Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Michal007

1. 10. 2010 17:12
Možné řešení

V nejhorším případě by šlo brutálnímu tlaku vyhovět přesmyčkou "máslová pomazánka", anebo ftipněji "pomazánkové EUmáslo". Tak by se slavná unie dostala do základů českého jazyka obdobným postupem jako Pilát do kréda.

0 0
možnosti
C

Camino

1. 10. 2010 16:36
Much ado aaout nothing,

je hezke, jak se da odpoutat pozornost lidi od skutecneho deni. Maslo na moji hlavu, co se deje???? Tak se to da prejmenovat na "pomaslo", nebo "chutna jako maslo" a 100 dalsich nazvu. Ve svete umiraji lide hladem, vrazdi se a znasilnuji a my mame hrozny problem. V kanade maji necopodobneho a jmenuje se to "taste like a butter", nelzou a nikdo nikoho nesoudi.

0 0
možnosti
JT

killy

1. 10. 2010 17:14
Že, jo ? A mají taky pilotovaný máslo !

.. a lžou. Máslo to není !;-);-D

0 0
možnosti
SVČZSB

S vládou ČSSD za státní bankrot!

1. 10. 2010 16:26
A nakonec nám přikáží dělat z cikánů cikánskou počeni,

ze Španělů španělské ptáčky a z ruských varlat, ruská vejce...

0 0
možnosti
K

kevinbb

1. 10. 2010 16:14
Skoro

bych rekl, ze vsichni ty prispevovatele maji pravdu co se tyka klamani obcanu v tomto pripade o pomazankovem maslu. Vlastne to neni maslo, ale je to pomazanka, ze?

Ale prispevovatelum uchazi podstata, co je EU do toho, jak se nase mistni produkty jmenuji a to ze nasi vyrobci lzou tim, ze to je "maslo" i kdyz je to pomazanka, tak to je nase vec, nas problem, ale nikoho jineho, pokud by se to ovsem nevyvazelo pod timto nazvem.

A to je ta podstata veci, EU by se mela starat o spoustu jinych aktualnich problemech a ne strkat stale rypak do vnitrniho vedeni statu.

A navic, cestina je v mnoha pripadech neprelozitelna do ciziho jazyku, neda se presne vyjadrit mineni urciteho slova nebo slov a kdyz,tak to muze vyjit v jinem jazyce zkreslene,vemte si treba nase zdrobeliny ktere v jinych jazycich neexistuji a urcite by se nasel lepsi znalec nez ja ktery muze lepe ukazat na vice prikladu.

Cili kdyz najdu produkt ktery pise pomazankove maslo,tak je me jasne,ze se musim podivat na slozeni produktu.

0 0
možnosti
L-PC

Lobo - poslední Czarnian

1. 10. 2010 15:59
Vy euroúředníci!

Líbí se mi, jak to zní jako nadávkaR^

0 0
možnosti
V

volycodss

1. 10. 2010 15:37
opravdu nevimq

proc by nekdo mel prodavat vterinove lepidlo s napisem maslo. zakaznik by nemel byt klaman a to ani nazvem.

pokud jde o nazvy specificke, lokalni, slo predem vyjednat vyjimku, kde by presne bylo definovano jak dany produkt muze vypadat a jak se ma jmenovat aby za chvili na trhu nebylo, Lahodne maslo, Super maslo, Roztiratelne maslo a vsecko se to nevyrabelo z mocuvky

0 0
možnosti

studánka

1. 10. 2010 15:20
Vyjímečně mají pravdu

Jakkoliv s většinou zásahů EU v poslední době nesouhlasím, zde se musím postavit na její stranu. V ČR se totiž klamání spotřebitele rozrostlo takovou mírou, že v mnoha případech lidé nevědí co kupují.  Vezmeme-li z definice, že máslo musí mít nejméně 80% živočišného tuku, potom "pomazánkové máslo" není máslo, poněvadž obsahuje cca 98% tuků rostlinných. Neklamejme spotřebitele a nazývejme věci opravdu pravými jmény. V našem případě je na místě slovní spojení např. rostlinná pomazánka, nikoliv máslo.

0 0
možnosti
LS

liborsk

1. 10. 2010 15:48
Re: Vyjímečně mají pravdu

"Pomazánkové máslo" není "máslo" - se trochu pletete a s rostlinným tukem to obvyklé pomazánkové máslo nemá nic společného, pokud nebudu počítat vlastní rostlinný tuk třeba z pažitky, kterou v některých druzích můžete najít - mám takový dojem, jestli si to nepletete s margarínem - což opravdu je rostlinný tuk a dle mne pěkný humus..

0 0
možnosti
H

hafusak2

1. 10. 2010 15:12
Začněte hledat dál

a zjistíte, že název "máslo" se smí používat pouze pro výrobek, který je zcela vyroben ze živočišného tuku. A to je náš předpis, platný už desítky let na který je všeobecně kašláno, neboť za "máslo" /a teď jsou ty uvozovky oprávněné/ se nám často prodávají nejrůznější směsi všeho možného umělého. Pevně věřím tomu, že dobře 80% lidí vůbec neví, jak pravé máslo skutečně chutná - těm zbývajícím 20-ti % je dnes více než 50 let, kdy jsme ještě jedli všechno to nezdravé, mastili pouze pravým sádlem, pravým máslem, olejem a margarínem /později přišla SANA - vlastní sestra másla (jak se psalo)/ tak nám starým byla upřena ta možnost mít nejrůznější alergie na kdeco, ani ten výběr rakoviny nebyl takový jako dnes. Fuj fuk fuj minulost.;-D

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

1. 10. 2010 15:09
Ještě že nikdo nereguloval

Boženu Němcovou či J.Š.Baara a potažmo Chody. ti zas svévolně nazývali máslo pomazánkou.

0 0
možnosti
E

ELAPHURUS

1. 10. 2010 14:54
Místo POMAZÁNKOVÉ MÁSLO navrhuji

POMAZÁNKOVÝ LISABON.....

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3614x
Především člověk...