci "opční akciový program dozorčí rady ČEZ", který vymysleli soudruzi ze

sekretariátů "zavedených" politických stran ODS a ČSSD v ránci opoziční

smlouvy? Vybraní VIP těchto politických stran tak za 5 let působení

tohoto tunelovodu vytáhli ze státní akcivky ČEZ odhadem 2,5 - 3,5

miliardy Kč. Tuto tunelářskou kratochvíli ukončilo až trestní oznámení. Nicméně Vesecká celou kauzu zametla pod koberec, nikdo za nic nenese odpovědnost, nikdo nemusí žádné peníze vracet. Nikdo nebude potrestán. A proč ? Protože příslušným ministerstvům šéfovaly opět perzóny z ČSSD a ODS. Nestačí ? Tak další tunelářské kratochvíle "zavedených stran " : Grippeny, Pandury, vedlejšáky v dozorčích radách a řídících orgánech státních podniků, které sice neodporují zákonu, ale jsou tak nemorální až to mlátí dveřmi. Tyhle zavedené strany s jejich zvedenými mechanismy obohacování poslanců a členů stran na úkor státní pokladny a na úkor nás všech ? Tak takovou radu si pane autore strčte hodně hluboko :-(

0 0
možnosti
RH

Radek Hampl

18. 10. 2010 16:23
Re: Myslíte pane autore strany, které se podílely třeba

Mno, předkládáte obecně dost silná tvrzení, předpokládám, že pro ně máte dostatečné důkazy a nedopouštíte se zjednodušování. Ale pokud bych měl koukat na ty případy, které jmenujete, většina jich jde na vrub ČSSD (mimochodem stejně tak, jako problém dnešních dnů - fotovoltaiky).

Nicméně opční programy jsou zcela běžnou motivační složkou vedení akciových společností. V době, kdy se zavedl opční program ČEZ, jeho akcie neměly ani v nejmenším tu hodnotu, kterou během let získaly. A teď se nezastávám opčního programu a nebo jeho velikosti. Jen přece jenom by bylo dobré se bavit na věcné úrovni a vycházet ze správných informací.

Shrnuto, podtrženo, vy mi ale vůbec neodporujete, za což Vám děkuji. Souhlasím totiž s Vámi, že jakékoliv provinění proti zákonu jdoucí z jakéholiv strany je třeba trestat a pokud nebylo potrestáno, je to chyba, která se doufám po určitém zemětřesení z posledních měsíců, napraví.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

18. 10. 2010 15:50
Začít se chovat levicově,

de facto znamená pro VV začít víc rozhazovat. To se prostým lidem líbí. Ale ty konce. Pokud jde o ODS tak by udělat rázný konec zlodějnám a na podezřelé akce svých členů podat trestní oznámení na neznámého pachatele.

0 0
možnosti
RH

Radek Hampl

18. 10. 2010 16:13
Re: Začít se chovat levicově,

Přesně tak, a neměli by s tím otálet dlouho. Ale jako strana bude pořád zastávat liberálně-konzervativní hodnoty, v tomto smyslu je čitelná a nepředpokládám, že by udělal nějaký zásadní přemet.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

18. 10. 2010 15:49
Je to samozřejmě mnohem horší

A psal jsem to opakovaně již před volbami.

VV měly ve svém programu přísliby konzervativní, populistické i absolutně levicové. Takže mohly vytvořit koalici s kýmkoliv.

Všimněme si též, že s výjimkou pana Bárty se žádný z ministrů neztotožňuje s vládou. Zejména ministr John neustále říká "vláda mně uložila (přikázala) .....". Vůbec nechápe, že vláda je i on.  Manažer, který by chtěl cokoliv "prosazovat" s tím, že "já nic, to oni (vedení) to chtějí" by vyrazili do měsíce. Bohužel, Johna vyhodit nelze. Je to on, kdo pomohl VV vyhrát a je to on, kdo je úplně potopí.

Jediný přínos VV: zřejmě společně se Zemanovci sebraly ČSSD potřebný počet hlasů.

0 0
možnosti
RH

Radek Hampl

18. 10. 2010 16:10
Re: Je to samozřejmě mnohem horší

Souhlas, John je ten, kdo VVčka potopí, bohužel to bude pravděpodobně ještě v tomto volebním obdobía to době spojeno s dost vážnými komplikacemi.

0 0
možnosti
P

pesimista

18. 10. 2010 15:38
Na jaře před volbami VV mluvila více levicově,

nacož jí lidi naletěli také. Je to návrat ke kořenům, nic jiného.

0 0
možnosti
RH

Radek Hampl

18. 10. 2010 15:44
Re: Na jaře před volbami VV mluvila více levicově,

Mno, nikdy to ale nebyla od začátku levicová strana. Vždy se profilovali a nebo chtěli profilovat jako středo-pravá strana, možná ještě malinko více ke středu politického spektra (nikoliv však od středu k levici). Nicméně o tom přesně mluvím. V rámci pár měsíců hned dvě otočky. Nikdo přesně nedokáže předpovědět, jak budou mluvit za 3 měsíce, natož s nimi postavit vládu na (doufám) 4 roky. ČSSD skutečně nemusím, ale je to strana naprosto čitelná a i když změnili předsedu a uklidnili rétoriku spíše na věcnou úroveň (ne vždy se jim to ale daří, to je obecný jev levicové argumentace), naprosto přesně vím, co od nich můžu čekat.

0 0
možnosti

Jindra Š.

18. 10. 2010 15:17
zavedené strany

...kdyby lidi volili pouze zavedené strany, tak Vesecká tam sedí dalších deset let RvRvRv

0 0
možnosti
V

Vojtech40

18. 10. 2010 15:25
Re: zavedené strany

Souhlasím, ona se totiž těm "dinosaurům" hodí, tak nebyl důvod ji odvolávat...

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3620x
Především člověk...